Hogyan lehet kereskedni a titkosítási opciókkal az OKEx-en

Lépésenkénti bemutató a kriptovaluta-opciók kereskedéséhez az OKEx-en

Az opciók, mint a határidős ügyletek, származtatott ügyletek, amelyek nyomon követik az alapul szolgáló eszköz árát. A határidõketõl eltérõen azonban az opciók megadják a vevõnek a jogot, de nem kötelességet arra, hogy az alapul szolgáló eszközt egy bizonyos idõpontban vagy azt megelõzõen, azaz lejáratnak nevezzék, eladják (azaz vételi opciókat) vagy eladják (azaz eladási opciókat) egy meghatározott áron, amelyet lejáratnak neveznek. . A kereskedők számára az opciók hatékony eszközként szolgálhatnak portfóliójuk különböző befektetési céljainak teljesítéséhez, mint például:

  • Korlátozza a hátrányos veszteségeket egy csökkenő piacon.
  • Nyereséget termel magas volatilitású időszakokban.
  • Spekuláljon a viszonylag alacsony kockázatú ármozgásokkal.

Míg a határidős ügyek népszerűbbek, a kriptovaluta-opciók is egyre nagyobb vonzerőt mutatnak, és vezető kriptopénz-tőzsdék, például az OKEx kínálják őket. Ha titkosítási lehetőségekkel szeretne kereskedni, akkor ez az oktatóanyag segít az indulásban.

A Crypto Opciók jellemzői az OKEx-en

Az OKEx három kriptovalutával – Bitcoin (BTC), Ether (ETH) és EOS – mint mögöttes eszköz az opciós szerződések kereskedelmét támogatja. Az OKEx rejtjelezési opcióival kapcsolatban meg kell jegyezni a következőket:

  1. A kereskedéshez vételi és eladási opciós szerződések állnak rendelkezésre.
  2. A szerződések egy napos, kétnapos, heti, kétheti, havi, negyedéves és két negyedéves időkereten járnak le..
  3. A szerződések az európai stílust követik, és csak a lejárat időpontjában (és nem korábban) gyakorolhatók.
  4. A szerződéseket a lejárati hét péntekén, UTC 8: 00-kor rendezik.
  5. A szerződések kereskedése 24/7.

Az alábbi ábra további részleteket tartalmaz, amelyek hasznosak lehetnek az OKEx-en kereskedő opciós felhasználók számára.

Az OKEx opciós szerződéseinek részletei. Forrás: OKEx

1. lépés: Menjen az opciók szakaszra

Lépjen az OKEx kezdőlapjára, és lépjen a következő helyre: Kereskedelmi a felső menüben az elérhető piacok megtekintéséhez. Ezután kattintson a gombra Alapvető az „Opciók” címke alatt az opciók szakasz megnyitásához. Az alapverzió jó kiindulópontot kínál az opciós kereskedők számára, de ha gyakorlott kereskedő vagy, választhatsz Fejlett átfogóbb irányítópultért.

OKEx Margin Trading

Opciók Felfedező eszköz

Az új kereskedők gyakran meredek tanulási görbével néznek szembe a derivatívák kereskedésekor. Annak érdekében, hogy segítsen a felhasználóknak megismerkedni a kriptovaluta opciókkal, az OKEx kifejlesztette az Opciók felfedezése funkciót, amely végigvezeti Önt az opciók vásárlásának folyamatán.

Amikor a felhasználó az opciók szakaszra navigál, alapértelmezés szerint látja a felfedező eszközt. Ha használni szeretné az eszközt, itt megtekintheti az oktatóvideót és az Opciók felfedezésének részletes útmutatásait.


A kriptovaluta-opciók kereskedelmének ezen útmutatója céljából az alap műszerfalat használjuk referenciaként az OKEx kriptopontjainak kereskedéséhez, amelyhez a Minden opció fülre.

Opciós kereskedés - OKEx

2. lépés: Aktiválja az opciós kereskedést

Az opciós kereskedők kezdőinek meg kell érteniük és fel kell ismerniük az ezzel járó kockázatokat, és csak a négyzet bejelölése után lehet ezt megtenni Aktiválja a kereskedést derivatívák OKEx-en, az alábbi képernyőn látható módon.

Aktiválja az Opciós Kereskedést

3. lépés: Átutalás az opciós számlára

A kereskedés megkezdése előtt finanszíroznia kell opciós számláját. Ha nincs egyenlege az opciós számláján, kattintson a gombra Átruházás (vagy az „Opciós kereskedés” oldalon, vagy a felső menü „Eszközök” legördülő listáján) pénzeszközök áthelyezéséhez a számlák között.

Ha nincsenek kriptográfiai eszközök az OKEx számláján, megvásárolhatja a kriptográfiát, vagy megtanulhatja a kriptográfia befizetését az OKEx-en a kriptokereskedelem kezdő útmutatónk segítségével..

Ha fiókjában vannak titkosítási eszközök, használhatja a "Átruházás" szakaszban látható módon, hogy áthelyezhesse őket a "Finanszírozási számla" a te "Opciók Fiók" a kereskedés megkezdése érdekében. Miután kitöltötte a kívánt összeget az átutaláshoz, kattintson a gombra megerősít.

4. lépés: Válasszon opciós szerződést a kereskedéshez

Most az opciós kereskedés irányítópultjának bal oldali sávjában kiválaszthatja a kívánt szerződés típusát. Jelenleg a rendelkezésre álló lehetőségek vannak BTCUSD, ETHUSD és EOSUSD, amelyek "Érme marginált opciók," ami azt jelenti, hogy az alapul szolgáló digitális pénznemekben vannak elszámolva.

Ezután kattintson a gombra Minden opció lapon válassza ki a kívánt időtartamot a szerződés lejártához a "Összes" legördülő lista. A rendelkezésre álló lehetőségek: egynapos, kétnapos, heti, kétheti, havi, negyedéves és két negyedéves.

A kéthetenkénti opciókat minden pénteken, míg a havi és a negyedéves opciókat a hónap minden harmadik-utolsó péntekéig, illetve a negyedév utolsó péntekéig generálják..

BTCUSD - opciós kereskedési példa

Ebben az opciós kereskedési útmutatóban példaként kiválasztjuk a „BTCUSD-20200828-12000-C” feliratú heti opciós szerződést..

Az opciós szerződések által követett elnevezési megállapodás: mögöttes-lejárati-sztrájk típusú.

A neve, a BTCUSD-20200828-12000-C alapján megállapíthatjuk, hogy a BTC az alapul szolgáló eszköz, míg a 20200828 a 2020. augusztus 28-i lejárati dátumot, míg 12000 az USD-ben feltüntetett kötési árat jelenti. A C betű azt jelzi, hogy ez egy vételi opció, amely jogot ad a kereskedőknek arra, hogy lejáratkor megvásárolják az alapul szolgáló eszközt a kötési áron. Alternatív megoldásként a P betű az eladási opciókat jelöli, amelyek jogot adnak a kereskedőknek arra, hogy lejáratkor eladják az alapul szolgáló eszközt a kötési áron..

5. lépés: Adja meg a megrendelés részleteit és hajtsa végre

Miután kiválasztotta a kívánt szerződést, megadhatja a kereskedés árát és összegét. Az OKEx-nél folytatott kereskedési opciók esetében a limit megbízás az egyetlen típus, amely a kereskedők számára elérhető. Ha a lehető leghamarabb szeretné végrehajtani megrendelését, kattintson a gombra BBO (azaz a Legjobb ajánlati ajánlat), amely megegyezik az Ön megrendelésével a piac legjobb ajánlataival.

A megrendelés részleteinek megadása után rákattinthat megvesz vagy Elad szerződések adásvételére. A BTCUSD-20200828-12000-C példánkban a hosszú haladás vételi opció vásárlását jelentené, míg egy rövid pozíció eladási opció megvásárlásával valósulhat meg. Az opciós szerződések értékesítése fejlett vállalkozás, és kezdőknek nem ajánlott a benne rejlő magas kockázat miatt.

A kereskedőknek legalább egy szerződéssel kereskedniük kell a megrendelés sikeres leadásához. A BTC / USD példában minden szerződés 0,1 BTC-t jelent.

opciós kereskedési példa

Például beállíthat egy limit megbízást szerződésenként 0,024 BTC kötési árral, és hosszú pozíciót nyithat meg "BTCUSD-20200828-12000-C" egy szerződéssel, vagy "Folytatás."

A kereskedési irányítópult alapvető információkat tartalmaz az opciós szerződésről, mint pl "Index (USD)," "Mark Price" és "Nyílt kamat." Az Index (USD) öt kriptotőzsde segítségével követi a BTC / USD átlagárát, míg a Mark ár (BTC) az alapul szolgáló indexből számított referenciaár (BTC / USD). A nyitott kamat itt a fennálló opciós szerződések teljes számára vonatkozik.

6. lépés: Ellenőrizze a végrehajtott megrendelést

Miután elküldte kereskedését, megrendelése a végrehajtás előtt függőben van, és a gombra kattintva megtekintheti pozíciója állapotát Nyissa meg a Rendeléseket fül az opciós kereskedés honlapjának alján. Ez a szakasz olyan tranzakciós információkat mutat be, mint például a megrendelések száma a megrendelésben, vagy a „Méret (Folytatás)”, „Margó (BTC)," „Állapot” és így tovább. A fedezet az a pénz, amelyet a kriptográfiai tőzsdéből kölcsönöztek a felhasználók számára befektetés céljából.

7. lépés: (Opcionális) Törölje a megrendelést

Ha meg akarja mondani a nyitott megrendelést, kattintson erre a gombra Megszünteti a „Megbízások megnyitása” lapon.

A nyitott megbízások a piacon kitöltetlen megbízások, amelyek végrehajtásra várnak. A nyitott pozíciók viszont olyan elfogadott ügyletek, amelyeket még ellentétes kereskedelemmel kell lezárni. Ha van nyitott rövid pozíciója a BTC-ben, akkor a BTC visszavásárlásával bezárhatja a pozíciót. Ha nyitott hosszú pozíciója van a BTC-ben, akkor a hosszú pozíció eladásával bezárhatja.

Díjak az OKEx kriptográfiai opcióinak kereskedéséért

Az OKEx-en folytatott kereskedési opciók esetében az opciós lehívási díj mértéke 0,02%, és független a felhasználó szintjétől. Ezenkívül az egynapos és a kétnapos opciók mentesülnek a gyakorlási díj alól.

A felhasználó kereskedési pozíciójától függően készítői, átvevői, felszámolási és részleges felszámolási díjak is felszámításra kerülnek. Ezek a díjak a különböző szintek szerint változnak, és további részleteket a díjakkal kapcsolatos információk oldalon tekinthet meg.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést.

Kövesse az OKEx-et

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map