Hogyan lehet kereskedni kriptovalutával árréssel az OKEx-en

Lépésenkénti bemutató a kriptovaluta árréssel történő kereskedésére az OKEx-en

A kriptovaluták kereskedését az OKEx-en úgy tervezték, hogy egyszerű és intuitív legyen kezdőknek és tapasztalt kereskedőknek egyaránt. A kifinomult kereskedési stratégiák megkönnyítése érdekében biztosítjuk a fejlett kereskedési szolgáltatások elérhetőségét a haladó felhasználók számára. Az egyik ilyen szolgáltatás a tőzsdei kereskedés, és ez az oktatóanyag segít abban, hogy elinduljon vele.

A fedezet, a hagyományos pénzügyekben, az a brókertől kölcsönzött pénz, amelyet befektetés céljából kölcsönzött, és ez a különbség a befektetés teljes értéke és a kölcsön összege között. A kriptovaluták esetében a margin kereskedelem a kölcsönzött pénzeszközök kriptográfia kereskedelmére történő felhasználásának gyakorlatát jelenti.

A kereskedők a tőkeáttétel többszöröseinek kiválasztásával használják a fedezetet a potenciális nyereség vagy veszteség növelése érdekében. A tőkeáttétel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kereskedési számlájuk kezdeti egyenlegénél nagyobb kereskedési pozíciókat nyissanak (fedezet felhasználásával)..

Például, ha egy kereskedő 0,2 BTC-vel rendelkezik, akkor az ötszörös tőkeáttétel azt jelenti, hogy a kereskedő felvehet egy extra 0,8 BTC-t, és hosszú vagy rövid pozícióba léphet 1 BTC-vel. Ha a kereskedő ezt követően 20% -os hozam érdekében lezárja a pozíciót, 0,2 BTC-t (1,2 BTC – 1 BTC) nyer. A másik oldalon ugyanaz a kereskedelem tőkeáttétel nélkül csak 0,04 BTC-t kapna (a 0,2 BTC 20% -a)..

Ugyanez vonatkozik a veszteségekre is, ahol ha a kereskedő 20% -os veszteségért zárta a tőkeáttételes pozíciót (1 BTC), akkor 0,2 BTC-t veszít – szemben a tőkeáttétel nélküli 0,04 BTC veszteséggel.

A tőkeáttétel használata csak a kockázat és a jutalom növelését szolgálja, és nem változtatja meg a származtatott ügylethez kapcsolódó feltételeket, mint például határidős ügyletek vagy opciók.

Az alábbi lépésenkénti útmutatások alapján megkezdheti a kriptovaluta árréssel történő kereskedését az OKEx-en.

1. lépés: Menjen a margin kereskedés szakaszra

Lépjen az OKEx kezdőlapjára, és lépjen a következő helyre: Kereskedelmi a felső menüben az elérhető piacok megtekintéséhez. Ezután kattintson a gombra Alapvető alatt "Margin Trading" címke az árrés kereskedési szakasz megnyitásához. Az alapverzió jó kiindulópontot kínál a kezdők számára, de ha gyakorlott kereskedő vagy, választhatsz Fejlett átfogóbb irányítópultért.

A kriptovaluta árréssel történő kereskedelmének útmutatója céljából az alap műszerfalat használjuk referenciaként az OKEx árfolyamkereskedelméhez..

2. lépés: Aktiválja a margin kereskedést

A margin kereskedés kezdőinek meg kell érteniük és fel kell ismerniük a kockázatokat, és csak a négyzet bejelölése és a kattintás után Beküldés meg lehet-e kezdeni a kriptovaluta árréssel történő kereskedését az OKEx-en, amint az az alábbi képernyőképen látható.

3. lépés: Átutalás a fedezeti számlájára

A kereskedés megkezdése előtt fedezeti számláját finanszírozni kell. Ha a fedezeti számláján nincs egyenleg, kattintson a gombra Átruházás (vagy a „Marzsás kereskedés” oldalon, vagy a felső menü „Eszközök” legördülő listáján) pénzeszközök áthelyezéséhez a számlák között.

Ha nincs kriptográfiai eszköz az OKEx számláján, megvásárolhatja a kriptográfiát, vagy megtanulhatja a kriptográfia befizetését az OKEx-en a kriptokereskedelem kezdő útmutatónk segítségével..

Ha a fiókjában vannak titkosítási eszközök, akkor lépjen a "Átruházás" szakaszban látható módon, hogy áthelyezhesse őket a "Finanszírozási számla" alatt lévő kereskedési párnak "Fedezeti számla" a kereskedés megkezdése érdekében.

Ebben a példában 0,002 BTC-t adunk át a ETH / BTC páros a fedezeti számlán.

4. lépés: Válassza ki a fedezeti kereskedési párost

Most már kiválaszthatja a kívánt kereskedési párt a margin kereskedési irányítópult bal oldali sávjából. Választ USDT USDT-marginált kereskedési párokhoz, vagy kattintson CRYPTO a Bitcoin margóval rendelkező kereskedési párokhoz. A maximális tőkeáttételi többszörös is megjelenik az egyes margin kereskedési párok mellett. Ehhez a példához a ETH / BTC pár alatt "CRYPTO."

5. lépés: Válassza ki a tőkeáttétel összegét

Miután kiválasztotta a fedezeti kereskedési párost, a gombra kattintva kiválaszthatja a tőkeáttétel összegét kék doboz felcímkézve "Tőkeáttétel," amely az árrés-kereskedési műszerfal jobb felső részén található. Ha segítségre van szüksége a tőkeáttétel összegének eldöntésében, megnézheti az aktuális tőkeáttételnél felvett hitelfelvételi határt és a szükséges karbantartási tartalékot. Ha a kiválasztott tőkeáttétel magasabb, mint az ajánlott árrés, a következő figyelmeztető üzenet jelenik meg: "Tőkeáttétele viszonylag magas, kérjük, vegye figyelembe a kockázatokat."

Kattintson a gombra Beküldés miután kiválasztotta a kívánt tőkeáttételi arányt.

Miután kiválasztotta a tőkeáttételi arányt, rákattinthat Kölcsön az eszközsáv jobb oldaláról további források felvételére a fedezeti pozíció növelése érdekében.

Példánkban 0,002 BTC van a margin kereskedési számla kezdeti egyenlegeként. Az 5x tőkeáttétel kiválasztása azt jelenti, hogy pozíciót nyithatunk 0,01 BTC-re, ami azt jelenti, hogy további 0,008 BTC-t vehetünk fel.

Amint az alábbi képernyőképen látható, kiválaszthatja a tőkeáttétel arányát és a kölcsönözni kívánt összeget. Kattintson a gombra Beküldés hogy megerősítse a hitelfelvételt.

A BTC-ben rendelkezésre álló összeg most 0,01 lesz, ami azt jelzi, hogy sikeresen felvett 0,008 BTC-t.

6. lépés: Adja meg a fedezeti ügylet részleteit

Az ETH / BTC példánkban kattintson a gombra Vásároljon ETH-t fülre kattintva vásárolhat Ether-t, vagy kattintson rá Adja el az ETH-t fülre, ha el akarja adni az étert.

Megadhatja a "Rendelés típusa," "Ár BTC-ben" és "Az ETH összege" vásárolni / eladni, miután kiválasztotta a tőkeáttételi mutatót. ETH / BTC esetén minimum 0,001 ETH összeget kell vásárolnia.

Kattintson a gombra (Hosszú) ETH vásárlása hosszú pozíció kezdeményezésére vagy Elad (rövid) ETH hogy rövid pozíciót kezdeményezzen.

7. lépés: Ellenőrizze a tranzakciót

A kereskedelem benyújtása és végrehajtása után a gombra kattintva ellenőrizheti pozíciójának állapotát Rendelések története fül a kereskedési honlap alján. Ez a szakasz hasznos információkat mutat be, például a „Töltött és rendelési összeg”, „Átl. Töltött ár és megrendelési ár," „Állapot” és így tovább.

Ha a megrendelését nem hajtották végre, akkor a megrendelés állapotát itt ellenőrizheti Nyissa meg a Rendeléseket.

8. lépés: (Opcionális) Törölje a megrendelést

Ha meg akarja mondani a nyitott pozícióját, kattintson erre a gombra Megszünteti a „Megbízások megnyitása” lapon.

9. lépés: (Opcionális) Visszafizeti a felvett összeget

Ha vissza szeretné fizetni a kölcsönösszeget, kattintson a gombra Visszafizetés a kereskedési műszerfal jobb oldalán. Válassza ki a kriptovaluta egységét, írja be a visszafizetendő összeget, majd kattintson a gombra Beküldés.

Az OKEx felszámolási szabályai

Ha kriptovalutával fedezettel kereskednek, ha a felhasználó fedezeti számlájának értéke a karbantartási tartalék alá esik, akkor fedezeti hívást vált ki. Ebben az esetben a befektetőknek további pénzeszközöket kell letétbe helyezniük a kriptovaluta tőzsde által meghatározott fenntartási fedezet teljesítése érdekében. Ennek elmulasztása a felhasználó margóhelyzetének kényszerű részleges vagy teljes felszámolását eredményezi az OKEx-nél.

A kényszerű részleges vagy teljes felszámolás részleteit lásd ebben a cikkben.

Az OKEx fedezeti kereskedési szabályainak részleteit lásd ebben a cikkben.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést.

Kövesse az OKEx-et

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner