Kriptovaluta kereskedési díjak az OKEx-en ismertették

A legutóbbi Bitcoin bikafutás ismét reflektorfénybe helyezte a kriptovalutákat, és új résztvevőket hajt be az űrbe. Az újonnan érkezők megkönnyítése érdekében az OKEx nem csak regisztrációs bónuszokat kínál, hanem részletes forrásokat is biztosít, például részletes kriptovaluta-kereskedési útmutatót, valamint bemutatót a kriptovaluták platformunkon történő kereskedéséről..

Ebben a cikkben egyszerűsítjük és elmagyarázzuk az összes kriptovaluta-kereskedési díjat az OKEx-en, ideértve a díjtípusok, azok szabályainak, valamint a felhasználói szintek és eszköztípusok szerinti eltérések lebontását..

Kripto kereskedési díjtípusok: Készítői és átvevői díjak

Leegyszerűsítve: a döntéshozók olyan kereskedők, akik likviditást adnak a tőzsde rendelési könyvéhez azáltal, hogy olyan limitrendeléseket adnak le, amelyek nincsenek azonnal kitöltve, és mások számára elérhetőek.

A felvevők viszont olyan kereskedők, akik eltávolítják a likviditást az megbízási könyvből olyan piaci megbízások végrehajtásával, amelyek elfogyasztják a készítők által leadott limit megbízásokat.

A gyártók általában alacsonyabb díjakat fizetnek, és így ösztönzik őket arra, hogy likviditással bővítsék a tőzsde rendelési könyvét. Eközben a felvevők magasabb díjakat fizetnek ehhez képest, mert azonnal kitöltik megrendeléseiket.

OKEx gyártói / felvevő díjak

Az OKEx esetében a készítői és felvevői díjak mértéke a következő tényezőktől függ:

  • Ügyfélszintek
  • Kereskedési piacok
  • Eszközosztály

Az alábbiakban vázolt árfolyamokat minden egyes kereskedelemre alkalmazni kell.

Ügyfélszintek

"Normál" és "VIP" az OKEx két fő felhasználói szegmense, mindegyiknek megvan a maga szintje vagy szintje.

Az OKEx rendes felhasználójának havi kereskedési volumene kevesebb, mint 5 millió dollár. Ez a szegmens további öt szintre oszlik az OKB – a platform natív token – állományai alapján. Minél nagyobb az OKB száma a felhasználónál, annál magasabb a szintje és az alacsonyabb díjakat fizetik.

A normál felhasználók akkor válhatnak VIP felhasználókká, ha minimális havi kereskedési mennyiségük 5 millió dollár. A VIP felhasználók számára hét szint létezik, és a havi kereskedési volumen küszöbértéke 5 és 1 milliárd dollár között mozog, míg napi visszavonási határuk 600 és 2000 BTC között mozog.

A VIP szinttől kezdve négy felhasználó veheti igénybe az előnyöket "negatív" készítői díjak különböző piacokon, például az örökös swap-kereskedelemben. Például a VIP VIP hét felhasználó negatív készítői díjat kap minden piacon, beleértve az azonnali, határidős, swap- és opciós ügyleteket is, következésképpen díjat keresnek minden egyes megrendelés ellenében.

Piacok és eszközosztályok

A készítői és felvevői díjak százalékos aránya változik az azonnali, határidős, örökös swap- és opciós piacok között is, és ezeknek a piacoknak mindegyike különböző kategóriájú eszközosztályokkal rendelkezik.

Az azonnali kereskedésben kínált eszközök az A, B, C osztályba és a promóciós kategóriába sorolhatók. A határidős ügyletek csak A és B osztályú eszközökkel rendelkeznek, a csereügyletek A, B és promóciós eszközökkel rendelkeznek, míg az opcióknak nincsenek konkrét eszközosztályai, mivel a BTC, az ETH és az EOS az egyetlen kereskedelemben elérhető kriptovaluta.

Az A osztályú eszközök olyan fő kriptovalutákat képviselnek, mint a BTC, ETH, LTC és OKB, míg más eszközosztályokat a OKEx kereskedési díjak oldal.

Kereskedési díj kiszámítása

Az alkalmazandó kereskedési díjakat a felhasználók összes kereskedési termékre vonatkozó legmagasabb szintje alapján számítják ki, amint azt az alábbi díjtáblázatok részletezik az A. osztályú eszközökre.

Az A osztályú eszközök díjtétele normál felhasználók számára

Az A osztályú eszközök díjtétele VIP felhasználók számára

Például, ha egy felhasználó havi spot kereskedési volumene 10 millió dollár (VIP2), havi határidős forgalom 200 millió dollár (VIP3) és havi opciós mennyiség 5 millió dollár (VIP1), akkor a felhasználó kereskedési díját a legmagasabb szint alapján számítják ki. – VIP3 – és ugyanez kiterjed a felhasználó egyéb kereskedési tevékenységeire az OKEx-en.

A különböző eszközosztályok díjstruktúrájának teljes részleteit lásd ebben a közleményben.

Kereskedési díjak rendezése

A kereskedési díjat a felhasználó által vásárolt pénznem egységben kell elszámolni.

Például a BTC / USDT pár esetében, amikor a felhasználó az USDT használatával vásárol BTC-t, az átvevő díját a BTC-ben vonják le, míg amikor a felhasználó USDTC-ért eladja a BTC-t, az átvevő díját USDT-ben vonják le..

Határidős szerződésekre vonatkozó kereskedési díjak

A gyártói és átvevői díjakon kívül a felhasználóknak tisztában kell lenniük a határidős elszámolási díjakkal és a kényszer-felszámolási díjakkal.

Egy határidős szerződés kiegyenlítésekor elszámolási díjat számolnak fel. A díj mértéke 0,03% minden érmére és zsetonra, és mind a normál, mind a VIP felhasználókra vonatkozik.

Kényszerű felszámolás a következő esetekben történik:

  1. Rögzített árrés módban, ha a felhasználók fenntartási fedezeti hányada alacsonyabb, mint a 10-szeres tőkeáttételre képzett árrés 10% -a.
  2. Részleges felszámolás esetén, ha a felhasználók fenntartási fedezeti hányada alacsonyabb, mint a minimális fedezeti követelmény.

A felhasználók díjat fizetnek, ha kényszerű felszámolás történik. Ez a díj megegyezik a felhasználó jelenlegi szintjének felvételi díjával. A kényszerű felszámolási díj az örökös swap kereskedésre is vonatkozik.

Az opciós szerződésekre vonatkozó kereskedési díjak

Az opciós kereskedőknek tisztában kell lenniük az opciók lehívási díjaival, valamint a felszámolási és részleges felszámolási díjakkal.

Az opciók gyakorlási díját akkor számolják fel, amikor a felhasználók élnek opcióikkal. Ez a díj mértéke 0,02%, és mind a normál, mind a VIP felhasználókra vonatkozik. Az egynapos és a kétnapos opciók mentesülnek e gyakorlati díj alól, és általában az egyetlen opciós szerződés díja nem haladja meg a szerződés prémiumának 12,5% -át.

A felszámolási díj alapja a normál és a VIP felhasználók 1. szintű átvevői díja, míg a részleges felszámolási díj a felhasználói szinttől és a megfelelő készítői és átvevői díjtól függően változik. A részleges felszámolás során külön kötbér kerül felszámolásra csak a rövid pozíciókra, rögzítve 0,2% -ban, és mind a normál, mind a VIP felhasználókra vonatkozik. Ezt a kötbért, ha felszámítják, az elszámoláskor befizetik az OKEx biztosító pénztárába. A részleges felszámolási díj és a felszámolási díj sem haladhatja meg az opciós szerződés díjának 12,5% -át.

Míg ez az útmutató bemutatja a különféle díjtípusokat és azok alkalmazását a felhasználói szintek számára, további kérdéseivel fordulhat ügyfélszolgálatunkhoz. Ha még nincs számlája az OKEx-en, itt regisztrálhat, hogy elkezdhesse a kereskedést és 10 dolláros bónuszt kaphasson.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Kövesse az OKEx-et

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner