Mi az a stop parancs és hogyan működik?

Bevezetés és útmutató az optimalizált stop utasításokhoz az OKEx-en.

Míg a kriptovaluták tőzsdén történő kereskedése általában vevőket és eladókat von be piaci megrendelésekbe, a kifinomultabb kereskedők fejlettebb eszközöket igényelnek, például a stop megbízást.

Mi a stop parancs?

A stop megbízás egy feltételes kereskedési funkció, amely lehetővé teszi a kereskedők számára az alapul szolgáló eszköz vételét vagy eladását, amint az ára eléri az általuk előre meghatározott meghatározott pontot, az úgynevezett trigger árat. Amint a piaci ár eléri ezt az előre meghatározott kiváltó árat, a vételi vagy eladási parancs automatikusan végrehajtásra kerül az előre meghatározott megbízási áron (nem feltétlenül azonos a kiváltó árral) vagy az adott időpontban érvényes piaci áron..

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Bitcoin (BTC) eladására törekvő kereskedőnek két fő lehetősége van arra, hogyan adják el stop megbízáson keresztül: Vagy tudnak magasabb áron eladni (nyereség elérése érdekében) take-profit segítségével vagy TP, rendelés; vagy megakadályozhatják a veszteségeket azáltal, hogy alacsonyabb árat határoznak meg az értékesítéshez, stop-loss vagy SL megrendeléssel.

Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha a kereskedő Bitcoint akar vásárolni – a piaci viszonyok függvényében beállíthatnak egy adott árat, vagy egy kiváltó árat, amelyen BTC-t akarnak vásárolni. Ez a funkció különösen hasznos a kriptopiacokon, 24/7 jellegük miatt, lehetővé téve a kereskedők számára algoritmikus megbízások felállítását és a piacoktól való távozást.

Stop order példa

Tegyük fel például, hogy egy kereskedő 9 000 dollárért vásárolta a Bitcoint. Beállíthatnak egy stop megbízást a profit megszerzésére, beállítva a kiváltó árat 10 000 dollárra, a megrendelés árát pedig 9 950 dollárra (50 dollárral kevesebbet annak érdekében, hogy a megrendelést azonnal kitöltsék)..

A kiváltó ár küszöbként szolgál, amelyet a piacnak teljesítenie kell, mielőtt a feltételes megbízás játékba lépne. Egy kereskedő nagyon jól használhatja ugyanazt az értéket mind a kiváltási ár, mind a megbízási ár esetében, de a kriptopiacok ingatag jellege miatt a megrendelések kitöltetlenek maradhatnak, mivel az ár pillanatnyilag megérintheti a 10 000 dollárt, mielőtt élesen esne..

Ha a megbízási árat kissé a kiváltó ár alá állítja, akkor is javul a megbízás kitöltésének esélye, ha a piac sokáig nem marad 10 000 USD-nél.

Ez azt jelenti, hogy ha a piac 10 000 dollár alatt marad, akkor semmi sem fog történni, de amint a piaci ár megérinti a 10 000 dollárt, ez a 9 950 dolláros megbízási ár aktiválódik és később végrehajtásra kerül.

Hasonlóképpen, az a kereskedő, aki a BTC-t 9 000 dollárért vásárolta, stop-loss megbízással megakadályozhatja a veszteségeket azáltal, hogy a kiváltó árat mondjuk 8500 dollárra – és például 8 450 dollárra – állítja be, hogy kilépjen a pozícióból az elfogadható árrésen belül veszteségért.

Alternatív megoldásként a kereskedő kiválaszthatja az indító és rendelési árakat a Bitcoin vásárlásához bizonyos szinteken (az alábbiakban látható módon) a nyereséges bejegyzések (bullish vagy bearish) stb..


Összefoglalva: a stop megbízás lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy kiváltó és megbízási árakat állítsanak be a hosszú és rövid pozíciók nyitására vagy bezárására a piaci iránytól függően.

OKEx stop order optimalizációk

Az OKEx nemrégiben számos új optimalizálást indított a stop-order funkcióhoz, amely a kereskedők számára elérhető az OKEx asztali és mobilalkalmazás-verzióiban egyaránt. Ezek a stop utasítások frissítései nagyobb rugalmasságot és szabadságot adnak a felhasználóknak a digitális eszközök stratégiai kereskedelméhez az OKEx platformon.

Az egyik törli a másikat

Először is bevezettük az Egy törli a másikat funkciót. Az OCO megbízással a kereskedő egyszerre állíthat be mind stop-loss, mind take-profit feltételt, és amelyik az első végrehajtás – a felhasználó által beállított trigger és megbízási árak alapján – érvényteleníti a másikat.

Például egy 9 000 dollárral rendelkező kereskedő egyszerre szabhat meg feltételeket mindkettőnek – azaz nyereség felvételének és a veszteség megállításának – az OCO funkció használatával. Ez azt jelenti, hogy a Bitcoin ára mindkét irányban ingadozhat, és aktiválhatja az egyik feltételt, a másikat automatikusan érvénytelenítve.

Amint a fenti képen látható, az OCO megbízástípust használó kereskedők négy feltételt szabhatnak meg. Ha profitból akarnak kilépni a kereskedésből, amint az ár meghaladja a 10 000 dollárt, beállíthatják ezt az árat "TP Trigger Price" és "TP rendelési ár." Kiléphetnek ugyanabból a kereskedésből, hogy megállítsák a veszteséget, a "SL Trigger Price" és "SL Rendelési ár" a kívánt szinten (9 000 USD ebben a példában).

Ez a megbízási típus ismét egyedülállóan alkalmas olyan kriptopiacokra, amelyek rendkívül ingatagak és órákon belül bármelyik irányba mozoghatnak, és ilyen többfeltételes megrendelésekre van szükség az optimális kereskedelemhez.

Sőt, ez az optimalizálás megoldja azokat a kérdéseket, amelyek megakadályozzák a megbízás végrehajtását, amikor a felhasználó egyszerre határoz meg egy megbízást (azaz az alapul szolgáló eszközt meghatározott vagy annál magasabb áron vásárol vagy értékesít) a TP számára és az SL számára egy stop megbízást. Az OCO rendeléstípus használatával a felhasználók most biztonságosan és rugalmasan kereskedhetnek.

Eközben a kereskedők továbbra is használhatják a feltételes megbízási funkciót szokás szerint a pozíciók nyitására vagy bezárására kereskedési stratégiájuk alapján.

Kiváltó parancs

A második optimalizálás, amelyet elindítunk, egy másik új rendeléstípus, az úgynevezett trigger order. Az aktiválási megbízás ugyanúgy működik, mint a feltételes leállítási parancs, azzal a különbséggel, hogy nem fagyasztja be a felhasználó margóit vagy pozícióit. Ez azt jelenti, hogy azok a kereskedők, akik nem akarják rögzíteni pozíciójukat, és áremelkedéseket vagy -csökkenéseket akarnak üldözni, ezt megtehetik egy kiváltó ár és egy forgatókönyv megjelölésével, amint azt az alábbi ábra mutatja.

Stop-order beállítások és trigger-szabályok az trigger-rendelésekhez. Forrás: OKEx

A fenti szabályok azt jelzik, hogy a kereskedőknek milyen esetekben kell betartaniuk a különféle forgatókönyveket, attól függően, hogy nyitnak vagy zárnak egy pozíciót (azaz vásárolnak vagy eladnak). Néhány szabály meglehetősen kézenfekvő, például az, hogy a hosszú profit-pozíció lezárásához a kiváltó árat magasabbnak kellene meghatározni, mint az utolsó piaci ár. Hasonlóképpen, a veszteség megállítása érdekében a pozíció bezárásához a kiváltó árnak alacsonyabbnak kell lennie, mint az utolsó ár. Megfelelő szabályok vonatkoznak az új pozíciók nyitására, attól függően, hogy a kereskedő bullish (vagy visszapattanni akar) vagy bearish.

Mivel azonban a fedezetek és a pozíciók nincsenek befagyasztva, a kiváltó megbízások meghiúsulhatnak különféle tényezők, például pozícióhatár, árkorlát stb..

Pozíció megállási sorrend

A harmadik optimalizálás támogatja a megállási sorrend beállítását egy adott pozícióhoz, az úgynevezett helyzetmegállási sorrendet. Ennek a rendeléstípusnak a használata lefagyasztja a kérdéses pozíciót, és TP és SL beállításai megtekinthetők és törölhetők a "Nyissa meg a Rendeléseket" oldal. Ez azt jelenti, hogy egy kereskedő feltételes megbízást állíthat fel 1 BTC-re a teljes 10 BTC-ből.

A helyzetmegállási sorrend használatának szabályait az alábbi ábra mutatja.

Stop-order beállítások és trigger-szabályok a stop stop utasításokhoz. Forrás: OKEx

Rendelés a TP / SL-nél

A legújabb optimalizálás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy minden piaci vagy stop megbízás mellett stop megbízásokat állítsanak be. Amint az alábbi képernyőképen látható, a felhasználóknak lehetőségük van aktiválni egy vagy mindkét stop megbízás (take-profit vagy / és stop-loss) funkciót piaci megbízás leadása közben.

Ha ezt az új optimalizálást korlátozási sorrenddel használja, a felhasználók megkapják a hozzáadott opciót, amely meghatároz egy kiváltó árat és egy megrendelési árat a leállítási megbízás egyik vagy mindkét funkciójára. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a nagyobb rugalmasság érdekében a megrendelési árakat a kiváltó árak alatt vagy felett állítsák be.

A kiválasztott funkciók akkor lesznek aktívak, ha a tényleges megbízás (limit vagy piac) teljesül, és megtekinthetők a "Nyissa meg a Rendeléseket" fülre. Míg a felhasználók szerkeszthetik korlátozási megrendeléseiket, mielőtt azok teljesülnének, a stop parancs funkciói törlődnek, ha nem felelnek meg a megváltozott paramétereknek.

Stop order limitek

Végül az OKEx stop-order funkciójának felhasználóinak figyelembe kell venniük az egyes megrendelésekre vonatkozó különféle korlátozásokat, az alábbiak szerint. Ezek a korlátok a piaci viszonyoktól függően változnak.

A stop parancsok felső határai. Forrás: OKEx

Kövesse az OKEx-et

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map