Mi az örökös csereügylet?

Minden, amit tudnia kell az OKEx örökös swapjaival való kereskedéshez

Az örökös swapok, mint a határidős ügyletek és az opciók, a kriptovaluta származékainak egy típusa. Noha nagyon hasonlítanak a határidős szerződésekhez, a swapok két fő szempontból különböznek a határidős ügyletektől, egyedi eszközökké és meglehetősen népszerűvé a kriptográfiai kereskedelemben.

Ebben a cikkben áttekintjük az örökös csereügyletekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket, kitérünk azokra és hogyan működnek, valamint az OKEx örökös csereügyletek néhány részletére..

Ha még nem ismeri a kereskedést, hasznosnak találhatja a kriptovaluta-kereskedelemre vonatkozó részletes útmutatónkat. Feliratkozhat az OKEx és kap 10 USD értékű BTC-t ingyen kezdeni a kereskedést.

Hogyan működnek az örökös csereügyletek?

Az örökös swapok lényegében olyanok, mint a határidős szerződések, ahol lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy hosszú vagy rövid pozíciókat foglaljanak el egy mögöttes eszközön. A határidős ügyletekhez hasonlóan a csereügyletek is további rugalmasságot biztosítanak a kereskedőknek, például a tőkeáttétel használatának és a szerződések rendezésének lehetőségét anélkül, hogy valaha is tulajdonosa vagy letétbe kellene helyeznie az alapul szolgáló eszközt.

Azonban a határidős és a swap ügyletek között az egyik fő különbség a lejáraté. Ahol a határidős ügyletek lejárati dátuma előre meghatározott, az örökös swapok elméletileg korlátlan ideig folytathatók, amennyiben a kereskedőknek elegendő mozgástere van a veszteségek fedezésére és a felszámolások megakadályozására.

A határidős és swapügyletek közötti második különbség a finanszírozási díjaké, amelyek elengedhetetlenek az örökös swapárak egyensúlyban tartásához. Mivel a határidős ügyleteknek előre meghatározott lejárati dátuma van, áraik automatikusan lejárnak az alapul szolgáló ügylet spot árával. Ilyen mechanizmus nélkül az örökös swapok jelentősen eltérhetnek az alapul szolgáló ügylet spot árfolyamától.

Finanszírozási ráta és díjak

A swapok ezen hiányosságát finanszírozási díjak töltik ki, amelyek lényegében ellensúlyokként működnek, ösztönözve a piac kevésbé népszerű oldalát. Ezek a díjak a finanszírozási arányon alapulnak, amelyet az örökös csereügylet és az eszköz azonnali ára közötti árkülönbség összehasonlításával számolnak.

Például, ha egy örökös swap szerződés az alapul szolgáló azonnali árfolyamon halad, a finanszírozási ráta pozitívvá válik, vagyis a hosszú pozíciók birtokosainak finanszírozási díjat kell fizetniük a rövid pozíciók birtokosainak mindaddig, amíg nyitva tartják pozícióikat. Hasonlóképpen, amikor a csereügylet ára alacsonyabb, mint az alapul szolgáló ügylet azonnali ára, a finanszírozási ráta negatívvá válik, és a rövid pozíciók tulajdonosai díjat fizetnek a hosszú pozíciók tulajdonosainak.

Ilyen mechanizmus hiányában a kereskedők nem lennének ösztönözve arra, hogy szembeszálljanak a trendekkel és a nyitott pozíciókkal, ellensúlyozva az örökös csere pályáját – és a csere sem lenne lehorgonyozva a mögöttes eszközhöz, amelyet állítólag követni kell.

OKEx örökös swapok

Az OKEx, világviszonylatban vezető kriptográfiai tőzsde, a piac egyik legfolyékonyabb származéktermékét kínálja, beleértve a kriptovaluta határidős ügyleteket, opciókat és örökös swapokat..


Jelenleg az OKEx érme- és USDT-fedezetű örökös csereügyleteket kínál különböző kriptovalutákhoz, beleértve a BTC-t, az ETH-t, az LTC-t és még sok mást. A kereskedők akár 125-szeres tőkeáttételt is alkalmazhatnak, az OKEx örökös swap pozíciós szintjeitől függően. Általában minél nagyobb a kereskedett szerződések száma, annál alacsonyabb a kereskedők rendelkezésére álló tőkeáttétel.

Hasonlóképpen, a tőkeáttétel alkalmazásával a kereskedőknek figyelembe kell venniük a minimális kezdeti fedezeti hányadot és a fenntartási fedezeti arányt, amelyek mind szerepelnek a fent hivatkozott pozíciószintek oldalon is. Összefoglalva, az előbbi az a minimális összeg, amely a maximálisan elérhető tőkeáttétellel nyitott pozícióhoz szükséges, míg az utóbbi a teljes és / vagy részleges felszámolás elkerülése érdekében szükséges minimális összeg..

A megbízható kereskedési tapasztalat biztosítása érdekében az OKEx örökös swapok márkás árat is használnak referenciaként, és ezt az alapul szolgáló indexek alapján kiszámítják a felhasználók nem realizált nyereségének és veszteségének. Ennek a referenciaárnak a célja a szükségtelen felszámolási forgatókönyvek elkerülése erősen ingatag piaci körülmények esetén.

Végül az OKEx örökös csereügyleteket általában napi rendszerességgel rendezik, de az Egységes Számla szolgáltatás bevezetésével a platform valós idejű elszámolást kezdett bevezetni az örökös csereügyletek, határidős és opciós szerződések esetén..

Az OKEx-en folytatott csereügyletekkel kereskedési díjak is felmerülnek, és a felhasználókat arra ösztönzik, hogy a további információk érdekében tekintse át a kereskedési díjakra vonatkozó magyarázatunkat.

Összegzés

 • Az örökös swapok egyfajta határidős ügyletek, kivéve, hogy nincs lejárati dátumuk vagy lejáratuk, és elméletileg korlátlan ideig nyitva maradhatnak.
 • Annak érdekében, hogy az örökös swap ügyleteket az alapul szolgáló ár közelében tartsák, egyedi, finanszírozási-díj mechanizmust alkalmaznak.
 • Ha a swap az azonnali ár felett jár, a finanszírozási díj pozitív, és a hosszú pozíciók birtokosai fizetik a rövid pozíciók tulajdonosainak.
 • Ha egy swap az azonnali ár alatt kereskedik, a finanszírozási díj negatív, és a rövid pozíciók birtokosai fizetik a hosszú pozíciók tulajdonosainak.
 • Az OKEx különféle örökös csereügyleteket kínál a kereskedéshez, beleértve a BTC-t, az ETH-t, az LTC-t és még sok mást.
 • Az OKEx felhasználók akár 125x-es tőkeáttételt is használhatnak swap-ok kereskedésekor, és megnézhetik a megfelelő minimális fedezeti arányokat és fenntartási fedezeti arányokat a pozíciószintek oldalán..
 • Az OKEx-csereügyletek finanszírozási díjai nyolc óránként alkalmazandók, és azokat hosszú és rövid pozíciókat tartó kereskedők váltják fel.
 • Az Unified Account szolgáltatás bevezetésével az OKEx-en valós idejű kiegyenlítést vezetnek be minden swap, határidős és opciós ügyletre.
 • A swap-kereskedelemre alkalmazandó kereskedési díjak itt tekinthetők át.
 • Nem OKEx kereskedő? Regisztráljon még ma, hogy megkezdhesse az örökös swapok és más iparágvezető származékos termékek kereskedelmét.

  Kövesse az OKEx-et

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map