A „Crowdcube” egyesül a „Seedrs” rivális részvénytőkefinanszírozási platformmal

Crowdcube és Seedrs, az egyes részvénytársfinanszírozási platformok az Egyesült Királyságban találhatók bejelentett egy közelgő egyesülés / felvásárlás.

Ezek a vállalatok képviselik az Egyesült Királyság legnagyobb részvénytulajdon-finanszírozási platformjait. Az indulás óta a pár több mint 1500 vállalatnak segített 2,6 milliárd USD feletti összegyűjtésben.

Saját tőkefinanszírozás

Bár a crowdfunding már jó ideje létezik, a részvénytámogatás valamivel újabb fogalom.

Ahogy a neve is jelzi, a crowdfunding a befektetők széles körű csoportján vagy „tömegen” keresztül történő forrásgyűjtés folyamatára utal – szemben néhány kiválasztott kockázatitőke-befektetővel. Hagyományosan azonban a crowdfunding nem díjazta a résztvevőket mással, csak egy termék vagy szolgáltatás korai hozzáférésével, miután kifejlesztették.

A sajáttőke-finanszírozást általában a crowdfunding jövőjének tekintik, mivel a résztvevők számára tényleges részvényeket biztosít a pénzt gyűjtő vállalatokban – ami sokkal csábítóbb és kifizetődőbb ajánlat a befektetők számára.

Ha többet szeretne megtudni a részvénytámogatás működéséről, feltétlenül olvassa el a gyakorlat mélyebb áttekintését, ITT.

Az üzlet részletei

Ebben a konkrét ügyletben meg kell jegyezni, hogy „az egyesülést a Crowdcube felvásárlásaként fogják strukturálni”. Az egyes vállalatok jelenlegi értékelése alapján az egyesülés várható értéke 140 millió USD lesz.

Közleményében a Crowdcube lebontja a részvényesek struktúráját, kijelentve, hogy „a Crowdcube meglévő részvényesei és opciótulajdonosai az egyesített társaság 60% -át, a Seedrs meglévő részvényesei és opciótulajdonosai pedig az egyesített vállalat 40% -át birtokolják”..

A Crowdcube megjegyzi, hogy bár az egyesülést bejelentették, még mindig vannak különféle lépések, amelyeket meg kell tenni, mielőtt hivatalossá válna. Ezek várhatóan a következő hónapokban fejeződnek be, a véglegesítés „2020 végén / 2021 elején” fog megtörténni. Mint ilyen, bár ezeket a Crowdcube adta meg, egyelőre a tinta megszáradásáig enyhe változások lehetnek a struktúrában.

A Helmnél

Továbblépve valakinek át kell vennie az irányítást ezekért az újonnan egyesült társaságokért. A Seedrs jelenlegi vezérigazgatójaként Jeff Kelisky továbbra is megtartja ezt a kijelölést, és az újonnan beolvadt vállalat első vezérigazgatója lesz. Az egyesülésig Jeff Kelisky több mint 3 éve a Seedrs vezérigazgatója.

Várhatóan Darren Westlake, a Crowdcube jelenlegi vezérigazgatója új vezetői posztra lép át.


Globális terjeszkedés

Az egyesülés / felvásárlás bejelentését követően az egyes vállalatok vezérigazgatói időt szántak gondolataik megosztására. Különösen mindegyikük kifejezetten beszélt a jövőbeni terjeszkedés szándékáról, mivel az egyesülés / felvásárlás megalapozza a globális jelenlétet.

Jeff Kelisky, A Seedrs vezérigazgatója kijelenti,

„Mindketten a fintech úttörői vagyunk, akik kihívást jelentettek az európai tőkebevonási környezetben, piactereket építettek magántőke-befektetések céljából. Úgy gondoljuk, hogy nagyobb méretű játékosnak kell lennie ahhoz, hogy kiszolgálja a vállalatokat és az őket támogató befektetőket. Itt a megfelelő alkalom erősségeink összefogására annak érdekében, hogy teljesítsük közös küldetésünket, amely lépésben változtatni tud a magánvállalkozások befektetéseinek hozzáférhetőségében és hatékonyságában. Ez nemcsak az ambiciózus vállalatok és befektetőik számára teremt értéket, hanem az általuk kiszolgált gazdaságok és közösségek számára is. A jövőbe tekintve jó helyzetben leszünk, hogy együttes erősségeinkre építsünk, és létrehozzunk egy erőteljes globális magántőke-piacot, amely globálisan átalakítja a részvényfinanszírozás ökoszisztémáját. “

Darren Westlake, A Crowdcube vezérigazgatója kijelenti,

„A részvénytámogatás újradefiniálta, hogy hány ambiciózus vállalkozás növeli a befektetéseket és kötődik ügyfeleihez. A mai megállapodás hihetetlenül izgalmas mérföldkő, amely előnyös lesz a gyorsan növekedő vállalkozásoknak, a jövőképükben hisző befektetőiknek és az őket támogató szélesebb vállalkozói ökoszisztémának. A Seedrs-szel együtt felgyorsíthatjuk a további terjeszkedés terveit az Egyesült Királyságban és a tengerentúlon, innovatív új termékeket dobhatunk piacra és javíthatjuk ügyfeleink tapasztalatait. “

Pandémiás újjáéledés

Érdekes módon a részvénytámogatás a folyamatban lévő COVID-19 világjárvány során figyelemre méltó növekedést mutatott.

Nemrégiben közelebbről megvizsgáltunk egy másik részvénytámogatási platformot, a SeedInvest, kiemelve ezt az elmúlt hónapok emelkedését és annak okait. Bár korántsem ez az egyetlen olyan platform, amely jelentős növekedést tapasztal, a SeedInvest képes volt feljegyezni eddigi legjobb negyedéves, befektetési volumenét és befektetői regisztrációit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map