A Genobank magánélethez juttatja a DNS-tesztelést a Blockchain segítségével

Kapcsolódás

A kapcsolat korát éljük. A technológia lehetővé tette számunkra, hogy valós időben állandó kapcsolatban maradjunk a világgal. Ez a kapcsolat azonban meghaladta a kommunikációt, és megváltoztatta a másokkal való kapcsolatunk szemléletét.

Egy vállalat, a neve Genobank, lehetőséget nyújt ügyfeleinek, hogy felfedezzék származásukat és a másokkal való kapcsolatot. Ez a DNS vizsgálatával történik.

Ami megkülönbözteti a Genobankot a versenytől, az az a megközelítés, amely az adattulajdon / adatvédelem felé irányul.

DNS

A dezoxiribonukleinsav (DNS) az összes ember birtokában lévő molekulákra utal, amelyek egyedi genetikai kódolásukat tartalmazzák. Ennek a kódnak a vizsgálatával megismerhetjük az egyén származását, a mentális és fizikai betegségekre való hajlamokat és még sok mást..

A DNS akkor vált először népszerűvé és háztartási kifejezéssé, amikor azonosítási eszközként kezdték használni – különösen a bűncselekményeknél.

A részletek

Annak érdekében, hogy tovább fejlesszék termékeiket / szolgáltatásaikat, és megszerezzék helyüket az iparban, a Genobank jelenleg a crowdfunding kampány részvény befektetési platformon keresztül, Köztársaság.

Ez az esemény, amelyre a Genobank a megírásakor hozzávetőlegesen 175% -kal hozta be a minimális célt, a tervek szerint 2020. március 14-ig élőben marad..

Az eseményen részt vevő befektetőknek a „Tömeg egyszerű megállapodása a jövőbeni tőkéről (Crowd SAFE)” kompenzációt kap. Ez a Köztársaság által létrehozott megállapodás egy olyan formája, amely jobban strukturált a crowdfunding kampányokban történő felhasználásra, mint a hagyományos SAFE.

Lényegében azok, akik SAFE-vel rendelkeznek, nem szereznek azonnal tőkét a társaságban. A saját tőke átruházása csak akkor történik meg, ha bizonyos előre meghatározott paraméterek teljesülnek, tekintettel a jövőbeli haladásra / fejlesztésekre.

Magánélet


Megértésünk a felismerésről, amelyet DNS -ünk vizsgálata nyújthat számunkra, olyan vállalatok fellendüléséhez vezetett, mint az Ancestry Health, a 23andMe és még sok más. Az ilyen szolgáltatásokból származó adatok a legfontosabb és legmegbízhatóbb adatok – ezek képviselik Önt.

Sajnos az utóbbi években időről időre láthattuk, hogy az adatokkal visszaélnek, ellopják és általában visszaélnek. Természetesen ez azt eredményezte, hogy nagy mozgalmak szorgalmazták az adatgyűjtés és -felhasználás körüli jobb adatvédelmi gyakorlatokat.

A saját adatok felhatalmazása a Genobank mozgatórugója. A vállalat megjegyzi, hogy kifejezetten a blockchain technológiákat használják platformjuk anonimizálására – lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy többet fedezzenek fel magukról, miközben megtartják a hatalmat a legintimebb adatok felett..

A társaság kijelenti,

„A blokkláncot teljes mértékben felhasználjuk azzal, hogy DNS-adatait egyedülálló digitális eszközként regisztráljuk, más néven a nem helyettesíthető-token (NFT). Ez kizárólagos tulajdonjogot biztosít Önnek. “

jóban rosszban

Noha az adatvédelem hiánya indokoltan sokakat megijeszthet, vannak olyan esetek, amikor a DNS-adatbázisokhoz való hozzáférés túl értékesnek bizonyult.

Tökéletes példa erre történt 2018-ban, amikor az Egyesült Államok egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosát azonosították és elfogták. Az úgynevezett „Golden State Killer”, Joseph DeAngelo azonosításra került, amikor rokonai DNS-szolgáltatást vettek igénybe.  Ezeket az adatokat aztán a bűncselekmény helyszínén talált DNS-sel át lehetett vizsgálni – elegendő információt szolgáltatva a hatóságoknak ahhoz, hogy megállapítsák, ki volt a gyilkos.

Noha ennek a konkrét esetnek pozitív eredménye volt, kérdéseket vet fel az ilyen adatokhoz való hozzáféréssel kapcsolatban. Ha olyan személyeket lehet azonosítani és felkutatni, akik még soha nem használtak ilyen szolgáltatást, akkor bármelyikünk valóban biztonságban van?

Lehetséges, hogy mások műveleteit nem tudja irányítani, de saját adatait. A Genobank erre játszik, kijelentve,

„Mivel felhasználónként csak egy privát DNS-pénztárca van, harmadik felek soha nem férhetnek hozzá az Ön DNS-adataihoz az Ön kifejezett hozzájárulása (digitális aláírás) nélkül. Csak Ön engedélyezheti / visszavonhatja a hozzáférést és módosíthatja / törölheti a biológiai adatokat & feljegyzések. TE irányítasz! ”

ATM

Míg a Genobank különféle terveket tervez a crowdfunding kampányuk során összegyűjtött pénzeszközök felhasználására, az egyik érdekesebb tervük a DNA kit ATM-ek bevezetése..

Ezek a kioszkok pontosan azt adnák át, amit a nevük jelent – egy készlet, amely lehetővé teszi a DNS elemzését. Ennek célja, hogy ezeket a szolgáltatásokat mindenki számára biztosítsa, mivel nincs szükség személyes adatokra.

A Genobank jelzi, hogy ezek az ATM-ek jelentik a tervezett két bevételi forrás egyikét. A másik a készleteik „fehér címkés” változata lesz, amelyet egészségügyi klinikáknak, kórházaknak stb.

Genobank

A 2014-ben alapított Genobank központját a kaliforniai Palo Altóban tartja fenn. A vállalat olyan megoldások fejlesztésére specializálódott, amelyek lehetővé teszik a DNS-ek adatvédelmi központú elemzését.

Daniel Uribe vezérigazgató jelenleg felügyeli a vállalat működését.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map