Andrew Adcock, a Crowd for Angels vezérigazgatója – Interjúsorozat

Andrew a Crowd for Angels részvénytámogatási platform vezérigazgatója. Gyakran részt vesz a Crowdfunding, az Alternative Finance és a Investment témájú rendezvényeken. Korábban a NinetyTennél, a webalkalmazások fejlesztőjénél és a Private Social Networks szolgáltatónál dolgozott, amelynek ügyfelei között volt a Nokia, a Channel 4 és a Shop Direct

Ön az Angyalok Tömege egyik eredeti társalapítója volt. Megbeszélné az üzleti vállalkozás indításának ihletét?

Valójában a Crowd for Angels egyik alapító csapata voltam, de a cég elindításához az ihletet Tony de Nazareth igazgatónk adja, aki pénzügyi évtizedes tudását ötvözte a „közösségi média” szemléletével. Ennek célja az volt, hogy bevonják a közösséget egy vállalkozás finanszírozásába és támogatásába, ezáltal olyan márkavédőket hozva létre, amelyek nemcsak anyagilag támogatják a vállalat törekvéseit, hanem a vállalat hangjává és vásárlójává is válnak..

Mennyit vonja be magát a pálya fedélzeteibe, és csomagolja azokat az ajánlatokat, amelyek megtalálhatók a Crowd for Angels oldalán?

Részt veszek a legtöbb olyan társaságban, amely a Crowd for Angels listára törekszik. Igazán elbűvölő vagyok a kezdő és a terjeszkedni vágyó vállalatok életében. Mindegyiknek megvan a maga története és szenvedélye, amitől lelkesedem. Miután összegyűjtöttem forrásokat a saját cégem számára, és sok másba fektettem be, remélem, hogy betekintést nyújtok a cégbe.

Milyen típusú átvilágítást végeznek a tőzsdén jegyzett vállalatoknál?

Nagyon! Az Angyalok Tömege három kulcsfontosságú területre bontja az átvilágítást. Először tényszerű ellenőrzéseket végezünk, mint például a KYC, az AML, a PEP, a hitelellenőrzések az igazgatókon, a vállalat által készített számlák áttekintése és a pályán elhangzott tények ellenőrzése. Másodszor, piacellenőrzéseket hajtunk végre, például a rendelkezésre álló termék, és a leírtak szerint van-e címezhető piac, ésszerű-e az értékelés, milyen jogi kihívásokkal nézhet szembe a vállalat és etikus-e. Az utolsó ellenőrzés a józan ész, amelyet nemcsak a Tömeg az Angyalok számára tesztel, hanem az Angyalaink is, akik saját kérdéseiket teszik fel a társaságnak.

Melyek azok a fő okok, amelyek miatt a vállalatok visszautasították a platformon való tőzsdei bevezetést?

Számos oka lehet, de néhányat a leggyakoribbnak találunk:

  • Az értékelés egyszerűen túl magas a vállalatok helyzetéhez képest
  • A vállalat nem nyújt be dokumentációt (üzleti terv, vezetői számlák, alapító okmányok)
  • A termék túl korai stádiumú, vagy még nem készült el
  • A rendezőknek nincs „bőrük a játékban”

Melyek a részvénytámogatás legnagyobb előnyei?

Én személy szerint úgy gondolom, hogy a legnagyobb előny az a képesség, hogy márkanevezőket, olyan embereket hozhat létre, akik pénzügyileg támogatják vállalkozását és aktív ügyfelekké válnak, és másokat vonzanak a márka megtekintésére, akár szóból, akár a közösségi médiából.

Adna egy sikertörténetet egy olyan vállalatról, amely a Crowd for Angels platformon gyűjtött forrásokat?

Az egyik kedvencem a CNPPS nevű cég. Egy fiatal vállalkozó, aki akkor az egyetemen mérnöki tanulmányokat folytatott, átjárható burkolati megoldást hozott létre, amely újrahasznosított sódert használt. Ez talán nem tűnik olyan lenyűgözőnek, mint egy alkalmazás, de a világunkat utak és járdák borítják. Megoldása 100% -ban újrahasznosított aggregátumot használt és szén-negatív volt, ráadásul a vizet is átengedte. A vállalkozóval együttműködve 100 000 fontot gyűjthettünk egy tesztelési szakaszra, amely most kereskedelmi szerződéshez és a vállalat további finanszírozásához vezetett.

Érdekessé tette azt az etikai megközelítést, amelyet a vállalat a régi ipar megváltoztatására alkalmazott, az a szívósság, amelyet a vállalkozó soha nem adott fel, és hogy egy vállalkozás valóban az alapoktól kezdve, az egyetemről is nőhet. Eddig egy 2 éves periódus alatt a vállalat értékelése négyszeresére nőtt, ami szilárd megtérülést hozott az érintett angyalok számára.


A Crowd for Angels egyike azon kevés crowdfunding platformnak, amely elfogadja a bitcoint. Hány befektető használ bitcoint, és honnan származik a legtöbb befektető?

Igen, 2016 eleje óta elfogadjuk a kriptovalutát befektetési fizetési módként. Abban az időben integráltuk ezt a fizetési lehetőséget, hogy a külföldi befektetők a brit vállalatokba fektessenek be a nemzetközi banki átutalásokhoz kapcsolódó költségek és idő nélkül. Kezdetben számos ausztrál, kínai és főleg ázsiai befektető látta ezt a fizetési módot. Azonban, amint a bitcoin és más kriptovaluták egyre népszerűbbek voltak, növekedést tapasztaltunk a kriptovalutát használó európai befektetőkben. Részben ennek köszönhetik az általuk tapasztalt nyereséget, és úgy gondolom, hogy a kényelmes kriptók kínálták. Most már több mint 14 000 tag van regisztrálva egy kriptovaluta pénztárcával platformunkon, közülük sokan Európában.

Néhány évvel ezelőtt kiadták az ANGEL tokent. Melyek ennek a tokennek a felhasználási esetei?

Az ANGEL tokent azért bocsátották ki, hogy csökkentsék a befektetők felhasználói beszerzési költségeit, ugyanakkor díjazzák az érdekelt feleket a platformunkkal való interakcióért. Reméljük, hogy amikor a felhasználók interakcióba lépnek és tartalmat osztanak meg a hálózatban, akkor mondjuk azt a befektetést, amelyet az imént tettek egy kezdő vállalatba, hogy az ANGEL-t jutalmazzák. A Tömeg az angyalok számára ezután elkötelezte magát, hogy visszavásárolja és megégeti az ANGEL-t a hangmagasságunkból származó bevételhez kapcsolódóan, ezáltal erényes kört hozva létre. Reméljük, hogy a jövőben angyalaink is képesek lesznek használni az ANGEL tokent fizetési módként egy befektetés felé.

Hogyan látja, hogy a digitális eszközök és a digitális értékpapírok végül összeolvadnak a tömeges finanszírozással?

A közösségi finanszírozás olyan technológiát alkalmaz, amely lehetővé teszi a tömegek számára, hogy kis összegeket fektessenek be a sávokba, de a részvényeket általában egy jelöltnél tartják, és ha el akarja adni őket, vagy másnak át akarja adni, akkor nehéz. Ezért a digitalizált eszközök integrációjának nem szabad elgondolkodnia, mert ez potenciálisan visszaadja az eszköz irányítását a befektetőnek, és olyan szabályokat követ, amelyeket nem lehet megsérteni. Egy utópisztikus világban lehetővé tenné a befektetők számára, hogy megvásárolják, birtokolják és kereskedhessenek bármilyen eszközzel, amelyet kívánnak. A blokklánccal egy változhatatlan főkönyvből részesül, amely rögzíti ezeket a tranzakciókat, hatékonyságot és átláthatóságot biztosítva. Úgy gondolom, hogy csak egy kőhajításnyira vagyunk néhány nagy változástól.

Van még valami, amit szeretne megosztani az Angyalok Tömegével kapcsolatban?

Mindig nyitottak vagyunk az ötletekre, a beszélgetés hosszú utat nyújthat.

Köszönöm az interjút. Azok az olvasók, akik többet szeretnének megtudni, felkereshetik a Tömeg az angyalok számára üzleti listánkat vagy a Tömeg az angyalok számára weboldal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map