Az 5 legfontosabb részvénytulajdon-finanszírozási webhely – vélemény

A közösségi finanszírozás 2008 óta létezik az indiegogo elindításával, amelyet a Kickstarter követett, amely 2009-ben indult.

A korai közösségi finanszírozási weboldalak ingyenes juttatásokat és árukat kínáltak a felhasználóknak az üzleti vállalkozás finanszírozásáért cserébe. Az induló vállalkozások többsége néhány hónap múlva felszabadult, de ezek egy része széles körben sikeres volt. Az egyik legismertebb sikertörténet az Oculus virtuális valóság fejhallgató, amely több mint 2,4 millió dollárt gyűjtött a Kickstarteren kampányban, amely Mark Zuckerberg figyelmét is felkeltette. Röviddel ezután Oculust 3 milliárd dollárért szerezte meg a Facebook. Ez egy monumentális akció volt egy induló vállalkozás számára, nagyszerű jövőképgel és nulla nyereséggel.

Sajnos, míg az Oculus Facebook-akvizíciója megváltoztatta az Oculus csapat életét, a projekt korai támogatói a Kickstarteren semmit sem kaptak, mivel a projekt kezdeti támogatásához nem kínáltak tőkét..

2012-ben elfogadták a JOBS-törvényt, amely megnyitotta a kapukat a korai befektetők számára tőkét kínáló tömeges finanszírozási weboldalak előtt. Most a világ minden tájáról érkező befektetőknek lehetőségük van olyan kezdő vállalkozások támogatására, akik túl kicsiek ahhoz, hogy hozzáférjenek a hagyományos kockázati finanszírozáshoz.

Ezek a részvénytámogató webhelyek fontos célt szolgálnak, mivel közvetlenül felelősek a vállalkozók gondozásáért, miközben befektetési lehetőségeket kínálnak a nem Szilícium-völgyben székhellyel rendelkező befektetők számára..

Az alábbiakban véleményem szerint az első 5 részvénytársasági finanszírozási webhely található. Jogi nyilatkozatként az alább felsorolt ​​vállalatok közül 3 tulajdonosa vagyok (WeFunder, Microventures, StartEngine).

# 1 – SeedInvest

A SeedInvest megkülönbözteti magát azzal, hogy arra összpontosít, hogy csak válogatott induló vállalkozások legyenek a következő iparágakban. Ha befektetni szeretne a tech jövőjébe, ez az egyik legjobb lehetőség. A gyakran bemutatott iparágak a következők:

  • Kibővített valóság
  • 3d nyomtatás
  • Mesterséges intelligencia
  • Robotika
  • Űrtechnológiák

Több mint 150 vállalatnak segítettek tőkebevonásban, és a csapat remekül kiszűri a legtöbb pályázó vállalatot, hogy felajánlja a befektetők számára a világszínvonalú vállalatok kurátorainak listáját, amelyekbe befektetni lehet..

# 2 – Mikrovállalkozások

Ez a webhely eltér a lista többi részétől, mivel két különböző fókuszt kínálnak, és csak akkreditált befektetőket céloznak meg.

A fő hangsúly a Late Stage cégekre irányul. Néhány késői stádiumú vállalat, amely bemutatásra került:

  • SpaceX
  • LYft
  • Pinterest
  • Őszinte társaság
  • Robin Hood

Ez a lehető legkönnyebb utat kínálja a fenomenális késői stádiumú vállalatokba történő befektetéshez, amelyek gyakran csak néhány évre vannak az IPO bevezetésétől. A minimális befektetés gyakran 5000 és 50000 dollár között mozog, a legkisebb a kamatszinttől és a vállalattól függ.

Emellett befektetési lehetőségeket kínálnak a korai stádiumú vállalatoknál, minimális befektetéssel a 3000 és 5000 dolláros tartományba. Ezek a vállalatok gyakran foglalkoznak a Fintech, a robotika, a 3D nyomtatással stb..


# 3 – WeFunder

Ők voltak felelősek a JOBS törvény megírásában, és a tömeges finanszírozás egyik legrégebbi vállalata. Hatalmas sikertörténetek történtek ezen a weboldalon.

2013 áprilisában a Zenefits 9 millió dolláros értékelést kapott, és csak 2 évvel később, 2015 májusában emelt további 500 millió dollárt, és 4,5 milliárd dollárra becsülték őket. Ez azt jelenti, hogy ha 10000 USD-t fektetett volna be, akkor 2 500 perces hűvös hozamot kapott volna 2 év alatt.

A WeFunder az Y Combinator gyorsító programból került ki, amely a világ leghíresebb és legsikeresebb gyorsító programja. Néhány sikertörténet innen származik: AirBNB, DropBox, Stripe, coinbase stb.

Ez azért fontos, mert az Y Combinator cégei támogatják egymást egy óriási ökoszisztémában. A WeFunder indulói közül sok Y-kombinátor végzett (például a Zenefits).

# 4 – Finanszírozható

A lista egyik legrégebbi platformja, a Fundable 2012. május 22-én indult. Azóta hozzáférést kínálnak minden iparág jelentős vállalatainak listájához, amelyről elképzelhető. Mindent láttam a napenergia mezőitől kezdve a forradalmi 3D nyomtatott protézisekig.

A Fundable egy crowdfunding webhely, amely széles körű cégeket kínál, amelyek közül választhat.

# 5 – StartEngine

Több mint 90 milliót emelt 265+ vállalat. Nemrég még sikeresen összegyűjtöttek maguknak egy 10 millió dolláros STO-t.

Bár ez egy nagyszerű platform, nem annyira szelektívek, mint a listán szereplő többi részvénytársasági finanszírozási webhely, ezért körültekintőbbnek kell lennie, és rendkívüli körültekintéssel kell eljárnia abban, hogy kiben fektet be. Ennek ellenére vannak bizonyos gyöngyszemek találhatók. A Hackernoon nemrégiben sikeresen befejeződött 1,07 millió dolláros emelés. Megállapítottam, hogy túl sok társaság van tőzsdén, ami kissé kimerítővé teszi a lista áttanulmányozását.

Összegzés:

Ezek az első 5 közösségi finanszírozási webhely, amelyek véleményem szerint a befektetők számára nyújtják a legjobb hozzáférést a befektetési lehetőségekhez. Mindig meg kell felelnie a kellő gondosságnak, és meg kell értenie, hogy a korai szakaszban történő befektetés nagy kockázattal jár, és valószínűbb, hogy nem veszíti el hozzáférését az összes tőkéhez. Arra is számítani kell, hogy 7-10 évbe telik, hogy megtérüljön ezen befektetések bármelyike.

Jogi nyilatkozat:

A Securities.io nem az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének, a FINRA-nak vagy bármely más pénzügyi szolgáltatónak engedélye vagy nyilvántartása. Pontosabban, a Securities.io nem a FINRA által bejegyzett brókerkereskedő, és nem kínál vagy ad el értékpapírokat, és nem folytat más közvetítői tevékenységet. Ezen a weboldalon semmi sem jelent semmilyen értékpapír ajánlatát, terjesztését, megkeresését vagy marketingjét.

Továbbá a Securities.io nem tőzsde, alternatív kereskedési rendszer, letéti ügynök vagy transzferügynök. A Securities.io nem nyújt jogi, számviteli, adózási vagy szabályozási tanácsokat, valamint készpénzt, virtuális valutát, biztonsági tokent vagy más digitális eszközt nem őriz harmadik fél nevében vagy nevében..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map