Howard Marks, a StartEngine – Interjúsorozat vezérigazgatója

Howard Marks a társalapítója és vezérigazgatója StartEngine. A kezdetektől kezdve a StartEngine platformon keresztül közel 150 sikeres finanszírozás valósult meg induló vállalkozások és más vállalkozások számára.

Már jóval azelőtt, hogy az ICO-k standard szóhasználattá váltak, Howard látta a biztonsági token-kínálat jövőjét. Ezen blog valamint a Forbes, a Hacker Noon, a The Mission és a Next Web közreműködőjeként vendégcikkek révén Howard megosztotta elképzeléseit a térről, és azon dolgozott, hogy feltérképezze a likviditás felé vezető utat..

A StartEngine részt vett a nagysikerű tZERO STO-ban, éves konferenciákat tartanak, és sok STO emeli a StartEngine platformon keresztül.

AT: Meglehetősen lenyűgöző háttérrel rendelkezik, kiterjedt múltra tekint vissza a szoftverek és a játékok terén. Mégis úgy döntött, hogy elindít egy StartEngine nevű gyorsító programot. Mi inspirálta ezt?

HM: Úgy éreztem, hogy a Los Angeles-i technológiai közösségnek gyorsítóra van szüksége a fiatal cégekbe történő befektetéshez. Mi voltunk az első gyorsító, aki elindult Los Angelesben, még sokan követték. A küldetés az volt, hogy segítsen Los Angelesnek technológiai várossá válni.

AT: Mennyi ideig tartott, amíg a StartEngine elfordult a részvénytömeg-finanszírozás felé?

HM: 60 startupba fektettünk be, és a legtöbbjük nem tudott tőkét gyűjteni. Ez óriási probléma volt. A befektetőket csak nagyon szűk ötletcsoport és egy bizonyos típusú alapító érdekelte. Ez azt eredményezte, hogy befektetéseink többsége kudarcot vallott. Ezt a társaságok korai stádiumának figyelembevételével normálisnak tekintik, azonban a tőkéhez való hozzáférés többségük számára nehéz volt, különösen a női vezetésű alapítók számára. 2014-ben, két évvel a gyorsító elindítása után hoztuk létre a crowdfunding platformot, és 2015 júniusában indítottuk útjára.

AT: Az első kliens a StartEngine Elio Motorsnál lenyűgöző 16,9 millió dollárt gyűjtött. Hogyan szerezte be ezt az ügyfelet?

HM: Paul Elióval egy marketingcégen keresztül ismerkedtünk meg, aki úgy érezte, hogy tökéletes első ügyfelek lesznek cégünk számára. Paul hajlandó volt arra, hogy a közösség befektessen, és izgatottak voltunk, hogy ilyen korán sikereket értünk el.

AT: Mikor döntött úgy a StartEngine, hogy ICO-kat is kínál?


HM: 2017 júniusában olvastam a SEC által közzétett DAO jelentést. Ez a jelentés elmagyarázta, hogy a DAO hogyan értékpapír-befektetés volt, bár közüzemi zsetonként volt elhelyezve. Ez felkeltette az érdeklődésemet, hogy többet tudjak meg az ICO-ról, és hatalmas, gyorsan növekvő befektetői piacot találtam, akik kriptovalutákat használtak tömeges finanszírozású vállalatok számára. Két fő különbség volt a piactérünkkel szemben: Nem tartották be az értékpapír-törvényeket, és sok felszámolási piacot kínáltak a befektetők számára. Úgy döntöttünk, hogy segítünk az ICO-knak kiszabadulni az árnyékból, és a JOBS ACT segítségével értékpapírokat adunk el az értékpapírokra vonatkozó szabályok szerint. Az első jelentős ICO, amelyet elindítottunk, a tZero volt 2018 februárjában.

AT: Ön volt az elsők között az ICO-któl az STO-kig. Mi késztette Önt az STO-k felé?

HM: A nagyközönség az ICO-kat a közüzemi tokenekbe történő befektetésként tekintette. Annak ellenére, hogy a legtöbb ilyen zseton értékpapír volt, ezeket nem értékesítették. A név STO-ra változtatásának volt értelme, mert egyértelmű volt, hogy ezek az ajánlatok értékpapírokra vonatkoznak.

AT: Óriási rajongói vagyunk a tZERO-nak. Hogyan szerezted a tZERO-t a fedélzeten, hogy emelj a StartEngine platformon?

HM: Amikor 2017. november 10-én elindítottuk első csúcstalálkozónkat, meghívtuk Ralph Diautót a tZero-ból, hogy jöjjön és beszéljen. Látta az egész szervezetünket, és azt, hogy hogyan koncentrálunk a megfelelésre és a szabályok betartására. Ez üdítő volt számára, tekintve a sok platformot, akik a törvények figyelmen kívül hagyásával indítottak segédprogram-tokent.

AT: A StartEngine Summit meglehetősen sikeres volt. Egyetlen panaszom az, hogy ez nem elég hosszú, bármilyen terv van ennek a 2 napos konferenciának a lebonyolítására?

HM: Eddig három csúcstalálkozót teljesítettünk, a következőnk pedig április 12-e. Szerintem van értelme egy 2 napos konferenciának, azonban kétszer annyi előadót és sokkal több logisztikát foglal magában. Egyelőre kibővítjük az 1 napos konferenciát és sok más Los Angeles-i céggel együttműködve egy hihetetlen LA Blockchain Hét kínálunk.

AT: Korábban határozottan beszélt a női vállalkozók támogatásáról, mivel a hagyományos kockázatitőke-befektetők gyakran nem biztosítják számukra a szükséges támogatást és finanszírozást. Úgy érzi, hogy a részvénytámogatás és az STO-k inkább tisztességes versenyfeltételeket kínálnak számukra?

HM: Megtudtuk, hogy a kockázati tőke kevesebb mint 4% -át női vezetésű vállalatokba fektetik. Ennek eredményeként a nők elkedvetlenítik álmaik és üzleti törekvéseik megvalósítását. Ez az elfogultság hozzájárul a diverzifikáció hiányához a finanszírozott vállalatok típusaiban és a befektetők számára elérhető ötlettípusokban is. Eddig a StartEngine-ben a nők vezetik a vállalatok 22% -át crowdfunding platformunkon. Ez még mindig alacsony, de nagy előrelépés. Úgy gondoljuk, hogy a crowdfunding és az STO-k több nő által vezetett vállalat finanszírozásában segítenek, mint a VC és az Angyalok együtt.

AT: Tudom, hogy hiszel a küldetésnyilatkozatokban, mi a Start Engine küldetése?

HM: Küldetésünk, hogy segítsük a vállalkozókat álmaik megvalósításában.

AT: A StartEngine jelenleg saját STO-t futtat. Mesélne erről az STO-ról, az emelés összegéről és a felajánlott feltételről?

HM: Van egy adománygyűjtő kampányunk az akkreditált befektetők számára az OWN Limited néven. Ez egy rövid ideig korlátozódik, mire megkapjuk a SEC minősítését a következő A + Szabályzat nyilvános ajánlatunkra. Az OWN Limited feltételei tokenenként 7,50 USD. Mindegyik token a vállalat Preferált részvényeinek egy részét képviseli.

AT: Bármi más, amit meg szeretne osztani a StartEngine-ről?

HM: Egy modern pénzügyi vállalkozás felépítésére összpontosítunk, amely segíthet a vállalkozóknak abban, hogy közvetlenül a tömegből tőkét szerezzenek. Likviditási opciókat is szeretnénk biztosítani a befektetők számára. Regisztráció folyamatban van a SEC-nél bróker-kereskedő és alternatív kereskedési rendszerünk számára. Nemrégiben elindítottunk egy javasolt szabványt, az ERC-1450 nevű értékpapírok tokenizálását. A cél az, hogy felajánlja a befektetőknek, hogy digitális részvénytanúsítványokat kapjanak zsetonok formájában, majd megkönnyítsék a kereskedést a következő platformunkon.

AT: Köszönöm az interjút. Óriási rajongói vagyunk a StartEngine-nek, és izgatottan vártuk, hogy csatlakozhasson hozzánk.

Aki többet szeretne megtudni a StartEngine-ről vagy a Howardról, kérjük, olvassa el az alábbi linkeket:

StartEngine – Tőkebefektetés vagy részvénytőzsdei befektetés társaságokba.

Howard blogja – Howard megvitatja az iparral kapcsolatos véleményét.

Howard Twittere – Az iparág egyik legjobb követhető Twitter-fiókja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map