Nick Bhargava, a GROUNDFLOOR – Interjúsorozat társalapítója

FÖLDSZINT egy amerikai ingatlanpiaci piac. Ez volt az első ingatlan-crowdfunding társaság, amely az A + rendelet alkalmazásával elért SEC minősítést, mióta a JOBS-törvény révén működőképessé vált. A GROUNDFLOOR szándékosan arra épült, hogy az intézményi befektetők helyett önirányító befektetőket szolgáljon

Mindketten a GROUNDFLOOR rendezője és társalapítói vagytok. Mi inspirálta ennek a crowdfunding platformnak a bevezetését?

Alapítótársam, Brian Dally, több éves tapasztalattal rendelkezett arról, hogy a távközlési szolgáltatásokat a mindennapi emberek számára hozzáférhetőbbé tegye. Közben sok tapasztalatom volt az értékpapír- és szabályozóiparban. Szerettük volna egyesíteni erősségeinket oly módon, hogy mindenki számára magas hozamú befektetési lehetőségek nyíljanak meg, ne csak az 1 százalék. Végül egy családi lakóházzal kezdtük, mert a legtöbb ember ismeri ezt a fajta eszközt abból, hogy maga is tulajdonos.

Az ötlet megfogalmazásakor fogalmunk sem volt, hogy lesz-e rá piac. Először egy hozzáférhető szabályozási keretet kellett találnunk, amely lehetővé teszi számukra az üzleti koncepció kipróbálását. Felfedeztük a 2011-ben létrehozott Invest Georgia Exemption (IGE) szolgáltatást, amelynek célja a kisvállalkozások tőkéhez jutása. Belső ajánlattételi szabály lévén, csak a grúziai vállalatok számára volt elérhető, így mindketten felvettük és Atlantába költöztünk, hogy elindítsuk a GROUNDFLOOR-t. Az IGE miatt 2 millió dollár hitelt tudtunk finanszírozni Grúziában, ami egyértelműen bizonyította a GROUNDFLOOR platform iránti igényt.

Az idő múlásával a GROUNDFLOOR jelentősen megnőtt, és ma már nyitva áll mind a 50 állam befektetői előtt.

Elmagyaráznád, hogy a GROUNDFLOOR hogyan kapcsolja össze a befektetőket az ingatlanfejlesztőkkel?

Arra koncentrálunk, hogy a lakossági befektetők számára magas hozamú befektetési lehetőségeket nyújtsunk. Ingatlan hitelfelvevő, aki megélhetési céllal fejleszt ingatlant, a GROUNDFLOOR-on keresztül kölcsönt biztosít, nem pedig hagyományos bank vagy kemény pénzű hitelező a lakóingatlan-projekt finanszírozásához. Ez a hitelfelvevő kölcsönkérelmet nyújt be, és mi megvizsgáljuk az egyént és a projektet annak eldöntésére, hogy hitelhez kell-e indulnunk. Biztosításunk múltbeli tapasztalatokon, a játék bőrének mennyiségén és sok más tényezőn alapul. Jóváhagyás esetén a hitelhez A-tól G-ig terjedő hitelt kapnak, és megfelelő kamatlábat, ahol az A fokozatú hitelek a legkevésbé kockázatosak, a legalacsonyabb megtérülési rátával és a G fokozatú hitelek a legkockázatosabbak, a legmagasabb megtérülési rátával.

Benyújtottunk egy ajánlat az Értékpapír-tőzsdei Bizottsággal (SEC), amelyen keresztül értékpapírokat értékesítünk. Ezen értékpapírokból származó bevételeket az általunk létrehozott hitelek finanszírozására fordítják. Ezen értékpapírok teljesítménye és a hozzájuk tartozó megtérülési ráta az alapul szolgáló hitelhez van kötve. A befektetők kiválaszthatják, hogy mely értékpapírokba, tehát milyen hitelekbe kívánnak befektetni.

A befektetők akár 10 dolláros növekményeket is befektethetnek a hitel finanszírozására. Miután a hitelt teljes mértékben finanszírozták, a hitelfelvevő a sorsolási ütemterv szerint pénzt húz, és befejezi az új építési, felújítási vagy rehabilitációs projektet. Az ingatlant ezután tipikusan eladónak tartják. Amikor a projekt elad vagy refinanszírozódik, ami általában 6-12 hónap a befektető befektetésétől, a kölcsön visszafizetésre kerül. A befektető fő befektetése, valamint az összes felhalmozott kamat a befektető GROUNDFLOOR befektetői számláján kerül elhelyezésre. A magánszemély GROUNDFLOOR befektetői számláján lévő készpénzegyenleg visszavonható vagy újrabefektethető más projektekbe.

Van-e valamilyen korlátozás vagy minőség-ellenőrzés annak biztosítására, hogy az ingatlanfejlesztők visszafizethessék a hiteleket?

Amikor a hitelfelvevő benyújtja a hiteligénylést, biztosítási csapatunk szorosan együttműködik a projektek és a hitelfelvevő állatorvosi ellenőrzésével. A helyi ingatlanpiacon is szerepet játszunk. Nem adunk kölcsön olyan piacokon, amelyeket nem szeretünk. Ha egy hitel keletkezik, rendszeresen kapcsolatban vagyunk a hitelfelvevővel annak biztosítása érdekében, hogy a projekt betartsa a határidőket, és rendszeres frissítéseket osztunk meg a befektetőkkel. A sorsolásokat nem adják ki, ha a hitelfelvevő nem halad megfelelő előrelépést vagy eltér a tervtől. Ha úgy gondoljuk, hogy késések történhetnek, vagy ha a hitelfelvevő megsérti a megállapodás feltételeit, akkor dönthetünk úgy, hogy belépünk és proaktív módon nem teljesítjük a hitelt, ami erősebb eredményt eredményezhet a befektető számára, mert átadjuk a kötbérkamatokat. A legtöbb GROUNDFLOOR hitel első zálogjog, így a kölcsönt fizikai eszköz fedezi, amely a föld és a szerkezet.


Milyen típusú hozamokra számíthatnak a befektetők?

Az elmúlt hat évben a GROUNDFLOOR ingatlanhitelek résztvevői átlagosan 10–12 százalékos hozamot értek el 6–12 hónapos időkereten belül..

Az összes befektetés jelenleg az Egyesült Államokban van? Előnyben részesítenek bizonyos városokat vagy államokat? Ha igen, leírnád ezeket.

Míg az országban bárki csak 10 dollárral fektethet be a GROUNDFLOOR-ba, a társaság 30 államban összpontosítja hiteleit.

Korai szószólója voltál a JOBS-törvénynek, elégedett voltál a JOBS-törvény megírásával? Volt-e valami, amit ki kellett volna hagyni?

Általában elégedett vagyok azzal, hogy a cselekmény hogyan alakult. A különböző rendelkezések célja a különböző méretű vállalatok megsegítése, és mindegyik értéket nyújt a különböző helyzetben lévő vállalatok számára. Nem hiszem, hogy különösebb rendelkezést kellett volna kihagyni.

 

Mit szeretne megváltoztatni a JOBS törvény jövőbeni változatában??

Láttuk a Reg. Az ingatlankibocsátások erősen felhasználják. Úgy gondolom, hogy ezen a felhasználási eseteken túl van érték, különösen a közepes méretű, magántulajdonban lévő vállalatok esetében, amelyek nyilvános piaci tőkéhez akarnak hozzáférni. Az A szabály felső határa hamarosan 75 millió dollárra változik, ami vonzóbb lesz az ekkora vállalatok számára. Azt hiszem, láthattunk néhány újszerű ajánlatot azon a téren.

Van még valami, amit szeretne megosztani a GROUNDFLOOR-ról?

Nincs még egy olyan cég, amely azt ajánlaná, amit a GROUNDFLOOR tesz az egyes befektetők és hitelfelvevők számára. Létrehoztunk egy új kategóriát, és teljesen új termékeket kínálunk.

Miért nem másolt le senki minket? Ennek egyik oka a szabályozási innováció. Az ilyen típusú kiváló minőségű, magas hozamú ingatlanhitelekhez közvetlenül kapcsolódó befektetések biztosítása nem történt meg a lakossági befektetők számára. A GROUNDFLOOR volt az első vállalat, amelyet az Securities minősített & Az Exchange Commission felajánlja ezt a típusú befektetést a Reg A-n keresztül nem akkreditált és akkreditált befektetők számára egyaránt, és az általunk létrehozott hatalmas infrastruktúra miatt folytathatjuk a termékünk iterációját, ahol mások nem tudnak.

Nagyon szerettem megismerni cégét, látogatóit és / vagy befektetőit, akik többet szeretnének megtudni FÖLDSZINT.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map