Bitcoin bi mogao doseći 400 000 USD do 2021

  • Prosječna cijena 2021. godine mogla bi biti oko 100 tisuća američkih dolara.
  • Scenarij također predlaže 40.000 USD u najmanje pozitivnom scenariju.
  • Tržištu će trebati mjeseci prije nego što doživi još jedan bikovski trend.

Kolovoz započinje i to je obično mjesec velike volatilnosti na tržištu.

Makro vijesti od srijede nisu uspjele izmijeniti niti jedan od glavnih scenarija za kriptovalute.

Iskoristit ću izgovor za ulazak u klasični blagdanski mjesec da malo poradim na predviđanju cijena za sljedeći dvogodišnji ciklus.

Ova vrsta projekcije vremenom je toliko napredna što je sa tehničkog gledišta komplicira s visokim stupnjem slučajnosti.

BTC / USD godinama vlada linija trenda oko koje kruži u značajnom vremenskom razdoblju.

Prosječna cijena ove projekcije u 2021. godini je 100.000 USD, ali moramo imati na umu da cijena može znatno odstupiti od ovog raspona bez prekida međusobnog odnosa.

Kao što sam nacrtao na grafikonu, visoki opseg bio bi oko 430 000 USD, dok bi najniži doseg bio već sniženih 40 000 USD.

Definiranje budućeg raspona cijena relativno je jednostavno. Ali ne možemo zaboraviti da hlapljivost kratkoročno ima značajan utjecaj i može doseći pretjerane razine odstupanja od prosjeka.

ETH / BTC dnevna karta

ETH / BTC par trenutno trguje na 0,0213 i ostaje na razini agonije koja vuče segment Altcoins.

Struktura pokretnih prosjeka ukazuje na to da će trenutni scenarij trajati nekoliko mjeseci. Sva trojica su nagnuta prema dolje i ako ikada odluče promijeniti smjer, to neće biti brz proces.

Iznad trenutne cijene, prva razina otpora je na 0,0221 (otpor zagušenju cijena), zatim druga na 0,023 (otpor zagušenju cijena) i treća na 0,0245 (EMA50).

Ispod trenutne cijene, prva razina podrške je na 0,021 (podrška za zagušenje cijena), zatim druga na 0,020 (podrška za zagušenje cijena) i treća na 0,0155 (podrška za dvostruku zagušenost cijena).


MACD na dnevnom grafikonu gubi i otvorenost između linija i bikovski križ. Najvjerojatniji razvoj je bočno kretanje dok se crte ne približe – i dolazi do bikovskog odbijanja.

DMI na dnevnom grafikonu pokazuje medvjede spremne za još jedan pokušaj probijanja ADX linije, što bi nastavilo medvjeđi trend. Bikovi nisu uvjereni u svoje mogućnosti i nastavljaju se povlačiti – čekajući bolje trenutke.

BTC / USD dnevni grafikon

BTC / USD trguje na $ 9,952 i počiva izravno na EMA50. Pokreti nagore su minimalni, a značajniji potez izgleda malo vjerojatan.

Nakon poteza u srijedu, pokazatelji su dosegli prijelazne točke, a šanse za pokretanje odbijanja znatno su velike.

Iznad trenutne cijene, prva razina otpora iznosi 10.800 USD (otpor zagušenju cijena), zatim druga 11.200 USD (otpor zagušenju cijena), a treća 14.000 USD (otpor zagušenju cijena i relativni maksimum).

Ispod trenutne cijene, prva razina podrške iznosi 9.650 USD (podrška za zagušenje cijena), zatim druga od 9.150 USD (podrška za zagušenje cijena) i treća od 8.800 USD (podrška za zagušenje cijena i SMA100).

MACD na dnevnom grafikonu dostigao je bikovski prijelaz u srijedu. Za sada je prijelaz nepotpun i vjerojatno će biti odbijanja prema dolje.

DMI na dnevnom grafikonu također pokazuje prijelaznu točku, s bikovima koji se bore da preuzmu kontrolu nad leđima koji sada drže bikovi. Obje strane tržišta kreću se iznad linije ADX, tako da mogu ubrzati trend kretanja bez prepreka.

ETH / USD dnevni grafikon

ETH / USD se trenutno trguje na 212,9 USD i u istom je rasponu od sredine srpnja. Cijena se kreće između razdoblja SMA 100 i 200. Oba pomična prosjeka pokazuju nagib prema gore. S druge strane, EMA50 brzo prati cijenu i blizu je probijanja SMA100 i otvaranja složenijeg scenarija za naredne tjedne.

Iznad trenutne cijene, prva razina otpora iznosi 215 dolara (otpor zagušenju cijena), zatim druga 220 dolara (otpor zagušenju cijena) i treća 235 dolara (otpor zagušenju cijena, SMA100 i EMA50).

Ispod trenutne cijene, prva razina podrške iznosi 207 USD (podrška za zagušenje cijena), zatim druga za 200 USD (podrška za zagušenje cijena) i treća za 195 USD (podrška za zagušenje cijena).

MACD na dnevnom grafikonu održava bikovski križ, iako ne uspijeva poboljšati ni nagib ni otvorenost između crta. I dalje pokazuje vrlo krhku strukturu.

DMI na dnevnom grafikonu pokazuje kako medvjedi gube snagu i jasno se kreću prema jugu. Bikovi to nemaju tako jasno i ostaju na istim razinama posljednjih tjedana.

XRP / USD dnevni grafikon

XRP / USD trguje po cijeni od 0,313 dolara i nije u stanju prevladati dvostruki otpor zagušenju cijene od 0,32 dolara.

Iznad trenutne cijene koja prelazi 0,32 dolara, prva razina otpora iznosi 0,335 dolara (otpor zagušenju cijena), zatim druga 0,343 dolara (otpor zagušenju cijena i SMA200) i treća 0,352 dolara (EMA50).

Ispod trenutne cijene, prva razina podrške iznosi 0,308 dolara (podrška za zagušenje cijena), zatim druga razina iznosi 0,30 dolara (podrška za zagušenje cijena), a treća razina iznosi 0,296 dolara (podrška za zagušenje cijena).

MACD na dnevnom grafikonu prikazuje bikovski križ, iako između linija nema ni sklonosti ni otvorenosti. Krhkost ove vrste strukture postaje očita kada se promatra ponašanje cijena.

DMI na dnevnom grafikonu prikazuje medvjede koji obvezuju i održavaju iste razine posljednjih tjedana. Bikovi poboljšavaju svoj položaj i postupno se približavaju razini prodajne strane.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map