Najbolje blockchain dionice za 2020

Uspon blockchaina vidio je kako se pojavljuju mnoge tvrtke koje koriste tehnologiju kako bi ljudima ponudile razne usluge. U ovom ćemo dijelu pogledati dvije najzanimljivije blockchain dionice koje treba pripaziti ove godine. 

SQ

Square (NYSE: SQ) neprestano se širi trgovinski ekosustav što ga čini popularnim trgovačkim alatom, kao i jednom od najboljih dionica blockchaina na tržištu. Tvrtka je angažirala pet inženjera s otvorenim kodom da rade na poboljšanju ekosustava, a da ne spominjemo usluge Matta Coralla, poznatog programera Bitcoina. Na čelu ovog odjela usmjerenog na Bitcoin je i Steve Lee, bivši direktor Googlea. 

Izvršni direktor Squarea Jack Dorsey gorljivi je pristaša Bitcoina, integrirajući njegovu Cash App kako bi korisnicima omogućio kupnju i prodaju spomenute kriptovalute. Ovo je tražena značajka među ljubiteljima kriptovaluta, a da bi dokazala svoju poantu, usluga je u prva dva tromjesečja 2019. rezultirala prihodom od preko 190 milijuna dolara i bruto dobiti od gotovo tri milijuna dolara. 

Ovim je potezom Square postao blockchain dioničar u smislu popularnih tehnoloških dionica za kupnju. Izvršni direktor i suosnivač blokchain dionica također je rekao da će dugoročno kriptovalute omogućiti lansiranje proizvoda koji ljudi mogu koristiti globalno, baš poput internetske tvrtke. 

Na taj način korisnici ne moraju ići na različita tržišta, banke i regulatorna tijela da bi to učinili.

Uz to, u 2020. Square predstavlja jednu od najboljih dionica za rast blockchaina i definitivno je jednu od blockchain dionica u koje treba ulagati. 

GBTC

Još jedna vrhunska tehnološka i blockchain dionica na koju treba pripaziti 2020. godine je Grayscale Bitcoin Trust (Btc) OTCMKTS: GBTC.

Sigurno pohranjivanje jedne od najboljih blockchain dionica i kripto valuta može biti izazov, a prema Grayscaleu, upravljanje GBTC-ovim fondovima vrijedi više od godišnje naknade, naglašavajući na svom sigurnosnom sustavu koji koristi vodeće sigurnosne standarde u industriji. 

Međutim, Andrew Left iz Citron Research smatra da to možda neće biti pametno, posebno s visokim premijama, godišnjom naknadom i čimbenicima rizika povezanim s ukupnom volatilnošću na tržištu kriptovaluta. 

Također ne pomaže što se investicijsko sredstvo ne mora registrirati kod DIP-a. Dionice privatnog plasmana Trusta također su ograničene na jednogodišnje razdoblje držanja prije nego što ih ulagači mogu preprodati na javnom tržištu, tako da treba razmotriti rizike od nelikvidnosti u tom vremenskom razdoblju. 

Izvedba GBTC dionica

Od listopada 2018. svaka dionica GBTC cijene dionica ekvivalentna je manjoj od 0,0001 Bitcoin, što znači da vam je potrebno više od 1000 dionica GBTC-a da biste posjedovali jedan bitcoin. GBTC je zabilježio stalni rast u 2017. godini, a vrhunac je dosegao na kraju godine. 

Međutim, njegova izvedba u 2018. godini fluktuirala je, i sveukupno je krenula prema dolje, s gotovo 65% smanjenja u odnosu na prošlu godinu od listopada 2018. Oštriji pad mogao bi značiti da dionice mogu izgubiti većinu ili cijelu vrijednost. Cijena Bitcoina je u 2019. godini rasla, a GBTC je prirodno slijedio.

GBTC Blockchain dionica nije dionica

Trust sivih tonova Bitcoin nije istinska uobičajena dionica, a dioničari GBTC-a posjeduju dio otvorenog povjerenja davatelja. Darovni fondovi često drže fizičke robe i valute i moraju imati fiksni portfelj, a ne promjenjivi.. 

GBTC je povjerenje koje drži samo jednu od najboljih blockchain dionica Bitcoina, a Zakon o investicijskim tvrtkama iz 1940. godine ne pokriva povjerilaca davatelja pa ne pruža nijednu od tih zaštite investitora. Oni također ne ispunjavaju uvjete za regulaciju Komisije za trgovanje robnim fjučersima. 

Je li GBTC dionica dobro ulaganje?

GBTC je povjerenje koje drži samo Bitcoin, ali za razliku od cijena kripto tržišta, cijena GBTC dionica ne odgovara točno osnovnoj cijeni Bitcoina, koja je sklona divljim promjenama. Njezine dionice mogu trgovati uz premiju na imovinu, ili čak s popustom na ukupni udio u Bitcoin-u, ovisno o osjećaju ulagača. 

Većini ulagača bilo bi bolje da prouče tržište dionica i vode popis profitabilnih tvrtki za pronalaženje najboljih dionica blockchaina.

Za one koji su spremni prihvatiti velike rizike, GBTC nudi priliku za velike dobitke. 

I Square (NYSE: SQ) i Grayscale Bitcoin Trust (Btc) OTCMKTS: GBTC predstavlja dvije perspektivne tehnološke dionice na koje treba paziti u 2020. Međutim, pobrinite se da napravite vlastitu skrbnu skrb kako biste osigurali donošenje ispravnih odluka.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner