Nefungibilni tokeni: kolekcionarstvo, umjetnost, igre na sreću i još mnogo toga

Posljednjih godina, blockchain industrija postala je veliko tržište za tvrtke koje su objavile vlastite proizvode i usluge. Tehnologija raspodijeljene knjige nije samo pomogla tvrtkama da stvore vlastite virtualne valute, već su uspjele stvoriti i nezamjenjive tokene (NFT).

U današnje vrijeme postoje mnogi slučajevi upotrebe nezamjenjivih tokena kao što su kolekcionarstvo, umjetnina, predmeti u igrama temeljenim na blockchainu, a također i nagađanja. Nadalje, u prostoru postoji nekoliko lidera koji također iskorištavaju snagu blockchain tehnologije kako bi pomogli drugima u stvaranju vlastitih kolekcionarskih tokena.

Što je nefungibilni žeton?

Nefungibilni tokeni kriptografski su tokeni koji korisnicima pružaju mogućnost posjedovanja digitalno jedinstvenih stvari. Glavna korist ovih NFT-a povezana je s činjenicom da se ne mogu međusobno razmjenjivati, jer se to može dogoditi s nekim virtualnim valutama usmjerenim na privatnost. Svaki od ovih NFT-a bit će jedinstven i poseban na svoj način.

Zahvaljujući ovoj kvaliteti i specifikacijama, NFT-ovi su postali vrlo korisni u širokom spektru industrija, čak i izvan tradicionalnih kripto i blockchain svjetova. Pomoću NFT-ova tvrtke mogu lako stvoriti provjerljivo oskudnu imovinu na temelju blockchain tehnologije.

Danas ti NFT-ovi masovno rade na blockchain mrežama kao što su Ethereum (ETH) ili Tron (TRX), svaka od njih sa svojim standardima. RSK mreža također omogućava korisnicima, tvrtkama i programerima da kreiraju sakupljajuće tokene i NFT-ove u samo nekoliko jednostavnih i jednostavnih koraka.

Prikupljajuće CryptoKitties

Jedan od načina na koji su se NFT proširili je s CryptoKitties. Ovo je možda prvi put da su korisnici NTF-a masovno koristili kripto i nekripto korisnici. Platforma je koristila mrežu Ethereum 2017. i početkom 2018. godine kako bi izgradila platformu na kojoj bi korisnici mogli razmijeniti svoje sakupljajuće mačke – u nekim su slučajevima vrijedile tisuće dolara.

Ludilo za ovom igrom dovelo je do zagušenja mreže Ethereum koja je zabilježila ogroman skok naknada za transakcije i sporo vrijeme obrade. Mnogi korisnici u to vrijeme odlučili su se prebaciti na mrežu Litecoin (LTC) zbog nižih naknada i zagušenja.

CryptoKitties podmiruju presedan. Korisnici su razmjenjivali NFT-ove tokene, a da nisu ni znali da rukuju jedinstvenim i vrijednim predmetima. Korisnici nisu trebali znati da su ove mačke jedinstvene. Na CryptoKitties nisu postojale dvije identične mačke i svaka od njih imala je jedinstveni ID kôd za identifikaciju.

Evolucija NFT-ova

ERC-721 smatra se standardom za NFT-ove. Trenutno ga tvrtke i korisnici koriste po cijelom svijetu kako bi rukovali nezamjenjivim tokenima. Iako je CryptoKitties bilo prvo rješenje koje je masovno implementirano u kripto prostor, postoji mnogo drugih slučajeva upotrebe NFT-ova.

Igre i druge inicijative počele su koristiti ove NFT-ove kako bi korisnicima pružile mogućnost rukovanja jedinstvenim tokenima temeljenim na blockchainu. Korisnici mogu biti sigurni da se stavke koje drže ne ponavljaju i ne mogu kopirati.

Što se tiče NFT-ova, Ethereum nije jedina opcija. RSK također nudi jednostavno rješenje za one koji žele stvoriti ERC-721 tokene u samo nekoliko jednostavnih koraka. U sljedećim odjeljcima analizirat ćemo utjecaj koji RSK trenutno ima na tržište i kako promovira i koristi ERC-721 tokene.

U budućnosti bismo mogli vidjeti kripto i tradicionalnu umjetnost koja se, između ostalog, predstavlja s nezamjenjivim tokenima. Tržište je vrlo veliko za NFT-ove, a to će zasigurno iskoristiti tvrtke i tvrtke na tržištu.

Bilo je nekih slučajeva u kojima su tvrtke i sportski timovi stvorili vlastite NFT-ove koje su dijelili među svojim obožavateljima. Unatoč tome što nije dosegnuo velik broj korisnika, inicijative su zasigurno dobar korak ka povećanju znanja o oskudici i jedinstvenosti blockchaina među nekripto korisnicima širom svijeta. Ovo je još uvijek rano tržište i potencijalni rast zasigurno je puno za budućnost.

RSK gradi infrastrukturu za stvaranje toketa koji se mogu sakupljati

Iako stvaranje NFT tokena može biti nekako komplicirano, RSK trenutno dopušta korisnicima da slijede a jednostavan vodič za stvaranje nezamjenjivih tokena. Ovo će biti vrlo jednostavno i koristiti RSK blockchain mrežu. Korisnici mogu jednostavno slijediti vodič koji je tvrtka stvorila ili isprobati nova rješenja i mogućnosti ako imaju iskustva u rukovanju ERC-721 tokenima.

ERC-721 tokeni su vrlo važni jer korisnicima omogućuju prijenos vlasništva nad tokenom, a uključuje i mogućnost upita vlasnika tokena. Na taj će način korisnici biti stvarni nositelji imovine podržane blockchain tehnologijom.

RSK također dijeli sa zajednicom obrazovni sadržaj o tome kako stvoriti nezamjenjive tokene na vrhu RSK mreže u samo nekoliko jednostavnih koraka. Održali su internetski webinar na kojem pokazuju sve informacije koje korisnici moraju znati kako bi vlastiti nezamjenjivi tokeni bili raspoređeni na RSK mreži i spremni za upotrebu.

Tamo su nekoliko webinara koje dijeli RSK Smart i koje trenutno omogućuju korisnicima da, između ostalog, imaju više informacija o NFT-ima. Dijele vrlo detaljne vodiče s detaljnim podacima kako bi tvrtke i programeri imali vrlo jasne informacije o tome kako pravilno postaviti svoje NFT-ove na tržište i početi iskorištavati svoju snagu.

Završne riječi

NFT se proteklih godina šire po cijelom svijetu. Bilo je nekoliko tvrtki koje nude jasna rješenja i informacije o nefungibilnim tokenima. Dvije od ovih tvrtki uključuju CryptoKitties, koja je objavila prvu uspješnu aplikaciju i kolekcionarsku igru ​​na vrhu blockchain tehnologije koja koristi NFT-ove.

U međuvremenu, RSK svakodnevno radi na edukaciji zajednice o tome kako rasporediti nefungibilne tokene. Izradili su webinare i obrazovne sadržaje koji će biti vrlo korisni za zajednicu da ih počne koristiti za svoje projekte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner