Unutar lančanog goriva: Nadzorna ploča upravljanja telegramom olujno uzima kripto industriju

Nije tajna da Telegram danas ostaje dominantna platforma za kripto zajednice.

Njegova je sveprisutnost velikim dijelom zaslužna usredotočenosti na sigurnost, privatnost podataka i šifriranje (ćao, Facebook!).

No, kao što može potvrditi svatko tko je sudjelovao u velikim Telegram zajednicama s tisućama, desecima tisuća ili čak stotinama tisuća članova, aplikacija za mobilni chat ne prilagođava se uvijek elegantno s tako velikim brojevima.

Menadžeri zajednica i administratori tako velikih Telegramovih zajednica osjetiće ovu bol još oštrije: iako je Telegram danas potreban za kripto zajednice, upravljanje takvim zajednicama u velikoj mjeri predstavlja glavne izazove.

Menadžeri kripto zajednice danas su, između ostalog, odgovorni za:

 • Čuvanje članova zajednice od neželjene pošte, prevaranata i trolova.
 • Vođenje produktivnih i zdravih razgovora u grupi.
 • Stvaranje toplog, gostoljubivog okruženja za nove članove.
 • Ažuriranje zajednice i informiranje o najnovijim vijestima, ažuriranjima i resursima iz projekta / poslovanja.
 • Odgovaranje na pitanja i odgovaranje na upite članova zajednice
 • Postavljanje kulture i tona grupe kažnjavanjem lošeg ponašanja i nagrađivanjem dobrog ponašanja.

(O promjeni uloge upravljanja kripto zajednicom možete saznati više u besplatnoj e-knjizi, “7 stupova upravljanja kripto zajednicom“)

Iako Telegram pruža solidno iskustvo chata za mobilne uređaje i masivne mrežne efekte, neuspjeh je u tome što Menadžerima i Administratorima zajednice Telegram nudi alate koji su im potrebni za učinkovito upravljanje tim skupinama u opsegu..

I tu je Lančano gorivo, dolazi novi alat za upravljanje Telegramom dizajniran posebno za velike kripto zajednice.

Lančano gorivo eksplodiralo je na kripto industriju u veljači ove godine, kada su ponovno pokrenuli svoje Besplatna analitika Telegrama & Bot protiv neželjene pošte na naslovnu stranicu Lov na proizvode.

Gradeći uspjeh svojih iskustava u vođenju Telegram Community Management Services za nekoliko velikih kripto zajednica, tim Chainfuel-a krenuo je u izradu proizvoda koji će automatizirati i usmjeriti sve uobičajene tijekove rada upravitelja Telegram-ovih zajednica, čineći njihove zajednice sigurnijima, angažiranijima, i informirani.

A na temelju rastućeg popisa vrhunskih kripto projekata koji danas koriste Chainfuel – uključujući NEO, Ontologiju, Quoine, mybit i još mnogo toga – čini se kao da proizvod odjekuje među nekim od najvećih imena u industriji.

Danas Chainfuel nudi dva nivoa usluge: Chainfuel Free i Chainfuel PRO

Chainfuel Free dizajniran je za male grupe, hobiste i početnike u ranoj fazi koji tek započinju s Telegramom, a korisnicima nudi besplatan Telegram Analytics, blokiranje neželjene pošte i lagani CRM alat.

Analitika


Za bilo koju tvrtku koja upravlja svojom zajednicom na Telegramu važno je pratiti KPI-je i mjerne podatke zajednice, tako da možete procijeniti izvedbu svojih marketinških, PR i napora u upravljanju zajednicom..

Iako Telegram izvorno ne nudi takvu analitiku, Telegram administratori sada mogu pristupiti takvim uvidima na nadzornoj ploči Chainfuel Analytics.

Uz Chainfuelovu ponudu Analytics, upravitelji zajednica mogu vidjeti:

 • Ukupno članova
 • Novi članovi (u bilo kojem vremenskom razdoblju)
 • Povratak članova (u bilo kojem vremenskom razdoblju)
 • # Poruka (u bilo kojem vremenskom razdoblju)
 • Dnevno aktivni korisnici
 • Prosječan dnevni broj poruka

Kao i grafikoni koji prikazuju:

 • Veličina grupe tijekom vremena
 • Poruke & aktivnost tijekom vremena

S tim podacima na dohvat ruke, kupci Chainfuela mogu donositi odluke na temelju podataka u svojoj zajednici i marketinškim strategijama.

Jedno od glavnih ograničenja koja smo pronašli u analitičkoj ponudi Chainfuela jest da nam nije mogao prikazati povijesne podatke iz naše grupe – može prikazivati ​​statistiku samo od trenutka kada instaliramo Chainfuel.

Iako je razočarao, Matt Nguyen, jedan od suosnivača Chainfuela, objasnio je da je to bilo zbog ograničenja API-ja Telegram Bot koji koriste za pristup podacima grupe, pa je razumljivo.

Ipak, voljeli bismo da postoji jednostavan način da se vide prošli podaci, pa s tim ograničenjem dajemo Chainfuel 4/5 zvjezdica na Analyticsu.

Blokiranje neželjene pošte

Kao što može potvrditi bilo tko tko je bio u bilo kojoj visoko kriptiranoj Telegram grupi, neželjena pošta je jedan od najvećih čimbenika koji utječe na Telegram zajednice danas, kao takva, borba protiv neželjene pošte jedan je od glavnih prioriteta današnjih menadžera kripto zajednica.

Kako bi pomogao Telegram administratorima u borbi protiv neželjene pošte, Chainfuel nudi dugački popis konfiguracijskih postavki koje administratori mogu prilagoditi prema jedinstvenim potrebama svog projekta.

Značajke lanca za zaštitu od neželjene pošte uključuju:

 • Opće postavke = Uključivanje / isključivanje pridruživanja i ostavljanja poruka
 • Ograničenja za nove članove = postavi vremensko razdoblje tijekom kojeg je novim članovima grupe zabranjeno objavljivanje različitih vrsta poruka.
 • Globalna ograničenja poruka = izravno zabraniti različite vrste poruka.
 • Crne liste / bijele liste = Zabrana različitih uvredljivih riječi drugih riječi s crne liste i botova s ​​bijele liste.

Uz ove konfiguracijske postavke, Chainfuel’s koristi i zaštićeni algoritam strojnog učenja protiv neželjene pošte koji se neprestano ažurira na temelju najnovijih tehnika koje neželjeni sadržaj koristi na Telegramu.

Svaki post napravljen u zajednici lanca goriva analizira se na sličnost s poznatim tehnikama neželjene pošte, a ako se utvrdi značajno podudaranje, post se označi kao neželjena pošta i briše.

Iako nismo imali priliku uistinu testirati stresno testiranje značajki lanca za zaštitu od neželjene pošte (budući da našu testnu grupu Telegram zapravo nisu napali neželjeni korisnici), razgovarali smo s nizom korisnika usluge zaštite od neželjene pošte tvrtke Chainfuel koji su rekli da je Chainfuel izuzetno korisno uklanjajući neželjenu poštu.

Čini se da su postavke konfiguracije pogodak – pružajući administratorima fleksibilnost da konfiguriraju svoje razine moderiranja u skladu s njihovim potrebama, ali čuli smo da Chainfuel ima prostora za poboljšanje njihovog algoritma strojnog učenja protiv neželjene pošte – neke je teže prepoznati spam tehnike i dalje se ponekad probijaju u grupe, tako da će administratori Telegrama i dalje morati budno paziti, čak iako se čini da Chainfuel učinkovito rješava većinu spam tehnika niže razine.

Za to dajemo lancu goriva 4,5 / 5 za zaštitu od neželjene pošte.

CRM / Uvid u ljude

I na kraju, ali ne najmanje važno, Chainfuel nudi Telegram administratorima novu novu značajku u prostoru: lagani CRM za njihovu zajednicu Telegram.

Administratori Telegrama često moraju pronaći i potražiti članove zajednice i izvršiti im određene radnje.

Iako Telegramova osnovna iOS aplikacija nudi jednostavnu funkciju pretraživanja za članove zajednice, ne nudi ništa više na način da se vidi aktivnost, razine angažmana ili bilo što drugo osim jednostavnih administratorskih radnji.

Poigravajući se s tim na našoj testnoj grupi i razgovarajući s ostalim korisnicima Chainfuel-a – ovdje je razumljivo puno uzbuđenja zbog novih mogućnosti.

S Chainfuelovim CRM-om, po prvi puta ikad, Telegram administratori imaju mogućnost praćenja statistike i brojeva angažmana na pojedinim članovima Telegram zajednice.

Uspjeli smo vidjeti prošle poruke, datume pridruživanja / napuštanja i # poruke.

Nadalje, bili smo oduševljeni kada smo pronašli značajku koja nam je omogućila da označimo određene članove, kako bismo mogli dobiti obavijest kad se uključe u grupu – zaista zgodna značajka za zadržavanje pozornosti na određenim osobama koje imaju pozornost u našoj zajednici (bilo što od kitova, utjecajnim osobama, samo BFF-ovima na kojima želimo pratiti).

Nadalje, Matt Nguyen, suosnivač tvrtke Chainfuel, objasnio je: „U našoj CRM značajci ima još puno toga. Uvest ćemo označavanje i napredno pretraživanje koje će vam omogućiti da stvorite segmente svoje korisničke baze na kojima možete izvoditi različite radnje i ankete & ankete koje će bilježiti odgovore na pojedinačne korisničke profile kako biste i vi mogli filtrirati određene odgovore. “

Zbog snažnih mogućnosti s Telegram CRM-om i činjenice da do danas nismo vidjeli sličnu ponudu na tržištu, Chainfuel-u dajemo 5/5 o CRM-u (i uzbuđeni smo kad vidimo gdje to ide)..

Lančano gorivo PRO

Besplatna ponuda Chainfuela namijenjena je manjim projektima, hobistima i početnicima u ranoj fazi koji tek kreću na Telegram i 100% je besplatna doživotno, bez ograničenja na veličinu grupe ili upotrebu.

Za etablirane projekte koji pokreću Telegram grupe u velikoj mjeri, Chainfuel’s PRO ponuda nudi još više moćnih značajki koje zahtijevaju velike grupe, uključujući naprednije anti-neželjene poruke, analitiku i CRM alate, kao i neke stvari koje se ne nude besplatno:

 • Alati za angažman
 • Poruke dobrodošlice
 • Zakazane poruke
 • RSS integracija
 • Ankete
 • Ankete
 • Prilagođeni markirani botovi
 • DM 1: 1

Tim Chainfuel trenutno nudi 50% Chainfuel PRO godišnjih planova u ograničenoj pretprodaji.

Napomena – Lančano gorivo nedavno integriran widget Kyber Payments za prihvaćanje kripto plaćanja putem bilo kojeg ERC20 tokena u Kyber mreži.

O pretprodaji možete saznati više na https://app.chainfuel.com/presale, ili kontaktirajte tim u Zajednica lanca telegrama.

Zaključak

S Telegramovom nedavnom prodajom žetona od 1,8 milijardi dolara i neizvjesnim projektom Telegram Blockchain, budućnost je svijetla za ekosustav Telegrama.

I kako će Telegram rasti, potreba za alatima za upravljanje grupama, analitikom, anti-neželjenom poštom i alatima za uvid samo će rasti zajedno s njim.

Za kripto projekte koji upravljaju velikim zajednicama na Telegramu posao je težak, ali Telegramovi botovi i alati za automatizaciju mogu neizmjerno pomoći.

Zbog toga smo bili zadovoljni rezultatima koje je Chainfuel dao u našem testiranju i radujemo se što ćemo vidjeti što tvrtka sprema za budućnost.

Saznajte više i započnite s radom Chainfuel besplatno na https://www.chainfuel.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map