14 jednostavnih razloga zašto koristiti Bitcoin i druge kriptovalute

Bitcoini su potakli maštu i mladih i starih. Ništa poput bitcoina nikada nije postojalo kroz anale povijesti. To može pobuditi strasti kod svojih entuzijasta i cinika.

Zašto koristiti Bitcoin?

Ali zašto koristiti bitcoin? Pravo? Postoje li koristi svojstvene bitcoinima koji izmiču svim ostalim valutama koje izdaje država? Zapravo, zašto bitcoin raste? Ne brinite! Na kraju ovog članka obradit ćemo većinu značajnijih razloga zašto smo ti, ja i doslovno svi mogu profitirati od korištenja kriptovaluta općenito i bitcoina posebno.

1. To je alternativa Fiat valuti

Fiatova valuta je svaki novac koji država smatra zakonskim sredstvom plaćanja. Budući da fiat valutu izdaje i kontrolira država, ona podliježe hirovim željama vlade. Na primjer, vlada može odlučiti da devalvira svoju valutu kako bi, recimo, stekli konkurentsku prednost u vanjskoj trgovini.

Devalvacija bi mogla biti dobra za gospodarstvo u cjelini, ali negativno utječe na ljude poput vas i mene, jer naša ušteda vrijedi manje nego što je to bilo prije devalvacije. Od bitcoin nije predmet vladine kontrole, ne može se devalvirati vladinom uredbom.

2. Digitalna valuta za digitalizirano društvo

Iako je konvencijski novac donekle i digitalni, sjetite se internetskog bankarstva i kreditnih kartica. Ključna razlika je u tome internetsko bankarstvo usluga je koju pruža subjekt koji donosi profit, što donosi novac od naših transakcija.

S druge strane, bitcoini su inherentno digitalni oblik valute koja može se pretvoriti u fizički novac novčanici od papira. Ali, to ne uključuje profitne subjekte koji pokušavaju zaraditi od svake stvari koju radimo sa svojim novcem.

3. Izbjegavanje vladinog prekoračenja

Kao što sam ranije spomenuo, bitcoin nije drugi alat za vladu da izvrši svoju kontrolu. To je uistinu naš novac. Vlade ne mogu zamrznuti naše bitcoin novčanike kao kod bankovnih računa.

Oni ne može nas spriječiti u premještanju novca preko nacionalnih granica kao u slučaju s kontrolom kapitala.

4. Idealno za internetsku kupnju

Navikli smo na internetske veze za većinu naših osnovnih kupovina. Ali iz nekog se razloga konvencionalni sustav novca nije nimalo promijenio. Ako želim nešto kupiti putem interneta, Moram dostaviti trgovcu podatke o svojoj kreditnoj kartici. Čini se pomalo smiješnim, zar ne? S bitcoinima možemo jednostavno poslati novac bez davanja bilo kakvih osobnih podataka.

Rastući trendovi u korištenju Bitcoina i drugih kriptovaluta


Grafikon cijena koji prikazuje povijesne performanse bitcoina

5. Trošak, naknade i provizija

Troškovi transakcija s bitcoinima su beznačajni u usporedbi s drugim oblicima internetskog plaćanja. Cijena pomicanja bitcoina je iznenađujuće jeftina. Čak i ako je uključen procesor plaćanja kao što je BitPay, to je i dalje jeftiniji od bilo koje kreditne kompanije ili obrađivača plaćanja.

Prema Naknade za bitcoin novčiće, svaka pojedinačna transakcija bitcoina ima prosječni trošak od 0,001 bitcoina. To je poznato kao rudarska naknada koja se rudarima plaća za ovjeru transakcije. Pomoćnik uz naknadu za rudare, ako je uključen procesor plaćanja također će se platiti naknada za transakciju, koja se kreće oko 1% od ukupnog iznosa.

Razmišljate o kupnji Bitcoina? Pogledajte ovo preporučeno razmjena kriptovaluta

6. Bez naplate

Povrat novca za bitcoin ne postoji. Ovo je daleko jedan od najatraktivnija značajka za tvrtke koje se oslanjaju na internetske transakcije. Jednom kad je kupnja izvršena, kupac ne može jednostavno izvršiti povrat sredstava, što uključuje naporan postupak posredovanja.

Pieter Wuille | Bitcoin Core Developer

  Pieter Wuille 

 Bitcoin Core Developer

navodnik-lijevo

Mislim da Bitcoin nudi mogućnosti koje nijedna druga valuta ne dopušta. Na primjer, sposobnost trošenja novčića koja se javlja samo kada se dvije odvojene strane dogovore da će potrošiti novčić; s trećom stranom koja nije mogla pobjeći sa samim novčićem.

7. Fantastična investicija

Bitcoin je niz godina imenovan jednim od najboljih ulaganja. Budući da bitcoin ima ograničenu ponudu, koja je u vječnom padu, a istovremeno potražnja mu se i dalje povećava, njegova cijena ima tendenciju da se prirodno cijeni.

Primjerice, bitcoin je početkom 2017. godine vrijedio oko 1.000 američkih dolara. Od studenog 2017. bitcoin vrijedi 6.200 američkih dolara, što predstavlja dobit od oko 500% za one koji su početkom godine ulagali u bitcoin. Budući da je bitcoin još uvijek u povojima, on i dalje ubrzano raste. Unatoč velikoj volatilnosti povezanoj s bilo kojom novom imovinom koja se može investirati, to nude ogromnu priliku za ulaganje i jedan je od odgovora zašto bitcoin raste.

Rastući trendovi u korištenju Bitcoina i drugih kriptovaluta

Grafikon cijena koji prikazuje povijesne performanse bitcoina

Čitati:Masternodes: Pravi način za dobivanje pasivnog dohotka od kriptovaluta

8. Neosvojiva sigurnost

Budući da je bitcoin decentralizirani sustav novca, sam sustav jest gotovo nemoguće hakirati u. Svaka se transakcija pojedinačno provjerava, provjerava i evidentira u trajnu knjigu koja to osigurava apsolutna sigurnost za svaku transakciju.

Neraskidive sigurnosne značajke u bitcoinima

Neraskidive sigurnosne značajke

9. Sigurnost podataka o plaćanju

Većina vas trebala je čuti za sigurnost proboj u Equifaxu, agencija za kreditno izvještavanje. Zamislite ako agencija za kreditno izvješćivanje ne može zaštititi vitalne podatke svojih potrošača, kako možemo očekivati ​​da trgovci čuvaju naše podatke o plaćanju, poput podataka o kreditnoj kartici.

A Equifax je samo jedno od bezbroj takvih cyber kršenja, gdje su nam ukradeni podaci o plaćanju. Takva krađa podataka o plaćanju nemoguća je s bitcoinima jer ne moramo davati svoje podatke o plaćanju da bismo mogli platiti kupnju.

 Ben Bernanke 

 Predsjednik Federalnih rezervi

navodnik-lijevo

[Virtualne valute] mogu dugoročno obećavati, posebno ako inovacije promiču brži, sigurniji i učinkovitiji sustav plaćanja.

10. Korištenje bitcoina je pseudo-anonimno

Osim sigurnosti povezane s upotrebom bitcoina, bitcoin nudi stupanj anonimnosti koji čak ni banke ne mogu ponuditi. Glavni je razlog taj što su banke po zakonu ovlaštene prikupljati podatke o imateljima depozita i izvještavati vladu.

Korištenje bitcoina, s druge strane, ne zahtijeva ni dokaz o identifikaciji. Svatko ima jedinstvene ključne adrese koje nisu povezane s bilo kakvim osobnim identifikatorima. Zanimljivo je da, unatoč tome što je svaka transakcija zabilježena na blockchainu, blockchain ne objedinjuje sve svoje informacije, samo ga bilježi.

11. Brzo je svjetlost

Što se tiče brzine, ima nekih nijansi na koje morate biti oprezni. Bitcoin transakcija može potrajati od deset minuta do nekoliko sati, ovisno o nekoliko čimbenika. Ali važno je da možemo šaljite novac širom svijeta u istom roku kao i lokalne transakcije za razliku od međunarodnih transfera ili bankovnih čekova kojima se može očistiti od tri do pet dana.

 Marc Andreessen 

 Venture Capitalist, osnivač

Netscape, 5. siječnja 2015

navodnik-lijevo

U našoj tvrtki za pothvate i dalje vidimo rastući tok fascinantnih novih Bitcoin slučajeva i slučajeva poduzetnika.

12. Nije podložno erozivnim učincima inflacije

Inflacija ima tendenciju da nam se prikrada. To polako nagrizajući vrijednost našeg teško zarađenog novca. U osnovi polako izjeda stvarnu vrijednost našeg novca ne dotičući apsolutnu količinu novca, zbog čega inflacija može biti toliko varljiva i opasna. S druge strane, bitcoin je deflacijske prirode, što znači da umjesto toga ne gubi vrijednost s vremenom dobiva na vrijednosti.

Budući da bitcoin nije pod državnom kontrolom, vladina uredba ga ne može devalvirati.

13. Nudi sigurnost u nestabilnoj globalnoj ekonomiji

Sjetite se. Ne vraćajte se predaleko. U samo posljednjih deset godina bilo je toliko financijskih i ekonomskih kriza, da mi to puše. Nakon globalnih kriza 2007-08, vidjeli smo Kriza eurozone, kriza grčkog duga, talijanska bankarska kriza.

Globalna ekonomija, unatoč polaganom rastu, na slabim je nogama a budući da bitkoini nisu povezani s jednim gospodarstvom, to je izvrstan način za ublažavanje nekih rizika ekonomske krize. 

14. Uporaba bitcoina raste

Rastuća popularnost i upotreba bitcoina

Rastuća popularnost i upotreba bitcoina

Korištenje bitcoina u stalnom je porastu. Povećava se broj tvrtki koje prihvaćaju bitcoin kao oblik plaćanja. Povećava se i broj korisnika bitcoina. Njegova uporaba kao načina slanja novca preko nacionalnih granica također je u porastu. Bitcoin dobiva na snazi i nema boljeg vremena za ulaganje u bitcoin. To ujedno odgovara na pitanje zašto bitcoin raste.

Izvolite. 14 jednostavnih razloga zašto bismo svi trebali koristiti bitcoin. Naravno da upotreba bitcoina ne znači zakletvu konvencionalnog novca. To samo znači da prvi put imamo mogućnost izbora naše valute. Koristite valutu za koju mislimo da će nam koristiti u određenoj situaciji.

U

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map