Abra novčanik: Vodič za pregled aplikacija za ulaganje u kriptovalute

pregled novčanika abra

Abra novčanik je mobilna aplikacija i novčanik koji korisnicima omogućuju ulaganje u kriptovalute, dionice i ETF-ove s jedne prikladne platforme. Sve što danas trebate znati o Abra saznajte u našoj recenziji.

Što je Abra?

Abra je mobilna aplikacija koja omogućava korisnicima da kupuju kriptovalute, dionice, ETF-ove i drugu imovinu u pokretu koristeći bilo koji Android ili iOS uređaj. Pokrenut 2014., kripto novčanik Abra sada podržava više od 200 kripto valuta i 50+ fiat valuta. Mobilna aplikacija pohvaljena je zbog jednostavnog korisničkog sučelja, snažne podrške za kriptovalute i pojednostavljenog pristupa ulaganju.

Što je Abra

Danas se Abra opisuje kao „prvu svjetsku investicijsku aplikaciju dizajniranu za budućnost financija“. Zahvaljujući Abrau, korisnici u više od 150 zemalja mogu ulagati u kriptovalute, zatim ih kupiti, prodati ili držati koliko god im se sviđa.

kako abra novčanik radi

Abra funkcionira kao obični kripto novčanik: svoj bitcoin (BTC) možete držati u novčaniku dugoročno, u tom slučaju se vaši privatni ključevi nalaze na vašem uređaju u aplikaciji Abra. Abra (tvrtka) nikada ne dobiva vaše privatne ključeve i vi imate potpunu kontrolu nad svojim bitcoinima sve dok zadržite privatne ključeve.

vodič za kripto novčanik abra

Kao i drugi kripto novčanici, Abra vam prilikom postavljanja daje frazu za oporavak (sjeme). ovu floskulu za oporavak od 13 riječi možete koristiti za vraćanje svojih kripto sredstava u bilo kojem trenutku s bilo kojeg uređaja. Ako izgubite pristup mobilnom uređaju na kojem je instalirana aplikacija Abra, tada možete koristiti ovu frazu za vraćanje pristupa.

Abra značajke

200+ kriptovaluta: Abra podržava 200 kriptovaluta širom svijeta. Dostupnost kriptovaluta, međutim, razlikuje se u cijelom svijetu (na primjer, američki korisnici mogu pristupiti samo 90+ kriptovaluta). Možete pogledati cjelovit popis kriptovaluta koje podržava Abra ovdje.

pogodnosti abra novčanika

40+ Fiat valuta: Abra bitcoin novčanik podržava USD, GBP, EUR, JPY, SGD, CAD, HKD, AUD i 40+ drugih fiat valuta. Možete pogledati cijeli popis podržanih fiat valuta ovdje.

‘Besplatni’ transferi valuta: Prijenos novca između valuta pomoću Abra-a službeno je besplatan (ne plaćate nikakvu fiksnu postotnu naknadu ili paušalnu naknadu za bilo koju trgovinu). Međutim, Abra i dalje zarađuje putem širenja (namaz se otkriva u aplikaciji prije nego što izvrši zamjenu).


Mobilna aplikacija: Abra je besplatna mobilna aplikacija za iOS ili Android. Nije dostupna verzija za stol ili web verziju.

Jednostavna za upotrebu: Kao i svaka dobra aplikacija, Abra ima pojednostavljeno sučelje koje kripto trgovanje i ulaganje čini laganim. Aplikacija je više puta hvaljena zbog jednostavnog korisničkog sučelja.

Mogućnosti pologa i isplate Stablecoin: Abra je nedavno počeo podržavati nove mogućnosti depozita i povlačenja stabilnog valuta, uključujući Tether, Paxos, TrueUSD i DAI stablecoin depozite i isplate.

Dostupna tradicionalna imovina: Poput Robinhooda i drugih aplikacija, Abra vam omogućuje kupnju i prodaju kriptovaluta iz iste aplikacije u kojoj trgujete dionicama, obveznicama, ETF-ovima i drugom tradicionalnom imovinom.

Izradite portfelj: Abra možete koristiti za izgradnju portfelja ulaganja.

Položite sredstva putem kreditne kartice ili putem bankovnih transfera: Abra vam omogućuje polog novca putem MasterCard-a, Visa-e, American Express-a ili putem bankovnih transfera. Čak i ako ne posjedujete kripto, svoju prvu kriptovalutu možete kupiti kod Abra.

Kripto depoziti i isplate: Abra također podržava depozite i isplate u kripto. Sredstva možete premjestiti u Abrain novčanik ili prenijeti svoje kriptovalute u drugi novčanik.

Mobilni novčanik: Abra ne pohranjuje vaše kriptovalute na vlastitim poslužiteljima ili unutar vlastite razmjene; umjesto toga, sve se kriptovalute nalaze na vašem vlastitom Abra novčaniku. Mobilni novčanik Abra jednodijelna je aplikacija za investiranje, a jedan dio novčanik.

Dostupno u više od 150 zemalja: Abra je dostupan u više od 150 zemalja putem Google Play trgovine ili Apple App Storea.

Nije dostupno u 3 države: Abra je dostupan u više od 150 zemalja, uključujući Sjedinjene Države. Međutim, aplikacija nije dostupna korisnicima u New Yorku, Connecticutu ili na Havajima.

Novčani prijenosi bez trenja: Abra omogućuje korisnicima slanje novca bilo gdje i bilo kad, u slobodnom okruženju bez trenja. Abraini peer-to-peer novčani prijenosi omogućuju vam trenutno slanje i primanje fiat-a ili kripto valuta bilo gdje u svijetu.

10-dnevni kripto tečaj: Abra je stvorio kripto tečaj zasnovan na e-pošti. Abrain 10-dnevni tečaj obuhvaća sve, od ključnih industrijskih pojmova do stvaranja kripto novčanika do najboljih sigurnosnih praksi. Ako ste novi u kriptovanju i želite saznati više, tada Abra može svako jutro dostaviti besplatnu lekciju na vašu poštansku poštu.

Idealno za korisnike u Sjedinjenim Državama, Europi i na Filipinima: Sjedište tvrtke Abra nalazi se u Silicijskoj dolini, a ured u Manili. Abra je isprva lansirao u Sjedinjenim Državama i na Filipinima prije nego što se proširio na više od 150 zemalja. Danas Abra i dalje ima snažnu potporu bankama u Sjedinjenim Državama i na Filipinima (uključujući povlačenje računa za korisnike na Filipinima). Samo korisnici u Sjedinjenim Državama, Europi i Filipinima, na primjer, mogu položiti novac u Abra pomoću bankovnih transfera.

Držite svoje privatne ključeve: Kao i svi dobri kripto novčanici, i Abra vam omogućuje držanje privatnih ključeva. Abra ne pristupa vašim privatnim ključevima, a vaša kriptovaluta je u potpunosti pod vašom kontrolom.

Izraz za oporavak: Abra novčanik postavit će frazu za oporavak kada se prvi put prijavite za novčanik. Frazu za oporavak od 13 riječi možete upotrijebiti u bilo kojem trenutku za oporavak Abra novčanika na drugom uređaju.

Kupite Crypto gotovinom: Korisnici na Filipinima mogu posjetiti određene lokacije 7-Eleven (bilo koje 7-Eleven s ECPay-om) ili jedno od Abrainih ovlaštenih prodajnih mjesta da bi kupili kripto s gotovinom.

Kako djeluje Abra?

Abra je kombinacija aplikacije za ulaganje (poput Robinhood) i aplikacije za kripto novčanik (poput Mycelium). Svojim portfeljem možete upravljati unutar aplikacije, kupujući stotine različitih kriptovaluta. Također možete kupiti uobičajene dionice, obveznice i ETF-ove, između ostalog.

Kako djeluje Abra

Za većinu korisnika Abra funkcionira baš poput standardne aplikacije za investiranje ili novčanika. Međutim, iza kulisa postoji jedna presudna razlika u tome kako Abra radi: sva se vaša sredstva prema zadanim postavkama zapravo drže kao bitcoin. Ako odlučite denominirati određene dijelove računa kao različite valute, tada su ti dijelovi fiksni na tu cijenu umjesto na cijenu bitcoina. Abra koristi ovaj sustav jer ljudima omogućuje brži i jeftiniji pristup novcu, a istovremeno im daje veću kontrolu. Također omogućava Abrau da automatizira bilo koji sustav pomoću pametnih ugovora. Abraini pametni ugovori automatski rješavaju promjene cijena bitcoina unutar aplikacije.

Važno je odabrati želite li svoj račun novčanika Abra nominirati u BTC ili USD. Evo zašto:

Osoba A na svom Abra računu drži 1 BTC u vrijednosti od 10.000 američkih dolara. Ako cijena bitcoina padne za 50%, osoba A još uvijek posjeduje 1 BTC, ali taj 1 BTC sada vrijedi 2.500 američkih dolara. Ako cijena bitcoina poraste za 50%, osoba A još uvijek posjeduje 1 BTC, ali taj 1 BTC sada vrijedi 15 000 USD.

Osoba B na svom Abra računu drži 1 BTC u vrijednosti od 10.000 USD, osim što odluči denominirati svoj račun u USD. Ako cijena bitcoina padne za 50%, Osoba B sada posjeduje 2 BTC-a, ali i dalje će vrijediti 10.000 USD (ukupno). Ako cijena bitcoina poraste za 50%, tada osoba B sada posjeduje 0,66 BTC, ali i dalje će vrijediti 10.000 američkih dolara.

Možete odabrati način denominiranja računa, a zatim lako mijenjati denominacije, iako se vaša sredstva Abra uvijek drže u BTC-u. Sve je to bitcoin, ali možete odabrati kako ga denominirati u jednoj od stotina podržanih valuta u aplikaciji Abra.

vodič abra novčanika

Što se tiče stvarne upotrebe Abra, prijavit ćete se za Abra, položiti sredstva putem bankovne doznake ili kreditne kartice, a zatim izgraditi svoj portfelj kupnjom različite imovine. Novac u Abra možete držati dugoročno, u tom slučaju sredstva ostaju zaštićena na vašem uređaju. Ili novac možete prebaciti u drugi novčanik.

Evo osnovnog postupka koji ćete koristiti u interakciji s Abraom:

Korak 1) Preuzmite aplikaciju za iOS ili Android

Korak 2) Financirajte svoj novčanik koristeći MasterCard, Visa, American Express ili bankovni prijenos

Korak 3) Izgradite svoj portfelj, birajući između stotina podržanih kripto valuta, zajedno s dionicama, ETF-ovima i drugom tradicionalnom investicijskom imovinom

Korak 4) Zamijenite ulaganja, zadržite ih ili povucite u vanjski novčanik

Držite Abra na svom mobilnom uređaju za pregled i upravljanje portfeljem. Zamijenite kriptovalute na temelju kretanja cijena i pozicija. Ako ikada izgubite pristup iOS ili Android mobilnom uređaju, tada možete upotrijebiti frazu za oporavak od 13 riječi da biste vratili pristup svojim imanjima Abra.

kupujte bitcoin s abrom

Abra cijene i naknade

Abra je besplatno za preuzimanje za iOS ili Android.

Većina depozita i isplate Abra besplatni su, iako ćete mrežnu naknadu platiti prilikom povlačenja kriptovaluta. Za sve depozite položene kreditnim karticama American Express sa sjedištem u SAD-u naplatit će se naknada od 4%. Abra koristi Simplex za depozite Visa i MasterCard, a slične ćete naknade platiti putem Simplexa.

abra naknade

Zamjena novca između valuta (fiat valuta ili kripto valuta) je besplatna. Međutim, Abra zaista donosi prihod širenjem. Ovaj se namaz prikazuje u aplikaciji prije nego što dovršite prijenos valute.

značajke abra novčanika

Dodavanje sredstava putem američke ili PH banke (pomoću ACH) je besplatno, kao i podizanje putem američke ili PH banke (Abra nikada ne naplaćuje naknadu za podizanje sredstava iz banke).

razmjena abra novčanika

Ako koristite Abra’s Teller mogućnosti pologa i isplate, tada možete platiti naknade do 2%.

Mogu se vidjeti potpune informacije o strukturi Abrainih naknada ovdje.

Kako koristiti Abra

Kako koristiti Abra

Evo korak po korak vodiča za postavljanje i prvu upotrebu Abraa:

Korak 1) Preuzmite Abra

Preuzmite Abra besplatno iOS ili Android. Abra je dostupan u više od 150 zemalja širom svijeta (iako nije dostupan stanovnicima New Yorka, Connecticut-a i Havaja).

Korak 2) Postavite novčanik i uplatite sredstva

Svoj novčanik Abra možete financirati putem bankovni prijenos (ako ste u Sjedinjenim Državama, Europi ili na Filipinima) ili ovdje kreditna kartica s bilo kojeg mjesta (MasterCard, Visa ili American Express).

Također možete napraviti depozit kriptovaluta koristeći bilo koju od 200+ podržanih kriptovaluta.

Bankovni transferi dostupni su i za korisnike američkih banaka.

Korisnici na Filipinima mogu pretvoriti novac u kripto posjetom jednog od Abrainih ovlaštenih prodajnih mjesta ili bilo kojeg trgovca 7-Eleven ECPay.

Nakon što se Abra dodaju sredstva, možete početi ulagati u bilo koju Abrainu investicijsku imovinu koja je podržana.

Ograničenja za polaganje i povlačenje sredstava u banci postavljena su na 4.000 USD dnevno, 8.000 USD tjedno ili 16.000 USD mjesečno.

Korak 3) Provjera fraze za oporavak

Kad prvi put instalirate aplikaciju, Abra će prikazati vašu frazu za oporavak. Ova fraza za oporavak od 13 riječi jedinstvena je za vaš telefon i nitko drugi nema kopiju ove fraze. Također poznata kao sjeme novčanika ili rezervna fraza, ta se fraza od 13 riječi može koristiti za povrat sredstava u bilo kojem trenutku s bilo kojeg mjesta.

Postoje tri načina za dobivanje fraze za oporavak Abra:

Kada prvi put instalirate aplikaciju

Kad Abra pošalje podsjetnik da potvrdi vašu frazu za oporavak

Kada pritisnete gumb ‘Sigurnosna kopija’ u glavnom izborniku aplikacije

Upotrijebite bilo koju od ovih opcija za prikaz fraze za oporavak od 13 riječi. Zapišite kopiju fraze za oporavak i čuvajte je na sigurnom mjestu. Ako netko vidi ili pronađe vašu frazu za oporavak, tada može odmah pristupiti cijelom vašem imanju kriptovaluta.

Nakon što kopirate frazu za oporavak, možete kliknuti “Potvrdi frazu” da biste potvrdili frazu za oporavak. Ako frazu upišete ispravno, primit ćete obavijest o potvrdi. Sada je vaš novčanik službeno zaštićen.

Korak 4) Upravljanje imovinom i kupnja

Nakon što novčanik financirate, možete upravljati svojim portfeljem i kupovati imovinu.

Kliknite “Dodaj” u gornjem desnom kutu aplikacije da biste u svoj portfelj dodali sredstva – uključujući kriptovalute, dionice, ETF-ove i još mnogo toga. Dodirnite sredstvo koje želite dodati u svoj portfelj. Taj će se materijal pojaviti na vašem početnom zaslonu. Na početnom zaslonu dodirnite gumb razmjene i odaberite izvor financiranja.

Da biste trgovali imovinom, odaberite imovinu kojom želite trgovati. Ako ga ne vidite na početnoj stranici, dodirnite “vidi svu imovinu.

Pregledajte trgovinu i provjerite stopu. Zatim, potvrdite trgovinu.

Korak 5) Povlačenje investicija

Iz svog novčanika Abra možete položiti i podići novac na mnogo različitih načina, uključujući putem banaka, šaltera ili bilo koje kriptovalute.

Detaljne upute o tome kako kupiti i prodati različite kriptovalute, podići novac putem različitih opcija depozita i izvršiti druge funkcije možete pronaći na službenom Abra tutorialu ovdje.

O Abra

o abra novčaniku

Abra je 2014. godine osnovao Bill Barhydt, serijski poduzetnik s više od 20 godina iskustva u industriji plaćanja. Sjedište tvrtke Abra nalazi se u Silicijskoj dolini, a dodatni ured nalazi se u Manili na Filipinima.

Abra je privukao pažnju investitora velikih imena ubrzo nakon lansiranja. 2015. godine Abra je najavio ulaganje serije A od partnera kao što su First Round Capital, Ratan Tata i American Express Ventures. Beta verzija Abra za iOS i Android pokrenuta je kasnije te godine.

Abra je u početku funkcionirao kao obična investicijska aplikacija, dopuštajući korisnicima da polože fiat valute i kupuju dionice, obveznice i ETF-ove. Međutim, početkom 2017. godine Abra je odlučio podržati bitcoin. Do kraja godine, Abra je podržao ETH i 50+ fiat valuta. 2018. godine Abra je u aplikaciju dodao 20 novih kriptovaluta.

Danas je Abra smješten u Mountain Viewu u Kaliforniji. Sve informacije o timu i kontakt podaci dostupni su na mreži na Abra.com.

Završna riječ

Abra je globalna investicijska aplikacija dostupna u više od 150 zemalja. Aplikacija vam omogućuje polog novca putem kreditnih kartica, bankovnih transfera ili gotovine, a zatim tim novcem kupite više od 200 kripto valuta, 40+ fiat valuta, dionica, ETF-ova i druge imovine.

Abra funkcionira kao portfelj aplikacija i bitcoin novčanik. Sredstva na vašem Abra računu mogu biti denominirana u bilo kojoj valuti, iako se sve službeno čuvaju u bitcoinima. Aplikacija Abra čuva vaše privatne ključeve na vašem uređaju i ti privatni ključevi nikada ne napuštaju vaš uređaj. Svoj Bitcoin možete oporaviti u bilo kojem trenutku pomoću fraze za oporavak od 13 riječi stvorene prilikom postavljanja aplikacije.

U konačnici, Abra čini ulaganje u kripto brzo, jednostavno i pristupačno za korisnike širom svijeta – a funkcionalnost aplikacije nastavlja rasti svake godine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map