Bitfi novčanik: svladajte vodič za pregled kripto korisnika

Bitfi

Bitfi je kripto hardverski sustav za pohranu koji tvrdi da je “najsigurniji sustav ikad stvoren”. Sve što danas trebate znati o Bitfiju saznajte u našoj recenziji.

Što je Bitfi?

Bitfi, pronađen na mreži na Bitfi.com, hardverski je novčanik u obliku pametnog telefona. Prva verzija Bitfi novčanika pokrenuta je 2018. Druga verzija Bitfi novčanika pod nazivom Bitfi Knox pokrenuta je u ožujku 2019..

Bitfi recenzija

Od prosinca 2019. Bitfi je lansirao najnoviju verziju svog Bitfi firmware-a – DMA-3. Firmware je dostupan za preuzimanje s Bitfi.com. Preuzimate firmware za nadogradnju starog Bitfi uređaja. Također možete kupiti novi novčanik Bitfi Knox za 199 dolara (originalni Bitfi prodavan je po cijeni od 120 dolara).

Kada je prva verzija Bitfija pokrenuta 2018. godine, Bitfijev tim – uključujući evanđeliste poput Johna McAfeea – opisao je novčanik kao “nesavladiv”. Bitfi je ismijan zbog hrabre tvrdnje, a hakeri su brzo provalili u novčanik. Bitfi je tiho uklonio “nesavladivi” slogan sa svoje web stranice, a McAfee je priznao da je cijela stvar marketinški trik.

što je Bitfi

Danas Bitfi i dalje daje hrabre tvrdnje o svojoj sigurnosti. Bitfijeva službena web stranica opisuje novčanik kao “najsigurniji sustav ikad stvoren” i “jedini tehnički skok na svijetu koji premašuje hladnjaču”. Tvrdi da je nova i poboljšana verzija hardverskog novčanika koja nudi povećanu sigurnost, a korisnicima istovremeno pruža prikladan pristup njihovim sredstvima.

Pregled Bitfi novčanika

Bitfi pažljivo objašnjava da zapravo nije novčanik. Umjesto toga, to je generator privatnih ključeva. Možete izgubiti svoj Bitfi novčanik i dalje zadržati potpunu kontrolu nad svojim sredstvima. Kao što web mjesto objašnjava, „gubitak uređaja jednostavno je nebitan za sigurnost sredstava“, a Bitfijeva tehnologija „omogućuje vam neovisnost o uređaju, u slučaju gubitka, krađe, oduzimanja ili nesreće“. Ako izgubite Bitfi, jednostavno možete kupiti još jedan da biste vratili pristup svojim sredstvima. Možete čak i sigurno vratiti sredstva na prijateljskom Bitfi uređaju.

Je li išta od ovoga istina? Ili je ovo samo više marketing? Pogledajmo značajke Bitfija, uključujući kako Bitfi radi i kako prvi put postaviti i koristiti Bitfi.

Bitfi značajke

Bitfi nudi sve sljedeće osnovne značajke:

Blockchain sučelje otvorenog koda: Bitfi koristi blockchain otvorenog koda za zaštitu privatnih ključeva za klijente. To znači da vaši privatni ključevi nisu tehnički pohranjeni na Bitfi; umjesto toga, vaši privatni ključevi pohranjeni su na blockchainima.

Generator privatnih ključeva: Bitfi tehnički nije novčanik. Uređaj se opisuje kao generator privatnog ključa. U nastavku ćemo objasniti više o tome kako Bitfi radi.

Pohranjene milijarde dolara: Bitfi tvrdi da njegov ekosustav “osigurava milijarde dolara u vrijednosti”, iako nije jasno koliko korisnika koristi Bitfi za pohranu kriptovaluta.

Upravljanje digitalnim sredstvima putem bilo kojeg uređaja povezanog na Internet: Bitfi vam omogućuje upravljanje vašim Bitfi zaštićenim digitalnim sredstvima pomoću bilo kojeg uređaja povezanog na internet, uključujući pametni telefon, računalo, tablet ili bilo što drugo što želite koristiti.

Nema privatnih ključeva: Bitfi tvrdi da je jedini novčanik na svijetu koji nema privatne ključeve, zbog čega je nemoguće oduzeti, izgubiti ili ukrasti. Umjesto da zapravo sprema privatne ključeve, Bitfi vam omogućuje pohranu privatnih ključeva na blockchains.

Automatsko ažuriranje bez ručnog ažuriranja: Bitfi se može koristiti bez ikada ručnog preuzimanja i instaliranja programa od trećih strana. Sva se ažuriranja isporučuju automatski putem Wi-Fi mreže. Samo uključite uređaj, spojite ga na Wi-Fi i ažuriranja će započeti.

Otvoreni izvor: Bilo je kontroverze kada je Bitfi prvi put pokrenut oko toga je li to uistinu otvoreni izvor (neke male vlasničke komponente nisu u potpunosti otvoreni izvor). Međutim, danas je Bitfijev kôd u potpunosti otvoren, a zaštićeni alati dostupni su svima koji mogu provjeriti na Bitfi.dev. Bitfiju ne morate vjerovati cjelovitost koda. Možete se i sami uvjeriti.

Nema sigurnosnih kopija 12 ili 24 riječi: Svatko tko odmah pronađe popis od 24 riječi zna da je to kripto sigurnosna kopija. To je glavni vektor napada. Bitfi u potpunosti izbjegava ovaj problem, a sigurnosne izraze sjemena u potpunosti su eliminirane iz Bitfija.

Svaki je Bitfi uređaj jedinstven: Svaki Bitfi uređaj ima jedinstveni paket u firmwareu, što znači da se svaki Bitfi uređaj tehnički razlikuje od svakog drugog uređaja. To se razlikuje od uređaja za hladnjaku koji su identični jedinici za jedinicu i šarži o šarži. Zbog ove značajke, “gotovo je nemoguće” krivotvoriti Bitfi uređaje, prema službenoj web stranici.

Izvorno sučelje: Bitfi ima vlastito izvorno sučelje, a uređaj zapravo ne koristi nijedan alat treće strane za rad. Sva digitalna imovina prikazana je na jednom mjestu s prikazanim saldima i USD.

Prilagođena verzija Androida: Bitfi je izgrađen na jako modificiranoj verziji Bitfi, što Bitfi čini visoko sigurnim Android uređajem. To je u početku bilo kontroverzno kada je bitcoin pokrenut, jer su u uređaju bili prisutni određeni poznati (manji) Androidi.

Vodič za kripto novčanik Bitfi

Zaključani pokretač: Bitfi tvrdi da je “jedini potrošački uređaj s zaključanim pokretačem”, što onemogućava ubrizgavanje koda. Za razliku od ostalih Android uređaja, ne možete otključati bootloader da biste dobili root pristup uređaju.

Wi-Fi omogućen: Za razliku od tradicionalnog sustava hladnjače, Bitfi je omogućen Wi-Fi, što znači da digitalnim sredstvima možete upravljati bilo kojim uređajem povezanim na internet. Bitfi tvrdi da koristi Wi-Fi umjesto žičanih veza “kako bi u potpunosti izolirao najvažnije funkcije od računala tako da ne postoji mogućnost izloženosti zlonamjernom softveru.”

Stvorite neograničene novčanike: Cijela vaša obitelj može osigurati svoju kripto šifru pomoću jednog Bitfi uređaja. Svakim novčanikom koji izradite na Bitfiju kontrolira vam se i pristupa vlastitom prilagođenom soli od 6 znakova i zaporkom od 30 znakova. Možete stvoriti onoliko novčanika koliko vam je potrebno. Trebate samo upamtiti da napravite sigurnosnu kopiju svih svojih soli i zaporki za svaki stvoreni novčanik.

Značajke hardverskog novčanika Bitfi

Standardni Android dizajn: Možda ćete biti šokirani Bitfijevim dizajnom kad ga prvi put otpakirate. Mnogi su ga opisali kao “poput jeftinog Android telefona”. U osnovi, to je upravo ono što je Bitfi. Bitfi nije napravljen od platine ili drugih otmjenih metala. Nije reljefno izgledati poput novčanika. Napokon, Bitfi nije novčanik i uređaj vam nije potreban za pristup kripto fondovima. To je poput Android tableta osjetljivog na dodir od 3,9 ”.

Plavo kućište: s novom verzijom Bitfija (Bitfi Knox ili Bitfi 2) dobivate plavo kućište s Bitfi logotipom i natpisom ‘KNOX’ na prednjoj strani.

Prednosti bitfi bitcoin novčanika

Kako djeluje Bitfi?

Bitfi djeluje na drugačiji način od uobičajenog bitcoin novčanika. Zapravo, kako objašnjava web mjesto Bitfi, to uopće nije tradicionalni novčanik. Bitfi ne pohranjuje vaše privatne ključeve trajno. Umjesto toga, vaša digitalna imovina pohranjuje se na blokovima tih digitalnih sredstava.

Kako djeluje Bitfi

Kada želite izvršiti transakciju sa svojom imovinom (poput premještanja ili prodaje), jednostavno u svoj bitfi uređaj unesite sol od 6 znakova (najmanje) i lozinku od 30 znakova (najmanje). Zatim Bitfi izračunava vaše privatne ključeve za bilo koji dati token na zahtjev, a zatim taj privatni ključ odmah briše.

Zbog ovog jedinstvenog sustava, vaši privatni ključevi nikada se trajno ne pohranjuju na Bitfi, nikad se ne ostavljaju na Bitfiju i nikada se ne šalju u prijenosu s Bitfi uređaja na blockchain radi upravljanja vašom imovinom.

Evo postupka u detaljnom obliku:

Korak 1) Otvorite Bitfi, a zatim odaberite ‘Pošalji’ da biste premjestili ili prodali svoj bitcoin

Korak 2) Unesite adresu za slanje (javni ključ ili adresu novčanika) u Bitfi

Korak 3) Zahtjev za potpisivanje šalje se na Bitfi

Korak 4) U Bitfi unosite svoju sol i zaporku

Korak 5) Bitfi izračunava privatni ključ, šalje ‘u redu’ blockchainu kako bi pustio vaš bitcoin na adresu za slanje

Bitfi se automatski ažurira kada se povežete s Wi-Fi mrežom. Nisu li bežični prijenos (OTA) ažurirali sigurnosni problem? Ne baš. Kao što objašnjava službena web stranica, Bitfijev softver “šalje se putem diskretnih čvorova u koje su uređaji tvrdo kodirani i sadrže potpise privatnih ključeva koji zahtijevaju postupak višestruke provjere da bi se bilo koji Bitfi uređaj povezao i na kraju prihvatio.” Zbog ove značajke vaš uređaj odbija nevaljala ažuriranja i zlonamjerni softver (nemaju potrebne digitalne potpise).

Još jedna izvrsna značajka Bitfija je da više korisnika može osigurati svoje kripto novčanike pomoću jednog Bitfi uređaja. Pomoću jednog Bitfi uređaja možete stvoriti neograničen broj novčanika. Sve dok se sjećate soli i zaporke za svaki novčanik, uvijek možete pristupiti sredstvima za svaki novčanik.

Sva kodiranja za Bitfi su otvorenog koda. Možete čak koristiti svoju tajnu frazu za izračun privatnih ključeva pomoću izvora otvorenog koda dostupnih na btknox.org. Kôd je otvoren za pregled svima.

Evo kako izgledaju Bitfijeve tehničke specifikacije:

  • Dimenzije: 6,7 cm (2,64 ″ in.) Široko x 11,5 cm (4,53 ″ in.) Visoko x 0,8 cm (0,32 ″ in.) Duboko
  • CPU: Četverojezgreni procesor
  • Wi-Fi: 2,4 GHz
  • Prikaz: 3,95-inčni zaslon osjetljiv na dodir s uskim kutom gledanja za veću sigurnost
  • Baterija: Potpuno se puni u roku od 1 sata i traje 10 dana u stanju pripravnosti

Iznutra je Bitfi izgrađen poput jeftinog, osnovnog Android uređaja. Nema čak ni interne jedinice za pohranu. Prva verzija Bitfija koristila je Mediatek čipset. Taj čip, 8GB eMMC čip, učitava knjižnice u Bitfi internu memoriju (ROM) prilikom pokretanja za pokretanje aplikacija. To je poput Android tableta od 3,9 inča s dodirnim zaslonom.

Je li Bitfi doista nehakabilan? Taj je dio kontroverzan. Kada je Bitfi lansiran 2018. godine, John McAfee slavno je ponudio 100.000 dolara svima koji bi mogli provaliti u “nesavladivi” novčanik. Nitko na kraju nije položio tu nagradu, iako zajednica brzo se skinuo Bitfi kako bi otkrio jeftinu Android arhitekturu iznutra. U roku od nekoliko tjedana, ostali članovi zajednice bili u stanju napasti hladne čizme Bitfi za dobivanje root pristupa. Bitfi nije RAM očistio čisto, što znači da je moguće ukrasti sredstva čak i kad je Bitfi novčanik isključen.

Čini se da su novije verzije Bitfi (DMA-2 i DMA-3) popravile ovu nadogradnju, ali Bitfi se trudio otresati “nesagledive” tvrdnje koje je iznio pri lansiranju.

Bitfi cijene

Izvorni Bitfi košta 120 USD.

Cijena novog Bitfi 2 (Bitfi Knox), lansiranog u ožujku 2019., iznosi 199 dolara.

Kako koristiti Bitfi

Korištenje Bitfija razlikuje se od tradicionalnog kripto novčanika. Međutim, postupak postavljanja i dalje je dizajniran da bude što lakši i za nove i za napredne kripto korisnike.

Korak 1) Kupite Bitfi

Prvo morate kupiti Bitfi hardverski uređaj od Bitfi.com. Izvorni Bitfi košta 120 dolara, iako je novi Bitfi 2 199 dolara.

Kako koristiti Bitfi

Korak 2) Registrirajte se

Nakon što poštom primite svoj Bitfi novčanik, morat ćete se prijaviti na Bitfi.com.

pomoću kripto novčanika Bitfi

Da biste se prijavili, unesite 6-znamenkasti kôd u svoj hardverski novčanik na zaslon za prijavu na Bitfi.com.

Sigurnost novčanika za kriptovalute Bitfi

Korak 3) Postavljanje novčanika

Da biste postavili novčanik, kliknite ID novčanika. Bit ćete preusmjereni na nadzornu ploču. Zatim ćete biti zamoljeni da stvorite “sol”. Sol možete generirati iz bilo kojih lako pamtljivih podataka – poput adrese e-pošte ili broja mobitela.

Zamislite svoju sol kao svoje korisničko ime. Omogućuje vam prijavu u novčanik na drugim uređajima.

Korak 4) Stvorite svoju tajnu frazu

Dalje, morat ćete stvoriti tajnu frazu. Novčanik tipično stvara ovu frazu generirajući 12 ili 24 slučajne riječi. Bitfi je ovaj dio namjerno prepustio vama, jer je korištenje vlastite slučajne metode mnogo sigurnije od korištenja unaprijed definirane metode. Bitfi se čak isporučuje s matricom kako bi vam pomogao stvoriti slučajnu frazu.

Vaša tajna fraza mora imati najmanje sedam riječi s posebnim znakovima ili devet riječi bez ikakvih posebnih znakova. Možete premašiti ovu količinu (većina sjemenskih fraza ima 12 riječi).

da biste stvorili tajnu frazu od 12 riječi pomoću sustava za randomizaciju Bitfi, morat ćete kolutati pet puta po riječi ili ukupno 60 puta. Ti koristiš ovaj popis riječi, potražite svaki peteroznamenkasti broj, a zatim zapišite pridruženu riječ. Da, ovaj dio može potrajati.

Korak 5) Unesite svoju sol i zaporku

Sada ste spremni za prijavu i upotrebu Bitfija. Unesite solnu i tajnu frazu na uređaj i otvorite adresu novčanika. Pojavit će se QR kôd. Skenirajte taj QR kôd iz novčanika koji imate, a zatim pošaljite sredstva Bitfiju na pohranu.

Korak 6) Pristupite novčaniku s bilo kojeg mjesta

Zapamtite: Bitfi izračunava privatni ključ za vaš novčanik svaki put kad se prijavite. Ne morate koristiti svoj Bitfi novčanik. Svojim sredstvima možete pristupiti iz bilo kojeg drugog Bitfi novčanika samo unošenjem soli i zaporke. Možete koristiti prijateljski Bitfi, na primjer, ili naručiti novi.

To također znači da nitko stvarno ne može ukrasti vaš Bitfi novčanik. Ako netko dobije pristup vašem Bitfi uređaju, neće moći pristupiti vašoj kriptografiji bez poznavanja vaše soli i zaporke. Zapravo, vaš kripto zapravo uopće nije na Bitfiju; pohranjen je u blockchainu bilo koje kriptovalute koju koristite.

sigurne značajke Bitfi novčanika

O Bitfiju

Bitfi, Inc. sebe opisuje kao “globalnu tvrtku za tehnologiju plaćanja”. Sjedište tvrtke je u Ashevilleu u Sjevernoj Karolini, SAD, a osnovni Bitfi tim raširen je po Sjedinjenim Državama i širom svijeta.

Ovu tvrtku možete kontaktirati e-poštom na [email protected], telefonom na (828) 357-7004 ili na Twitteru @thebitfi.

Završna riječ

Bitfi je pokrenut još 2018. godine s tvrdnjama da je “nehakabilan”. Bitfi je 2019. godine lansirao novu verziju Bitfija nazvanu Bitfi Knox ili Bitfi 2. Od prosinca 2019. Bitfi isporučuje svoj DMA-3 firmware, za koji tvrtka tvrdi da je najsigurniji sustav ikad stvoren.

Unatoč kontroverzama oko sigurnosti uređaja i ukupne korisnosti, Bitfi nastavlja zauzimati jedinstvenu nišu u kripto hardverskom prostoru. To je nekako kao drugi faktor u postavljanju dvofaktorske provjere autentičnosti (2FA). To tehnički nije kripto novčanik. Umjesto toga, funkcionira više kao Google Authenticator.

Korištenje Bitfija može biti sporo i nezgodno iskustvo, ali čini se da osigurava vaš bitcoin – čak i ako je to naporan proces. Možete saznati više ili sami provjeriti Bitfi na Bitfi.com.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner