Kako otvoriti MyEtherWallet za manje od 5 minuta

Ovaj će vodič vrlo detaljno pokriti postupak otvaranja MyEtherWallet (MEW) novčanika. Ovo je proširenje našeg prethodnog Vodiča za novčanike s kriptovalutama: Zašto vam trebaju novčanici?

Vodič za kriptovalute: Otvaranje novčanika MyEtherWallet (MEW)

Održavanje kovanica na razmjeni može predstavljati stvarni rizik da ih sve izgubite. Zašto? Jednostavno zato što tehnički ne “posjedujete” novčiće koje ste kupili na burzi. Burze rade poput banke; to je nezavisni davatelj usluga kojem vjerujete da čuva vaše novčiće na sigurnom. Međutim, uvijek postoji vjerojatnost da se burza isključi ili hakira, što rezultira gubitkom kovanica (primjer u primjeru: Burza Mount Gox). S obzirom na nedostatak regulatornih okvira za razmjene i kriptovalute u cjelini, kao i u povojima industrije, najbolji način da zaštitite svoje kovanice je potpuna kontrola vaših kovanica.

Imati stvarno i istinsko vlasništvo nad svojim Kovanicama znači da kontrolirate vlastite privatne ključeve. A jedini način na koji možete kontrolirati i upravljati svojim privatnim ključevima je posjedovanje vlastitog novčanika. Budući da su mnogi ICO danas u obliku ERC-20 tokena, glavna osnovna valuta za sudjelovanje u ICO-u je putem Ethereum (ETH) kovanica. (Vidi također: Kovanice, žetoni & Altcoins: u čemu je razlika?)

Da biste mogli sudjelovati u ICO-u, morate otvoriti novčanik kompatibilan s Ethereumom. Najčešći Ethereum novčanik je MyEtherWallet. Jednostavno je postaviti i pruža sigurnosne prednosti vlasništva kovanica. Ovaj će vodič objasniti korake potrebne za otvaranje vlastitog MEW novčanika. Prije nego što nastavimo, važno je razumjeti ključne pojmove povezane s novčanikom. (Pročitajte također: Vodič za početnike za ICO ulaganje: Kako sudjelovati u ICO-ima)

Vodič za kriptovalute: Otvaranje novčanika MyEtherWallet (MEW)

Počnimo s postavljanjem vašeg MEW novčanika!

Korak 1: Idite na Moj eter novčanik

Obavezno označite stranicu knjižnom oznakom, jer je bilo mnogo slučajeva phishing web mjesta koja odražavaju web mjesto MEW-a. Kao mjeru predostrožnosti, trebali biste također pregledati URL i potražiti certifikat MYETHERWALLET LLC [US] da biste potvrdili da je ovo originalno web mjesto MEW.

Vodič za kriptovalute: Otvaranje novčanika MyEtherWallet (MEW)

Korak 2: Izrada novčanika

Stvorite novi novčanik unošenjem sigurne lozinke na zadanu naslovnicu. Dobro je imati dugu i proizvoljnu lozinku kako biste bolje osigurali novčanik. Ako ga imate tendenciju izgubiti, zabilježite ga i spremite na sigurno mjesto. Kliknite “Stvori novi novčanik” da biste nastavili “.

Vodič za kriptovalute: Otvaranje novčanika MyEtherWallet (MEW)

(Pročitajte više: Vodič za sigurnost kriptovaluta: Aktiviranje 2FA)

Korak 3: Spremite datoteku pohrane ključeva


Preuzmite datoteku Keystore (koja je u UTC / JSON formatu) i pazite da je ne izgubite. Napravite sigurnosnu kopiju da biste bili sigurni. Datoteka Keystore potrebna je za oporavak ili vraćanje novčanika. Možete ga koristiti i za pristup vašem MEW novčaniku zajedno s vašom lozinkom. Nakon izrade sigurnosne kopije datoteke Keystore, kliknite na „Razumijem. Nastaviti”.

Vodič za kriptovalute: Otvaranje novčanika MyEtherWallet (MEW)

Korak 4: Spremite svoj privatni ključ

Privatni ključevi su poput vašeg PIN broja za pristup vašem bankovnom računu, a važno je osigurati da SAMO VI imate pristup svojim privatnim ključevima. Držite ga u mapi zajedno s vašom datotekom pohrane ključeva i šifrirajte ga radi povećane sigurnosti. Imajte na umu da su privatni ključevi goli i nisu šifrirani / zaštićeni lozinkom. (Pročitajte također: Vodič o kovanicama za privatnost: Usporedba anonimnih kriptovaluta)

Vodič za kriptovalute: Otvaranje novčanika MyEtherWallet (MEW), MEW novčanik

Korak 5: Otključajte novčanik

Vaši javni ključevi slični su broju vašeg bankovnog računa i predstavljaju adresu koju dijelite s drugima za primanje kovanica ETH ili ERC-20. Na popisu opcija možete odabrati način pristupa novčaniku. Ako ste početnik ili onaj koji nema hardverski novčanik, toplo se preporučuje odaberite opciju “Datoteka pohrane ključeva (UTC / JSON)”. To znači da biste svaki put kada želite pristupiti novčaniku trebali unijeti datoteku Keystore i lozinku. Datoteka Keystore šifrirana je verzija vašeg privatnog ključa i stoga je sigurnija.

Odaberite datoteku pohrane ključeva (UTC) koju ste ranije preuzeli i unesite lozinku.

Vodič za kriptovalute: Otvaranje novčanika MyEtherWallet (MEW)

Korak 6: Izrada sigurnosne kopije svega

Provjerite jeste li napravili sigurnosnu kopiju datoteke Keystore, privatnih i javnih ključeva. Trebali biste ih pohraniti na sigurno mjesto. Nakon što otključate novčanik, onda vam čestitam! Uspješno ste stvorili vlastiti novčanik koji podržava kovanice ETH i * ERC-20. Možete slati i primati kovanice, sudjelovati u ICO-ima i provjeravati svoje stanje. Također možete spremiti svoj javni ključ (adresu) i privatni ključ u obliku QR kodova kao što se može vidjeti u nastavku. (Vidi također: Vodič za provjeru transakcija kriptovaluta)

Vodič za kriptovalute: Otvaranje novčanika MyEtherWallet (MEW)

Ostati siguran!

* ERC-20 odnosi se na standardni protokol unutar Ethereum blockchain-a, navodeći uobičajeni skup pravila za tokene koje treba slijediti. Ovo osigurava interoperabilnost između različitih vrsta tokena unutar Ethereum blockchaina, omogućujući neometanu interakciju s pametnim ugovorima i decentraliziranim aplikacijama na mreži. Cjelovit popis ERC-20 tokena možete pronaći ovdje.

Registrirajte se odmah na našem besplatnom webinaru za kriptovalute da biste saznali sve što trebate znati o kripto investiranju.

Uzmi naše ekskluzivna e-knjiga koji će vas voditi kroz korak po korak kako biste započeli s zarađivanjem putem ulaganja u kriptovalute.

Također se možete pridružiti našoj Facebook grupi na Ovladajte kripto: napredno znanje o kriptovalutama postavljati bilo kakva pitanja u vezi s kripto!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map