KeepKey Review: Knjiga za usporedbu kripto novčanika protiv Trezora

vodič za novčanik iz ključa

KeepKey je sigurni hardverski novčanik za kriptovalute tvrtke ShapeShift, koji daje potpunu kontrolu nad vašim bitcoinima i imovinom temeljenom na blockchainu s potpunom transparentnošću u vrlo sigurnom hladnom offline okruženju.

Naš vodič za kripto novčanik KeepKey jedinstveni je dvodijelni pregled o tome kako optimalno koristiti i čuvati kovanice.

Evo kratkog pregleda svojstava novčanika KeepKey i pojedinosti o tvrtki ShapeShift:

 • Službeno ime novčanika: KeepKey
 • Službena web stranica novčanika: KeepKey.com
 • Službena prijava na novčanik: Beta.Shapeshift.com
 • Model novčanika: Klasični hardverski novčanik KeepKey s OLED zaslonom od 3,12 inča
 • Vrsta skladišta: USB hijerarhijski deterministički uređaj klase HID za izvanmrežno hladnjače (bez baterije)
 • Vlasnik: ShapeShift (od kolovoza 2017.)
 • Mjesto i godina početka: Kolovoz 2014. u Seattlu
 • Podrška za kovanice: Bitcoin, Bitcoin Cash, BTG, Ethereum, Litecoin, DOGE, Dash + 46 ERC-20 tokena
 • Podrška za uređaj: Aplikacija preglednika Chrome i Brave + Windows, MacOS, Linux, iOS i Android
 • Integracija novčanika: Electrum, Mycelium, MyEtherWallet
 • Integracija razmjene: Mjenjanje oblika
 • Posebne značajke: Zaštita PIN-om / lozinkom, prilagođene brzine plaćanja, neograničene adrese
 • Sigurnosne funkcije: naljepnica otporna na neovlaštenu upotrebu + plastična omotač od 12 riječi, oporavak od 12 riječi
 • Dodaci: Povrat novca, 30 dana povrata, besplatna poštarina, lagana / kompaktna, besplatna tehnička podrška
 • Trezor novčanik Cijena: trošak KeepKey Classic iznosi 49 USD
 • Pribor: Pleteni najlonski USB kabel, sigurnosna kopija kartice Recovery Sentence
 • Društveni profili: Cvrkut, Facebook, GitHub, Reddit, Instagram
 • Kontakt s tvrtkom: E-pošta [email protected] ili [email protected], telefon 1-855-463-8550

Vodič u dva koraka pomoći će korisnicima u učenju korisničkih savjeta za KeepKey i o tome hoće li ga kupiti u odnosu na druge novčanike:

1) kako koristiti / trgovati / razmjenjivati ​​/ spremati tokene s lijepo dizajniranom izvanmrežnom mrežnom opcijom

2) usporedite sve specifikacije i tehničke značajke KeepKeya s popularnim rivalima, Trezorom i Ledger novčanikom

Nastavimo pregled KeepKey i provjerimo možemo li odgovoriti na pitanje Je li KeepKey čuvar?

Držanje Cryptoa ispod brave pomoću KeepKey: Vodič za korisnike

keepkey-kripto-novčanik-pregled

Za one koji traže visokokvalitetni novčanik kako bi zaštitili svoje sve veće zbirke kriptovaluta, korisnici su zapravo toliko razmaženi izborom da se može pokazati zapanjujućim i često zastrašujućim.

Digitalni novčanici imovine daju vam luksuz da svoje kripto kovanice premještate između burzi, omogućujući vam da budete u neposrednoj blizini trgovačke “akcije”. Ali na kraju žrtvujete blizinu i svrsishodnost radi sigurnosti.

Najveći udio krađe kriptoa događa se daljinskim napadima. Tvrdi novčanici u međuvremenu djeluju kao oblik hladnjače – značajno smanjujući šanse za krađu vaše kriptografije.

S drugim su vrstama tvrdih novčanika, poput Trezora i Ledgera, već prošli kroz “oštricu” našeg pregleda i vodiča. Sada ćemo svoju pozornost usmjeriti prema manje poznatoj, iako ‘mlađoj’ tvrtki: KeepKey. Podijelimo detalje o tome kako slati, primati, kupovati, trgovati, upravljati, pratiti i komunicirati s raznim podržanim kripto imovinama i razmotrimo sigurnosne značajke na razini banke koje nudi ovaj popularni novčanik.

Od stjecanja do stečenog: kratka biografija KeepKey


što je ključ

Pa što je točno ono što KeepKey čini takvom ‘omladinkom’ u usporedbi s Ledgerom i Trezorom? Pa, malo je čudno nazvati ga mladim kad je osnovan 2015. godine u usporedbi s nastankom potonjeg 2014. godine.

No, tijekom prve godine poslovanja, na čijem je čelu bio Darin Stanchfield, tvrtka je u tako malom vremenskom razdoblju doživjela prilično impresivan rast. Tijekom tog vremena uspio je prikupiti dovoljan kapital kako bi izvršio svoje prvo stjecanje, a to je Multibit, Bitcoin novčanik 2016. godine.

Ono što je ovu akviziciju učinilo još zanimljivijom jest činjenica da je KeepKey kupnju dovršio plaćanjem cijelog iznosa u Bitcoinu. Ovo je okupilo dvije vrlo brzo rastuće tvrtke.

Jedan od velikih koraka naprijed uslijedio je već sljedeće godine kada je pokretanje KeepKey sa sjedištem u Seattlu ugrabila švicarska burza kriptovaluta poznata pod nazivom ShapeShift 16. kolovoza 2017., na čijem je čelu bio glavni kripto influencer Erik Voorhees. Iako bi ovakva akvizicija “svih gotovinskih poslova” mogla dovesti do toga da se Stanchfield maknuo s vlasti uz potres vođe, on ostaje izvršni direktor zajedno s Kenom Hodlerom kao glavnim izvršnim direktorom tvrtki.

Erik Voorhees, koji se smatra jednim od najistaknutijih pristaša bitcoina u ranim danima, imao je ovo za reći o tome zašto su kupili KeepKey novčanik:

„Sigurnost je od presudne važnosti kada je riječ o držanju i trgovanju digitalnom imovinom“, […] „Jedan od naših prioriteta uvijek je bio učiniti iskustvo razmjene što sigurnijim i jednostavnijim za korisnike, a naše uparivanje s KeepKey omogućuje nam pružaju neusporedivo korisničko iskustvo. ” […] Korisnici mogu držati svoje novčiće na hardverskom uređaju i razmjenjivati ​​ih na zahtjev u novčaniku, čak i bez posjeta web mjestu. Kad uparite hardverski novčanik KeepKey s razmjenom ShapeShift, iskustvo je čarobno. ” […] “Vidimo budućnost u kojoj se ključevi čuvaju na hardveru, a ne-skrbnička razmjena događa se izravno s hardvera.”

Ovo je rast koji nastavlja za hardverski uređaj KeepKey s digitalnim imovinama, jer se i dalje predstavlja kao podcijenjeni dragulj među novčanicima hladnjače; imati visoku razinu kvalitete dizajna i sigurnosti za tako isplativ raspon koji se puno razlikuje od otvaranja besplatnog bitcoin novčanika.

KeepKey Crypto Token Storage

KeepKey Crypto Token Storage

Dakle, s ovom vrstom impresivnog rasta projicirajući KeepKey naprijed da sjedne među takve poput Trezora i Ledgera. Za prosječnog korisnika, koliko pristupačnost pruža kada je u pitanju pohrana digitalne imovine?

Uspoređujući digitalni novčanik izravno s modelima koji su trenutno dostupni od njegovih konkurenata, KeepKey omogućuje korisnicima da pohrane bilo koju količinu od preko 40 različitih kripto valuta, altcoina i čak ERC20 tokena.

To, naravno, uključuje biblioteku popularnih kriptopisa, poput – Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, DASH, Dogecoin, Ethereum, Litecoin, zajedno s nekoliko stabilnih kovanica kao što su TrueUSD, Tether i DAI. Tu su i svi tokeni temeljeni na ERC-2o kao što su Aragon, Augur, Basic Token Tok, Civic, District0x, FunFair, Golem, Gnosis, OmiseGo, SALT, Bancor, ICONOMI, Melon, SwarmCity, Wings, iExec, Status, Numeraire, Metal, TenX, Qtum, 0x, FirstBlood, Ripio Credit Network, SingularDTV, DigixDAO, WeTrust, Matchpool, Edgeless i Storj također.

keepkey-crypto-coin-token-support-list

Popis podržanih kriptovaluta za hardverski novčanik KeepKey

Zajednica igra prilično aktivnu ulogu u dodavanju daljnjih digitalnih sredstava u novčanik. Sve što korisnici trebaju učiniti (kao registrirani članovi / korisnici) je ispuniti obrazac zahtjeva za imovinu da bi se dodalo više.

Te iste valute mogu se slati, primati i pohranjivati ​​više od samog skladištenja te imovine.

Što je u dizajnu: KeepKey kripto hardverski novčanik

KeepKey kripto hardverski novčanik

Dizajn novčanika KeepKey zanimljiv je spoj izdržljivosti i impresivne estetike.

Međutim, ovo je mnogo više od pukog prikazivanja; novčanik uključuje velik zaslon kako bi se vidjela ne samo vrsta digitalne imovine koju ste pohranili, već povijest pohrane i transakcija na i izvan vašeg novčanika.

Na sličan način kao i Ledger, KeepKey-ov novčanik zahtijeva da potvrdite sve transakcije koje se odvijaju s novčanikom; pružajući vam dodatni nivo sigurnosti za bilo koju aktivnost koja uključuje vas i vaše investicije.

Jedna od zanimljivih značajki koje novčanik omogućuje je prilagodljivi sustav za brzinu transakcija. Što znači da ako želite staviti naglasak na brze transakcije s višim troškovima plina ili sporije radi uštede na troškovima – to lako možete odabrati.

Kupnja KeepKey-a od strane ShapeShift-a zapravo nudi korisnicima sasvim drugu dimenziju posebno za tvrdi novčanik.

Ova integracija sa ShapeShiftom zapravo vam nudi brz i siguran pristup kompanijinoj namjenskoj aplikaciji za razmjenu i radne površine.

To korisnicima omogućuje da bez zamjene razmjenjuju, kupuju i prodaju kriptovalute izravno s vašeg novčanika.

Ova je stolna aplikacija prilično korisna za korisnike koji žele ne samo pratiti svoje transakcije već i izvedbu svojih ulaganja tijekom vremena.

Predstavljamo vam model: KeepKey Classic

KeepKey Classic

Za razliku od konkurenata na tržištu, korisnici ne mogu odabrati stratificiranu razinu proizvoda; postoji samo jedan model. A za ovaj pojedinačni tip pruža dobru dozu korisnosti za stvarno nisku vrijednost.

S prilično dobrim rasponom kripto imovine koju korisnici mogu odabrati za pohranu koristeći je, zajedno s vrlo intuitivnim zaslonom koji prati vašu potrošnju i različitu imovinu tijekom vremena. Gotovo kao da se radi o proizvodu koji bi trebao koštati više od 79 dolara, ali nizak i gle – ne košta.

Uz opcije za brzinu transakcija u vašoj knjižnici kovanica, rješenja za dodatnu sigurnost, uključujući standardne PIN kodove i 24 ključne fraze za početnike, postoji dobra sigurnost koja se podudara s ostalim zvukovima i zvižducima.

Jedini stvarni problem s ovom ključnom rečenicom sjemena je taj što nije baš intuitivan ako bismo ga uspoređivali s ostalim hardverskim novčanicima. Na primjer, i modeli Trezor i Ledger nude nekakvu papirnatu knjižicu ili čelični novčanik kako bi se zapravo vodilo računa o tim frazama.

KeepKey vam u međuvremenu prikazuje samo frazu, što znači da je na vama da stvarno skupite papir kako biste pohranili stvar.

Što bi vas, ako inače niste bili spremni za ovaj korak, moglo ostaviti zaključanim u nečemu što ste tek kupili.

Jedan od ostalih nedostataka ovog novčanika jest činjenica da nije baš ono što bismo nazvali “džepnim”, a zapravo je znatno glomazniji kad se postavi pored ergonomski ugodnijih Trezorovih modela ili kompaktne i neugledne knjige Nano.

Jedna od velikih linija kvara, uz ovu silnu veličinu, jest i činjenica da ne postoji niti značajka ‘Lock’.

Što znači da vas ništa ne sprječava da slučajno pritisnete tipke ili čak ukradete imovinu ako je nažalost otključate dok se sinkronizira s radnom površinom ili mobitelom. To čini prilično zabrinjavajuću slijepu točku u njegovom dizajnu, ali oni odmah odobravaju sve radnje na hardverskom novčaniku.

Evo nacrta kako je dizajniran hardverski novčanik KeepKey:

keepkey-wallet-security

Evo video pregleda o tome kako koristiti KeepKey i započeti postavljanje:

Postavljanje s KeepKey novčanikom

keepkey-chrome-app-wallet-client

Ako ste bili zainteresirani za početak rada s KeepKey, evo što ćete trebati učiniti da biste pokrenuli i pokrenuli.

Prvi: Instalirajte povezanu aplikaciju KeepKey na jedan od preglednika web mjesta. Iako je aplikacija dostupna na sustavima Windows, iOS i Linux, kada je riječ o bilo kojem od njih, najbolja verzija dolazi iz Chromeovog proširenja aplikacije.

Drugi: priključite svoj hardverski novčanik KeepKey u prijenosno računalo ili radnu površinu. Uz novčanik dobit ćete namjenski USB pogon koji koristite za sinkronizaciju novčanika s radnom površinom / prijenosnim računalom i aplikacijom.

Treći: Jednom kada instalirate aplikaciju Chrome i priključite hardverski novčanik – pokrenite aplikaciju KeepKey i bit ćete preusmjereni na aplikaciju putem web stranice. Ako niste, vjerojatno ćete morati ručno otvoriti krom i odabrati proširenje.

Ako u jednom trenutku trebate dovršiti jednu ili više nadogradnji hardverskog novčanika, sve što trebate je odspojiti uređaj i ponovno ga povezati putem USB-a, a istovremeno držite tipku na vrhu novčanika. To će započeti početak nadogradnje softvera.

Četvrti: Ovom nadogradnjom dobit ćete pristup jedinstvenom privatnom ključu. Kao što samo ime govori, ovo je ključ samo za vaše oči. Kao što je opisano, ovo će vam biti prikazano samo jednom i morate biti sigurni da bude zapisano.

Sljedeće: Morat ćete stvoriti jedinstveni osobni identifikacijski broj. Što je potpuno prilagodljivo, ovisno o tome koliko sigurnu želite novčanik; što je PIN dulji, to će biti sigurniji.

Nakon što potvrdite ovaj PIN, prikazat će vam se 12 nasumično generiranih riječi koje će biti vaša “rečenica za oporavak”. KeepKey će sada ponovno prikazati ove riječi, pa morate biti vrlo oprezni dok ih zapisujete.

Evo videozapisa za pregled koji će vam pomoći pri podešavanju s KeepKey bitcoin i kriptoasset novčanikom:

Izvršni direktor ShapeShift-a Erik Voorhees također je dodao s prednje strane sigurnosti hardverskog novčanika i nepovjerljive razmjene:

„Usred povećanog interesa za koncept digitalnih valuta, jednostavan, user-friendly novčanik za hladnjače s matičnom funkcijom razmjene jedan je od ključeva šireg usvajanja“, […] „Uz Shapeshift, korisnici ne trebaju ostavljati sredstva na burzi . Uz KeepKey korisnici ne trebaju ostavljati sredstva ni na jednom računalu. Vidimo budućnost u kojoj se ključevi drže na hardveru, a razmjena koja nije skrbnička vrši se izravno s hardvera. “

Počnimo prijelaz s pregledavanja samo KeepKey kripto novčanika i krenimo ga uspoređivati ​​s industrijskim rivalima i konkurentima, Trezorom i Ledgerom, počevši od cijene prije potpunog pregleda.

Usklađivanje troškova: KeepKey Vs Trezor i Ledger

Trezor + Ledger + KeepKey usporedba

Kao dio drugog dijela ovog vodiča za novčanik KeepKey, krenimo s razlikama u cijenama i varijacijama cijena između Trezora, Ledgera i naravno KeepKeya.

Iako KeepKey Hardware novčanik pruža prilično impresivan niz značajki zahvaljujući stjecanju tijekom godina, zajedno s velikim brojem kripto imovine koju korisnici mogu pohraniti, pratiti i premjestiti s novčanikom, nudi dobru podršku za svoje korisnike.

Mane uključuju njegovu glomaznost u odnosu na konkurentske modele dostupne na tržištu, zajedno s činjenicom da je slučajno generirani ključni izraz sjemena prikazan samo jednom uz priloženu knjižicu uz proizvod.

No, s obzirom na činjenicu da nudi neke dobre značajke za otprilike 79 dolara, to je hardverski novčanik koji vrijedi razmotriti, možda ne izravno od prstiju do pete s asortimanom Ledger ili Trezor..

KeepKey vs Trezor i Ledger: Značajke + Vodič za usporedbu

vodič za usporedbu ključa

U svom najosnovnijem smislu, KeepKey se može smatrati bitcoin hardverskim novčanikom koji je unaprijed izgrađen s nekoliko naprednih sigurnosnih značajki koje osiguravaju minimaliziranje potencijalnih problema povezanih s virtualnom / fizičkom krađom s kojima se može suočiti bilo koji nositelj kriptografije. S novčanog gledišta, uređaj je izuzetno pristupačan i trenutno ima cijenu ispod sto dolara – što ga čini jednim od financijski najisplativijih rješenja novčanika dostupnih danas.

Keepkey je objavljen još 2015. godine, u vrijeme kada je tržište kripto pohrane tek krenulo. Koristi hijerarhijski deterministički (HD) okvir za pomoć u čuvanju nečijih privatnih ključeva. Za one naše čitatelje koji možda nisu svjesni što znači pojam “privatni ključevi”, u osnovi se radi o kriptografskoj tehnici koja korisnicima omogućuje pristup njihovim kripto skladištima na vrlo siguran i pojednostavljen način. Sa stajališta pohrane možemo vidjeti da uz BTC, KeepKey dopušta i transakcije povezane s nizom drugih popularnih kripto-sredstava kao što su Ethereum, Litecoin, EOS, Cardano, Dash, Dogecoin itd..

I na kraju, ali ne najmanje važno, KeepKey se jednostavnim pritiskom na gumb može integrirati s pripadajućim softverom novčanika. Sve što treba učiniti je implementirati modul za pohranu / potpisivanje transakcija s privatnim ključem kako biste na brz i prikladan način počeli koristiti korisničko sučelje radne površine. Novčanik je kompatibilan s brojnim različitim operativnim sustavima, uključujući Windows, PC, Mac, Linux i Android. I ne samo to, novčanik savršeno funkcionira i s raznim mekim jedinicama za pohranu. To uključuje:

 • Electrum
 • MultiBit
 • Micelij

Pregled ključnih detalja KeepKey novčanika

Pregled novčanika KeepKey

Izravno kroz vrata, valja istaknuti da se, za razliku od mnogih svojih suvremenika koji koriste tijelo presvučeno plastikom, Keepkey osjeća kao vrhunski uređaj zahvaljujući svojoj upotrebi aluminijskog kućišta. U nastavku je navedeno nekoliko ključnih aspekata novčanika koji bi mogli biti zanimljivi potencijalnim kupcima:

Dimenzije: 38 mm x 93,5 mm x 12,2 mm

Težina: Nešto manje od 54 g

Veza: Novčanik se može povezati na bilo koju radnu površinu, prijenosno računalo ili digitalni uređaj pomoću standardnog Micro-USB HID priključka.

Privatnost: Koristi sigurnosni modul TRNG (hardverski zasnovan slučajni broj)

Procesor: ARM Cortex-M3

Kapacitet integracije: Jedno od glavnih obilježja KeepKeya je njegova sposobnost integriranja s ShapeShiftovim izvornim API-jem. To omogućava korisnicima da olakšavaju kripto trgovanje na krajnje pojednostavljen način.

Elegantan izgled: Novčanik je napunjen elegantnim anodiziranim aluminijskim kućištem koje izgleda pomalo slično ovitku koji Apple trenutno koristi za svoju seriju MacBook. Uz to, OLED zaslon na novčaniku duljine je 3,12 and i izrađen je od polikarbonata.

Kompatibilnost novčića: Jedna od najrazočaravajućih aspekata Keepkey-a je činjenica da korisnicima pruža podršku samo za 7 glavnih kriptovaluta (što uključuje utvrđena imena poput Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Dogecoin, DASH i Litecoin), kao i 32 ostali ERC-20 tokeni.

I na kraju, s novčanog stajališta, cijena novčanika trenutno iznosi oko 80 dolara (što je veliko smanjenje u odnosu na njegovu raniju cijenu od 239 dolara).

Jednostavnost korištenja

Nakon kupnje, KeepKey se može početi koristiti preuzimanjem nekoliko proširenja za Google Chrome i njihovim instaliranjem na osobna računala. Extn-ovi se koriste za generiranje adrese novčanika korisničkog softvera, kao i za povezivanje s njegovim web preglednikom na KeepKey.

Nakon završetka osnovne inicijalizacije, vlasnik novčanika može nastaviti s polaganjem bilo koje kriptovalute u svoju jedinicu za pohranu, kao i povezivanjem povezanih računa za razmjenu kako bi olakšao buduće prijenose.

Što se tiče načina primanja plaćanja putem KeepKey-a, postupak je prilično jednostavan. Sve povezane transakcije moraju se proslijediti putem sustava interne knjige novčanika. Za to treba poslati zahtjev koji jednom obrađen omogućava korisnicima ručnu potvrdu. Po završetku, tx se potpisuje i vraća klijentu računala.

Sigurnost

sigurnosni ključ

Kao što mnogi naši čitatelji možda već dobro znaju, KeepKey se trenutno smatra jednim od najsigurnijih HD novčanika na današnjem tržištu. To je zato što se u novčaniku koriste brojni sigurnosni protokoli kao što su:

Privatni ključevi: Budući da je Keepkey entitet za pohranu hardvera, nečiji privatni ključevi (u svakom trenutku) pohranjuju se na samom uređaju. To minimalizira šanse da neovlaštene osobe treće strane dobiju pristup osobnom posjedu korisnika.

Osobni identifikacijski broj (PIN): Kao i kod nekoliko različitih hardverskih novčanika, Keepkey koristi PIN modul koji osigurava da hakeri i drugi loši glumci ne dobiju neovlašteni pristup nečijem uređaju.

Izraz za oporavak: U malo vjerojatnom slučaju da vlasnik Keepkey-a izgubi pristup svom fizičkom uređaju, može upotrijebiti rečenicu za oporavak od 12 riječi koja se generira tijekom početne faze postavljanja novčanika.

Zaporka: Uz gore spomenutu frazu za oporavak, vlasnici Keepkey također imaju mogućnost korištenja dodatne riječi koja je povezana s njihovom već postojećom rečenicom za oporavak. Iako je ova značajka doista prilično jedinstvena, kreatori novčanika ne preporučuju nikome tko koristi ovu opciju dok se posljedice ne shvate na odgovarajući način.

Koje su prednosti i nedostaci uključeni?

Keepkey-Novčanik-pogodnosti

Prednosti

(i) Jednostavna kupnja: Keepkey se može kupiti izravno od velikog broja internetskih prodavača, uključujući Amazon, eBay itd. Osim toga, kupnju možete izvršiti putem službene web stranice tvrtke.

(ii) Visok stupanj sigurnosti: Kao što je ranije spomenuto, zahvaljujući Keepkeyjevoj upotrebi različitih visoko-sigurnosnih protokola, kao i smanjenoj ovisnosti o internetu, korisnici mogu biti sigurni da su njihova sredstva u svakom trenutku sigurna.

(iii) Dizajn i jednostavnost upotrebe: Keepkey je jedan od najslađih, atraktivnih i profesionalnih kripto novčanika dostupnih na tržištu danas. Uz to je napunjen OLED zaslonom koji upotrebu uređaja čini izuzetno pojednostavljenom.

(iv) Kompatibilnost i cijena: Novčanik se može koristiti zajedno s velikim brojem digitalnih valuta. I ne samo to, tijekom posljednjih 4-5 godina cijena Keepkey-a prilično je smanjena kako bi je učinila mnogo dostupnijom prosječnom zaljubljeniku u kriptovalute.

Loše strane

(i) Nedostaju osnovne stvari: Zbog Keepkeyjevog nedostatka potpuno funkcionalnog web novčanika, korisnici se moraju oslanjati na brojne programe nezavisnih proizvođača, poput Electruma ili MultiBita, kako bi iskoristili puni potencijal uređaja.

(ii) Veličina: Sljedeći aspekt KeepKey novčanika koji ga može učiniti potencijalno manje privlačnim za neke potencijalne kupce je njegova relativno velika veličina (posebno u usporedbi s drugim sličnim proizvodima poput Trezora ili Ledgera).

(iii) Napredak se ne može spasiti: Iako je postupak postavljanja sam po sebi prilično jednostavan i pojednostavljen, u slučaju da postoji problem tijekom ove početne faze, korisnici nemaju mogućnost spremanja napretka.

Sigurnost i postavljanje

kako funkcionira novčanik s ključem

Sa tehničkog stajališta možemo vidjeti da se novčanik KeepKey koristi ‘ograničenim op-protokolom’ koji sprječava nečije izlaganje privatnih ključeva na uređajima trećih strana. Također, kada se koristi kazna za oporavak, novčanik prikazuje šifru koja neprestano preuređuje (čime hakeri sprječavaju upotrebu P&C povezane tehnike za neovlašteni pristup nečijem posjedu).

Također, budući da je KeepKey kompatibilan sa ShapeShiftom, postao je izuzetno popularan među korisnicima početničke burze kriptovaluta. Međutim, za ljude koji koriste druge platforme za trgovanje, morat će preuzeti klijent Google Chrome koji je dizajniran za jednostavnu interakciju s KeepKeyem.

Nakon preuzimanja proširenja Chrome, potrebno je izvršiti sljedeće korake:

Uključite krom i inicijalizirajte Keepkey pritiskom na odgovarajući gumb za uključivanje.

Nakon završetka ovog preliminarnog koraka korisnici moraju postaviti svoj PIN prolaz koji može biti između 1 i 9 znamenki. Brojevi će se kodirano prikazati na 3 × 3 mreži.

Nakon faze postavljanja zaporke, korisnici će trebati stvoriti vlastiti izraz sjemena. Ova kombinacija riječi izuzetno je važna za budući povrat imovine, a vlasnik novčanika trebao bi je zapisati na priloženu karticu.

Na kraju, kreatori novčanika uključili su tkani najlonski USB kabel u futrolu koja nosi uređaj – nešto zbog čega ambalaža izgleda izuzetno premium i luksuzno. Međutim, jedini zamislivi nedostatak cjelokupnog posla je taj što je Keepkey jedno od najtežih / najvećih rješenja za pohranu digitalne imovine dostupnih na tržištu danas.

Usporedba recenzija KeepKey između Trezora i Ledgera

Usporedba KeepKey s Trezorom i Ledger novčanikom

U ovom ćemo odjeljku pogledati ključne značajke KeepKeya u usporedbi s nekoliko drugih popularnih hardverskih novčanika (naime Trezor T i Ledger Nano S) koji su trenutno dostupni na tržištu. No, prije nego što dublje uđemo u temu, najbolje bi bilo da damo kratki pregled dvaju gore spomenutih uređaja.

Ledger Nano S: Nano S jedno je od najprodavanijih rješenja za kripto novčanike danas na svijetu. Poznat je po svojim robusnim sigurnosnim značajkama, a dolazi s unaprijed izgrađenom podrškom za niz različitih digitalnih sredstava, uključujući Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash (kao i niz drugih altcoina). I ne samo to, uređaj se može prilično jednostavno postaviti pomoću niza jednostavnih koraka koje je lako razumjeti i izvršiti. Na kraju, uređaj dolazi sa sigurnim OLED zaslonom koji se koristi za provjeru pojedinačnih transakcija klikom na bočne gumbe koji su na njemu pričvršćeni.

Trezor T: Trezor Model T je još jedno popularno rješenje za pohranu kripto podataka koje je razvilo SatoshiLabs, tvrtka za tehnološku proizvodnju sa sjedištem u Češkoj. Slično kao i mnogi njegovi suvremenici, Trezor također podržava širok spektar digitalne imovine, iako je prilično pristupačan.

Kovanice podržane

podrška za ključ novčanika

Kao što je prethodno spomenuto, jedna od glavnih loših strana Keepkey-a jest činjenica da pruža samo integracijsku podršku za ukupno 45 kripto imovine. Za usporedbu, možemo vidjeti da Trezor omogućuje korisnicima pohranu više od 700+ kovanica, tokena i kriptovaluta. Slično tome, treba istaknuti da osim što podržava najpopularnije kriptovalute koje su komercijalno dostupne, Ledger Nano S podržava i ERC20 tokene. Kao rezultat toga, uređaj je kompatibilan s više od 1100+ digitalnih sredstava.

Na kraju, također treba istaknuti da, iako KeepKey dolazi s ugrađenom podrškom za Shapeshift, Trezor podržava Changelly, a Ledger je kompatibilan s Etherdeltom i radarskim relejem.

Sigurnost i osiguranje

zaštita kriptoaseta Keepkey

Kada promatramo sigurnosni aspekt gore spomenuta tri novčanika, možemo vidjeti da svaki uređaj nudi širok spektar sigurnosnih protokola koje vlasnici mogu koristiti za zaštitu svojih kripto skladišta. Međutim, postoji nekoliko ključnih razlika koje treba istaknuti u tom pogledu.

Ledger Nano S nije projekt otvorenog koda, a kako bi se povećala njegova sigurnost, novčanik koristi dva mikrokontrolera koji su dizajnirani isključivo za pohranu. Od dva čipa, jedan je SE kontroler kada su svi nečiji sjemenski podaci pohranjeni i zadržani, dok je drugi taj gdje se održavaju token informacije. Međutim, operativni aspekti unutarnjeg hardvera Ledgera nisu poznati u vrijeme pisanja ovog članka.

Suprotno Nano S-u, Trezor Model T u potpunosti se temelji na otvorenom izvornom kodu i dolazi s unaprijed izgrađenom jedinstvenom mikrokontrolerom koja se koristi za generiranje i pohranu vlastitih privatnih ključeva. Isto tako, KeepKey novčanik također je zasnovan na otvorenom izvornom kodu i ne sadrži nikakve funkcionalne aspekte koji bi ga mogli učiniti osjetljivim na pokušaje ili upade trećih strana..

Također se spominje da niti jedan od gore spomenutih uređaja ne koristi operativni sustav koji bi mogao učiniti uređaje osjetljivima na razne prijetnje povezane sa zlonamjernim softverom. Uz to, Ledger Nano S također se može udvostručiti kao 2FA alat (dvofaktorska provjera autentičnosti), što je vrlo zgodna značajka na raspolaganju.

U pogledu toga koji uređaj korisnicima nudi najveću količinu sigurnosti, Trezor T i Keepkey koriste okvire otvorenog koda, što znači da se njihovi sigurnosni protokoli prilično često pregledavaju. To, dugoročno, pomaže uređajima da ostanu mnogo sigurniji. I dok je činjenica da zatvoreni sustavi (poput onog koji koristi Ledger) iznimno otežavaju zločincima uspješno izvršavanje napada na njih, to također znači da će bilo koji vektori napada koji se koriste za eksploataciju takvih uređaja ili ostati nepoznati ili biti otkriveni izuzetno sporom brzinom.

Cijene i jednostavnost kupnje

Uspoređujući Ledger Nano S, Keepkey i Trezor s financijskog stajališta, možemo vidjeti da, iako su sva tri novčanika relativno povoljna, cijena Nano S-a od 60 dolara pobijedila je druga dva uređaja s velikom razlikom.

S tim u vezi, možemo vidjeti da, dok se Trezor T trenutno prodaje na mreži po osnovnoj cijeni od oko 165 USD, KeepKey je dostupan za 80-100 USD. Također treba naglasiti da se najduža maloprodajna vrijednost KeepKeya kretala oko 240 USD i da je cijena novčanika tek nedavno smanjena na oko 80 USD.

I na kraju, treba imati na umu da su cijelo vrijeme na Internetu dostupne vrijednosne ponude, pa stoga uvijek postoje velike šanse da bi spomenuti novčanici mogli postati dostupni po cijenama koje su mnogo jeftinije od njihovih MRP-a.

Veličina i dizajn

dizajn novčanika iz ključa

(i) KeepKey: Od tri novčanika koja se razmatraju u ovom članku, KeepKey ima vrlo estetski najprijatniji dizajn s velikom razlikom. I premda je ljepota možda subjektivna stvar, čini se da se određeni broj tehnoloških entuzijasta koji su koristili Keepkey slaže s tim mišljenjem. To je zato što je KeepKey poznat po tome što je prvi hardverski novčanik na tržištu koji je unaprijed izgrađen s 3-inčnim 1.2 zaslonom koji omogućava korisnicima izradu sigurnosne kopije bez povezivanja novčanika sa stolnim računalom.

(ii) Knjiga: Ledger Nano S ima OLED zaslon pristojne veličine i nudi korisnicima osnovni dizajn tipa palčnog pogona (istovremeno im omogućavajući odabir između 5 različitih shema boja). Na primjer, izdanje Nano White Paper izgleda prilično sofisticirano i sadrži bijelo kućište koje je prilično estetski ugodno. Osim dizajna, Nano S nije prikladan za početnike jer zahtijeva da korisnici priključe svoje uređaje u USB domaćin kako bi pristupili svojim digitalnim fundusima. I na kraju, nakon kupnje kutija Nano S dolazi sa sljedećim sadržajem:

 • Hardverski hardverski novčanik
 • 1 USB kabel
 • Upute za uporabu
 • Privjesak za ključeve
 • List za oporavak sjemena
 • Dimenzije: 56,95 mm x 17,4 mm x 9,1 mm
 • Težina: 16,2g

Novčanik je izrađen od brušenog nehrđajućeg čelika i plastike. Ne trebaju nikakve vanjske baterije za napajanje.

(iii) Trezor: Trezor T ima prilično nezgrapan dizajn koji nije baš lijep za gledati. Vanjsko tijelo izrađeno je od plastike što novčaniku daje jeftin izgled, ali ga istovremeno štiti od slučajnih padova.

Uz to, uređaj dolazi s LCD zaslonom u boji koji je malo veći od onoga što je opremljen Nano S-om (ali je znatno manji od onoga što imaju značajke KeepKey.) Uz to dolazi s dvije navigacijske tipke na prednjoj strani i teži oko 0,2 grama manje od Knjige. Okvir Trezor T sadrži sljedeće stavke:

 • Trezor Model T uređaj
 • Magnetni dock modela T
 • USB-C kabel
 • 2x knjižica sjemena za oporavak
 • Trezor naljepnice
 • Dimenzije: 64 mm x 39 mm x 10 mm
 • Težina: 16 g

Kompatibilnost s vanjskim softverom

crypto novčanik keepkey koristi

Sljedeći temeljni aspekt koji vrijedi imati na umu prilikom odabira hardverskog novčanika je njegova kompatibilnost s vanjskim softverom treće strane. U ovom ćemo odjeljku pogledati kompatibilnost naša tri uređaja s popularnim rješenjima mekih novčanika koja su danas dostupna na tržištu.

KeepKey: Electrum, MyCelium, MultiBit HD, GreenBits i Green Address

Trezor: Electrum, Electrum-Dash, Electrum-LTC, MetaMask, Mycelium, MyCrypto, CoPay i MyEtherWallet

Ledger Nano S: Electrum, MyCrypto, CoPay i MyEtherWallet

Jednostavnost upotrebe i postavljanja

Iako smo ranije u ovom članku prilično detaljno opisali postupak postavljanja za Keepkey, u ovom ćemo dijelu pogledati postupak postavljanja koji se odnosi na Ledger Nano S i Trezor Model T.

Ledger Nano S:

Ledger-nano-s

Pokrenite uređaj povezivanjem s računalom ili prijenosnim računalom.

Preuzmite i instalirajte aplikaciju Ledger Live koja je besplatno dostupna na službenim web stranicama tvrtke.

Uključite uređaj i zabilježite početne riječi koje se prikazuju na zaslonu (nakon pokretanja aplikacije).

Postavite zaporku koju ćete koristiti za budući pristup.

Trezor Model T

trezor protiv ključa

Preuzmite aplikaciju Trezor s web mjesta tvrtke i instalirajte je na svoje računalo.

Pričvrstite Trezor novčanik na računalo i instalirajte povezani firmver kako je navedeno u priručniku. Nakon što je to učinjeno, uređaj treba isključiti i ponovo pokrenuti.

Pomoću softvera za radnu površinu kliknite karticu ‘Stvori novi novčanik’ i napravite kopiju sjemena za oporavak koja vam se pruža.

Na kraju, valja istaknuti da Ledger Nano S ne dolazi s unaprijed ugrađenom podrškom za priključke tipa USB-C. Umjesto toga, ima USB 2.0 vezu. U istom dahu, Trezor T ne dolazi samo s priključkom tipa C, već proizvođač kupcima nudi i USB-C priključni kabel u matičnom alatu proizvoda.

Pa koju biste tada trebali odabrati?

Nakon što smo prošli cijeli vodič, nadamo se da ste vi, čitatelju, u boljoj poziciji da donesete informiraniju odluku kada je u pitanju odabir između Trezor T, KeepKey i Ledger Nano S.

Iako novčanik KeepKey ima vrlo atraktivan dizajn, kao i sučelje jednostavno za upotrebu, njegovo vanjsko kućište sklono je vanjskim oštećenjima – zahvaljujući činjenici da se tijelo novčanika uglavnom sastoji od OLED zaslona. S druge strane, novčanici Trezor i Ledger imaju vanjska kućišta izrađena od trajne plastike otpornije na svakodnevno trošenje..

Međutim, s gledišta cijena, i Ledger Nano S i KeepKey mnogo su jeftiniji u odnosu na Trezor Model T. Dakle, na kraju će se vaša odluka vrlo vjerojatno svesti na nekoliko ključnih stvari poput:

 • Koliko ste novca spremni izdvojiti?
 • Želite li kupiti bilo koju manje poznatu kripto imovinu / altcoine?
 • Igra li dizajn proizvoda veliku ulogu u vašem procesu odabira?

Završna riječ o KeepKey kripto novčaniku

Hardverski novčanik KeepKey za kriptovalute definitivno je popularan izbor među imateljima bitcoina. Iako novčanici Trezor i Ledger imaju veći tržišni udio u 2019. godini, KeepKey je održiva opcija za sigurno i sigurno pohranjivanje kriptoaseta.

Kako cijena bitcoina nastavlja rasti i ulaziti u sve uobičajenije slučajeve upotrebe, zaštita kriptovaluta najvažnija je zaštitom vaše imovine od hakera i spremanjem privatnih ključeva izvan mreže. S obzirom na sve što smo pronašli na mreži o kripto novčaniku KeepKey, ovaj jedinstveni uređaj za pohranu hardvera kvalitetan je izbor za preporučiti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map