Lumi novčanik: svladajte vodič za pregled kripto korisnika

Lumi je kripto novčanik i burza koja tvrdi da je “najglađi kripto novčanik”. Pročitajte našu recenziju Lumi i saznajte kako danas koristiti aplikaciju.

Značajke

 • Aplikacija kripto novčanika dostupna je za iOS, Android ili kao web novčanik
 • Jednostavan pristup novčaniku s PIN-om ili mnemofonskom frazom od 12 riječi
 • Pogodno za početnike ili napredne korisnike

Metode pologa

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • EOS
 • ERC20 tokeni
 • ERC721 tokeni

Pros

 • Obrađuje stotine različitih tokena
 • Jednostavan za upotrebu na bilo kojem mobilnom uređaju
 • Hijerarhijska deterministička (HD) podrška

Protiv

 • Visoke naknade za razmjenu pri kupnji kripto (1%)
 • Nema podrške za više potpisa
 • Nije otvoreni izvor
 • Zabrinutost zbog slanja privatnih ključeva na udaljene poslužitelje

Uvod

Lumi novčanik jednostavan je za korištenje kripto novčanik pogodan i za početnike i za napredne korisnike. Novčanik, kao i većina kripto novčanika, korisnicima daje kontrolu nad njihovim privatnim ključevima, što znači da imate potpuno vlasništvo nad svojim privatnim ključevima i kriptovalutama.

Osim toga, Lumi novčanik ima sve značajke koje biste očekivali vidjeti u dobro dizajniranom kripto novčaniku, uključujući sigurnosnu kopiju (putem mnemoničke fraze od 12 riječi), HD podršku, jednostavno upravljanje kripto fondovima i još mnogo toga. Također cijenimo da Lumi sada podržava više od BTC-a: novčanik također podržava ETH, BCH, EOS, ERC20 tokene i ERC721 tokene. To znači da biste u svoj Lumi novčanik mogli pohraniti preko 1200 različitih kovanica, uključujući Tether (USDT).

Lumi novčanik najbolje radi na mobilnim uređajima. Besplatno je preuzimanje iz iOS ili Android trgovine aplikacija. Međutim, na LumiWallet.com možete se prijaviti i na stolnim uređajima ili bilo kojem uređaju povezanom s internetom, u kojem ćete slučaju dobiti vlastiti web novčanik.

Još jedna izvrsna značajka Lumija je ta što kripto možete kupiti koristeći kreditne kartice – slično Coinbaseu. Platit ćete naknadu, ali to je iznenađujuće jednostavno. Vi samo odaberite svoj iznos, prođite kroz jednostavan KYC postupak, unesite podatke o svojoj kreditnoj kartici, a zatim nabavite kripto. To je to.

Ako nikada ne kupujete kriptovalutu putem Lumija, tada Lumi novčaniku ne morate davati nikakve osobne podatke. Aplikaciju ili novčanik možete koristiti na potpuno anoniman način. Ova je značajka dizajnirana i djeluje na sličan način kao i većina drugih kripto novčanika.

Konačno, Lumi novčanik ima integrirani DApp preglednik. Umjesto da imate tisuće pojedinačnih DAppa na telefonu i više kartica u pregledniku, možete pristupiti svemu iz DApp preglednika unutar Lumija, pružajući vam trenutni pristup stotinama decentraliziranih aplikacija.

Čini se da je Lumi novčanik na prvi pogled dobar kripto novčanik. Međutim, postoje neke zabrinutosti oko novčanika. Najveća zabrinutost je što je novčanik uhvaćen kako privatne ključeve korisnika šalje na udaljeni poslužitelj (putem web aplikacije). Nakon otkrivanja ovog problema, neki su ljudi tvrdili da je Lumi prijevara namijenjena krađi privatnih ključeva korisnika nakon što je dovoljan broj korisnika preuzeo aplikaciju. Pogoršanje stvari bilo je to što Lumi nije odbio tužbeni zahtjev.

Za razliku od većine popularnih kripto novčanika koji su danas dostupni, Lumi nije otvoreni izvor. Programeri nisu otkrili kod novčanika na mreži, što je posebno zabrinjavajuće s obzirom na problem s privatnim ključem koji smo gore otkrili. Lumijevi programeri prvotno su tvrdili da će kôd objaviti na ljeto 2019., ali taj kôd nije objavljen od listopada 2019.

Ključne značajke

Ključne značajke Lumija uključuju:

Kupnja i prodaja kriptovaluta: Lumi vam omogućuje kupnju i prodaju kriptovaluta izravno iz aplikacije pomoću uobičajenih načina plaćanja poput kreditnih kartica (VISA i MasterCard). Možete kupiti i prodati BTC, ETH, EOS i sve ERC20 tokene (putem Changelly).

Integrirani DApp preglednik: Lumi novčanik ima integrirani DApp preglednik u aplikaciji koji radi sa svim decentraliziranim aplikacijama.

Citati i ljestvice: Aplikacija sadrži citate i grafikone cijena za sve kovanice i tokene.

Anonimno: Za upotrebu Lumi novčanika nije potrebno navesti nikakve osobne podatke. Potpuno je anoniman. Međutim, ako želite kupiti kriptovalutu iz aplikacije, morat ćete izvršiti KYC potvrdu.

Kompletna kontrola privatnog ključa: Lumi novčanik daje vam potpunu kontrolu nad vašim privatnim ključevima i ti se ključevi nikad ne šalju nigdje i ne pohranjuju izvan vašeg uređaja. Drugim riječima, imate potpunu kontrolu nad svojim privatnim ključevima.

Besplatno: Lumi novčanik, kao i većina kripto novčanika, potpuno je besplatan za upotrebu.

Nije otvoreni izvor: Lumi novčanik nije otvoreni izvor, što znači da kôd novčanika nije objavljen javnosti na uvid. Ovo je zabrinjavajuće s obzirom na Lumijev problem s otkrivanjem privatnog ključa.

Trenutno razmijenite bilo koju kripto imovinu unutar aplikacije: Ako u novčaniku imate kriptovalute i želite ih razmijeniti, to možete učiniti unutar Lumi novčanika putem Changelly-a. Zamijenite bilo koju kripto imovinu sa samo nekoliko klikova.

Dostupno za Android, iOS ili Web: Lumi dolazi u obliku iOS ili Android aplikacije, što je najpopularniji način korištenja Lumija. Međutim, postoji i web aplikacija koju možete koristiti iz bilo kojeg preglednika ili uređaja povezanog s internetom.

Aplikacija Lumi Collect: Lumi je nedavno pokrenuo drugu aplikaciju pod nazivom Lumi Collect, koja je dostupna samo za iOS uređaje. Pohranjuje kolekcionarske ERC721 tokene – slično Metamaski, ali za mobilne uređaje. Lumi Collect također može potpisati bilo koju DApp transakciju iz preglednika unutar aplikacije.

Lumi valute i parovi

Lumi novčanik izvorno je podržavao samo BTC. Međutim, nedavna su ažuriranja dodala podršku za tokene ETH, EOS, BCH, ERC20 i ERC721. Sve podržane tokene možete pohraniti u aplikaciju Lumi novčanik. Te žetone također možete zamijeniti jedan s drugim putem Changelly-a.

Lumi podržane metode pologa i isplate

Kriptovalutu možete kupiti u aplikaciji Lumi Wallet pomoću Visa ili MasterCard kartice. Ili, kao i bilo koji novčanik, možete poslati ili primiti bilo koju od podržanih kriptovaluta u aplikaciji. Ako već imate, na primjer, bitcoin ili bilo koji ERC20 token, tada te tokene možete poslati u aplikaciju novčanika i pristupiti im u bilo kojem trenutku. Sveukupno, Lumi podržava više od 1200 načina polaganja i isplate.

Postupak registracije i prijave Lumi

Registriranje za Lumi novčanik jednostavno je kao i preuzimanje aplikacije za iOS ili Android. Da biste koristili novčanik, ne morate unositi nikakve osobne podatke. Međutim, ako želite kupiti kriptovalutu iz novčanika, tada ćete morati dovršiti KYC postupak. Daljnje upute za registraciju dostupne su na dnu ove stranice.

Lumi trgovanje

Lumi vam omogućava da trgujete s više od 1200 valuta unutar aplikacije pomoću Changelly-a. Također možete kupovati i prodavati kripto koristeći VISA ili MasterCard.

Lumi naknade

Kada šaljete novac u Lumi novčanik i iz njega, možete prilagoditi naknadu za rudarstvo na temelju željene brzine vaše transakcije. Možete platiti veću naknadu da biste odmah izvršili obradu vaše transakcije, na primjer. Lumi novčanik naplaćuje standardne naknade za rudarenje bitcoina:

 • Naknada za razmjenu novčanika Lumi: 1%
 • Standardna naknada za rudare: 40 do 250 satošija po bajtu (2 do 24 sata)
 • Naknada za brzi rudar: Preko 250 satošija (1 sat)
 • Naknada za jeftine rudare: 20 satošija po bajtu (do 1 tjedna)
 • Prilagođena naknada za rudare: Unesite vlastiti iznos naknade (varira)

Jedina značajna naknada koju Lumi naplaćuje (osim standardnih naknada za rudarstvo bitcoin mreže) je naknada za razmjenu od 1%.

Lumi sigurnosni problemi i zastoji

Lumi novčanik od pokretanja nije imao većih hakova ili sigurnosnih propusta – barem nijednog proboja koji su javno otkriveni ili otkriveni. Međutim, postoje neke zabrinutosti oko toga kako Lumi rukuje privatnim ključevima (o čemu ćemo govoriti u nastavku).

Lumi Jednostavnost upotrebe

Lumi je izuzetno jednostavan za upotrebu, a mnogi se slažu da je to jedna od najlakših aplikacija za kripto novčanik za upotrebu na mobilnim ili stolnim uređajima. Ako ste koristili druge aplikacije kripto novčanika, tada će vam se iskustvo Lumi novčanika činiti vrlo poznatim. Čak i ako ste potpuno novi u šifriranju, ali imate osnovna računarska znanja, ne biste trebali imati problema s otkrivanjem načina rada Lumi.

Lumi povjerenje i privatnost

U 2018. godini korisnici Lumi novčanika pomalo su se uplašili kada se otkrilo da aplikacija šalje mnemoničke fraze (vašu frazu za oporavak od 12 riječi) na svoje poslužitelje. Istraživač sigurnosti objasnio je problem ovdje. Pitanje je bilo toliko ozbiljno da je istraživač sigurnosti zaključio da: “Ovo je ili stratosferski neodgovorno ili je Lumi novčanik s prevarom čiji je cilj ukrasti svačija sredstva u nekom trenutku u budućnosti.” Lumi u konačnici nije porekao tvrdnje ali inzistirao je da je novčanik na sigurnom. Također je važno napomenuti da se čini da ovaj problem utječe samo na verziju Lumi web-novčanika, a ne na Android ili iOS aplikacije.

Korisnička služba Lumi

Lumi otkriva njihovu adresu e-pošte, što olakšava kontaktiranje tvrtke (na [email protected]). Međutim, osim ove e-pošte, čini se da Lumi nema značajnih mogućnosti korisničke usluge. Zapamtite: Lumi je besplatna aplikacija novčanika, a ne razmjena, pa to nije nužno neobično.

Vodič za korisnike Lumi: Kako postaviti i koristiti Lumi

1. Prijavite se

Za Lumi se možete prijaviti posjetom LumiWallet.com.

create-lumi-novčanik

Ili posjetite Android trgovinu u kojoj je Lumi novčanik dostupan kao besplatan download. Samo kliknite “Instaliraj”.

download-lumi-novčanik

Tu je i Lumi Wallet iOS aplikacija, koja je također dostupna kao besplatno preuzimanje.

lumi-novčanik-aplikacija

2. Stvorite ili uvezite novčanik

kako koristiti lumi-novčanik

Novi korisnici Lumi novčanika željet će odabrati opciju Stvori novčanik.

otvoreni lumi-novčanik

Međutim, ako ste prethodno stvorili kripto novčanik i želite vratiti novčanik u Lumi pomoću fraze za oporavak od 12 riječi, to možete učiniti pod opcijom Uvezi novčanik. Novčanik možete uvesti na tri različita načina: unošenjem mnemoničke fraze, prijenosom datoteke novčanika i unosom lozinke ili privatnim ključem.

postavljanje lumi-novčanika

3. Dvofaktorska autentifikacija

Lumi nudi mogućnosti dvofaktorske provjere autentičnosti (2FA) na aplikacijama za web novčanik i za mobilne novčanike. Možete postaviti 2FA otisak prsta, na primjer, ili 2FA zasnovan na e-pošti ili SMS-u.

4. Način plaćanja

U ovom trenutku postavili ste aplikaciju Lumi Novčanik i spremni ste položiti kripto sredstva u aplikaciju. Ako već imate kripto, tada ga možete poslati u novčanik i spremiti novac.

lumi-novčanik-kupi-kripto

Ako, međutim, već nemate kripto, tada je možete kupiti izravno iz aplikacije Lumi Novčanik, a u tom ćete slučaju platiti naknadu od 1%. Možete platiti VISA-om ili MasterCard-om.

5. Trgovanje kriptovalutom

Kriptovalutom možete trgovati u aplikaciji Lumi novčanik. Lumi je integrirao Changelly, što znači da lako možete trgovati 1200+ tokena bez napuštanja aplikacije.

lumi-trgovanje-kriptovalutom

6. Povlačenje

Da biste povukli tokene iz aplikacije Lumi Wallet, možete ih prodati koristeći dostupne načine plaćanja u aplikaciji. Ili tokene možete prenijeti u zasebni kripto novčanik.

Pomoću Lumi novčanika imate potpunu kontrolu nad svojim privatnim ključevima, što znači da svoju kriptovalutu ne morate podizati na drugo mjesto da biste je „učinili svojom“.

Završna riječ

Lumi se čini kao dobra, user-friendly aplikacija za kripto novčanik. Međutim, postoje neka značajna pitanja, uključujući nedostatak podrške za više potpisa i kontinuirano odbijanje otkrivanja Lumijevog izvornog koda.

Nedostatak izvornog koda posebno zabrinjava nakon što je Lumi uhvaćena kako šalje privatne ključeve na udaljene poslužitelje. Kad se suočio na Twitteru, Lumi nije ni porekao da to čine.

Sveukupno, Lumi vam omogućuje pohranu 1200+ kripto valuta na user-friendly način. Međutim, pojedinci usmjereni na sigurnost željet će odabrati uspostavljeniju aplikaciju kripto novčanika.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner