A Bitcoin emelkedik a piaci várakozásokkal szemben a felezés után, de a kiskereskedők továbbra is óvatosak: a határidős péntek

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

A hét elején a Bitcoin (BTC) befejezte harmadik felezési eseményét. Egy nappal a felezés előtt az árak több mint 1500 dollárt zuhantak, és jelentős likvidációkat váltottak ki a derivatívák piacán. A felezés óta azonban a BTC növekszik és csütörtökön ismét elérte a 10 000 dollárt.

A Bitcoin ezen a héten több mint 10 százalékot erősödött, 8600 dollárról 9,500 dollár körüli árfolyamra emelkedett sajtóidőben, az OKEx negyedéves jövőbeli (BTCUSD0626) árának megfelelően. A Bitcoin felezés utáni teljesítménye eddig szembeállt az árcsökkenés általános piaci elvárásaival.

Az OKEx kereskedési adatait megnézve láthatjuk, hogy a BTC Long / Short Ratio továbbra is 1,0 körül mozgott a hét utolsó napjaiban, ami azt jelzi, hogy nem sok kiskereskedő nyit hosszút, míg az ár 1500 dollárral emelkedett a múlt hétvégi mélypontról..

Eközben a BTC alapja optimista kilátásokat tükröz, mivel a prémium ismét visszatért. A fedezeti hitelarány azonban azt mutatja, hogy az azonnali piaci vásárlás némi lendületet veszített, ami riasztást jelent a rövid távú bikákra.

OKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0626) 1H diagram. Forrás: OKEx

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A május 10-i meredek árcsökkenés a korábbi emelkedő Long / Short arány zuhanását okozta. Az utólagos ár-visszapattanásban az arány nem sokat javult, és továbbra is 1,0 alatt van. Ez arra utalhat, hogy a kereskedők továbbra is fedezik az azonnali pozícióikat a Bitcoin árának helyreállítása ellenére.

Adatgyűjtési idő: 5/8 0:00 és 5/17 4:00 (UTC)

A hosszú / rövid arány a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók és a rövid pozíciók nyitóinak arányát mutatja. Az arányt minden határidős és örökös csereügyletből állítják össze. A felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC-ben megadott nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor hosszú pozíció van nyitva, kiegyensúlyozottnak kell lennie egy rövid pozíciónak is. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapja

A BTC alapja nagymértékben ingadozott az elmúlt hét nap során. Az OKEx BTC Quarterly Future prémiuma 88 dollárról negatív 85 dollárra esett vissza, majd pozitív 77 dollárra tért vissza, mielőtt sajtó idején 50 dolláron állt volna. A pozitív prémium megtérülése arra enged következtetni, hogy a piac feleződést mutat az árelvárások terén.

Adatgyűjtési idő: 5/8 0:00 és 5/17 4:00 (UTC)

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat, valamint az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési mennyiség

A nyílt kamat (OI) május 10-én 6,28 millió szerződésre (1 szerződés = 100 dollár) halmozódott fel, ami a május 8-i mélypontról, 5,52 millióról emelkedett, mielőtt a hosszú idő felszámolásra került. Május 14-én az OI erősen visszaesett, miután az ár elérte a 9 900 dollárt. Amint azt a csütörtöki Crypto Market Daily napilapban megjegyeztük, ez azt jelezheti, hogy egyes vevők bezárták pozícióikat és profitot vettek fel.

Adatgyűjtési idő: 5/8 0:00 és 5/17 4:00 (UTC)

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelnyújtási arány

A fedezetkölcsön-ráta gyorsan, több mint 4,5-ről 0,8-ra esett vissza május 9. után, és véget vetett a hetek három hete tartó lendületének. Míg az arány most 1,45-re tért vissza, a lendület szünete azt sugallja, hogy a kereskedők óvatosabban vásárolnak a tőkeáttételes azonnali piacon.

Adatgyűjtési idő: 5/8 0:00 és 5/17 4:00 (UTC)

Az árrés hitelkamatláb az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatják egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelarány magas, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Technikailag a Bitcoin visszatért a 10 000–10 500 dollár közötti ellenállási területre, ahol az utolsó nagy esés megkezdődött, és az ár csütörtökön (UTC) nem sikerült ismét 10 000 dollár fölé zárni. Mivel az ár a héten 10 százalékkal emelkedett, a profit felvétele rövid távon valószínűleg visszatartja a további áremelkedéstől.

Míg a fenti mutatók vegyes jeleket mutatnak, jó jövőbeni prémiummal, az OI csökkenésével. A Hosszú / Rövid (1,0 alatti) arány azt jelezheti, hogy a kiskereskedők jelenleg óvatosak a longok nyitására. A kiskereskedők azonban gyakran jelként jelzik a piaci mozgásokat, és továbbra is úgy gondolom, hogy a bikák irányítják.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalakor, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen

Kövesse az OKEx Insights webhelyet:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner