Bitcoin raste protiv očekivanja tržišta nakon prepolovljenja, ali trgovci na malo ostaju oprezni: terminski poslovi u petak

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

Ranije ovog tjedna Bitcoin (BTC) završio je svoj treći događaj prepolovljenja. Dan prije prepolovljenja cijene su pale za više od 1500 dolara i pokrenule značajne likvidacije na tržištu derivata. Međutim, od prepolovljenja, BTC je u porastu i u četvrtak je ponovno dosegao 10.000 američkih dolara.

Bitcoin je tijekom ovog tjedna cijenio više od 10 posto, popevši se s 8.600 dolara na oko 9.500 dolara u vrijeme tiska, prema cijeni OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626). Izvedba Bitcoina nakon prepolovljenja do sada je bila u suprotnosti s općim očekivanjima tržišta o padu cijene.

Gledajući podatke o trgovanju OKEx-om, možemo vidjeti da se BTC dugo / kratko omjer nastavio kretati oko 1,0 u posljednjih nekoliko dana ovog tjedna, što ukazuje na to da malo trgovaca na malo otvara dugo, dok je cijena porasla za 1.500 dolara u odnosu na najniži nivo prošlog tjedna.

U međuvremenu, BTC osnova odražava optimistične izglede otkad se premija vratila. Međutim, omjer pozajmljivanja marže pokazuje da je kupovina na spot tržištu izgubila zamah, što je upozorenje za kratkoročne bikove.

OKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0626) 1H grafikon. Izvor: OKEx

Očitavanje podataka OKEx trgovanja

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja.

BTC dugi / kratki omjer

Nagli pad cijena 10. svibnja donio je prethodni rast Long / Short omjera nagli pad. U daljnjem oporavku cijena, omjer se nije puno poboljšao i još uvijek ostaje ispod 1,0. To može ukazivati ​​na to da trgovci i dalje štite svoje spot pozicije unatoč oporavku cijena Bitcoina.

Vrijeme prikupljanja podataka: 5/8 0:00 do 5/17 4:00 am (UTC)

Omjer Long / Short prikazuje omjer ukupnog broja korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram otvaranja kratkih pozicija. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena. Duga / kratka strana korisnika određena je njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, mora se otvoriti i kratka pozicija kako bi se uravnotežila. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Osnova BTC-a u velikoj je mjeri varirala tijekom posljednjih sedam dana. Premija za OKEx BTC Quarterly Future pala je s 88 na negativnih 85, a zatim se vratila na pozitivnih 77, prije nego što je u vrijeme tiska iznosila 50 dolara. Povratak pozitivne premije sugerira da je tržište bikovsko prema očekivanjima cijena nakon prepolovljenja.


Vrijeme prikupljanja podataka: 5/8 0:00 do 5/17 4:00 am (UTC)

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa, kao i osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni tržišni trend. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Otvorene kamate (OI) nagomilale su se 10. svibnja na 6,28 milijuna ugovora (1 ugovor = 100 američkih dolara), porasvši s najnižih 8,5 svibnja od 8,5 svibnja, prije nego što su dugove likvidirane. 14. svibnja OI je naglo opao nakon što je cijena dosegla 9.900 USD. Kao što smo primijetili u četvrtak Crypto Market Daily, to može ukazivati ​​na to da su neki kupci zatvorili svoje pozicije i ostvarili dobit.

Vrijeme prikupljanja podataka: 5/8 0:00 do 5/17 4:00 am (UTC)

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se opseg trgovine poveća i otvoreni interes smanji u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer posudbe marže brzo je pao s preko 4,5 na 0,8 nakon 9. svibnja i završio je tri tjedna zaleta. Iako se omjer sada vratio na 1,45, stanka u zamahu sugerira da trgovci kupuju opreznije na spot tržištu s polugom.

Vrijeme prikupljanja podataka: 5/8 0:00 do 5/17 4:00 am (UTC)

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji posuđuju USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja..

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer pozajmljivanja marže visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid trgovca

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Tehnički se Bitcoin vratio na ključno područje otpora od 10.000 do 10.500 dolara, gdje je započeo posljednji veliki pad, a cijena se u četvrtak (UTC) nije uspjela ponovno zatvoriti iznad 10.000 dolara. Budući da je cijena tijekom tjedna porasla za 10 posto, uzimanje dobiti vjerojatno će obeshrabriti daljnji rast cijena u kratkom roku.

Iako gornji pokazatelji pokazuju mješovite signale s dobrom budućom premijom iznad spota i padom OI. Omjer Long / Short (ispod 1,0) može ukazivati ​​na to da trgovci na malo trenutno oprezno otvaraju longs. Međutim, trgovci na malo često djeluju kao kontra-signal kretanjima na tržištu i dalje vjerujem da bikovi kontroliraju.

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno

Slijedite OKEx Insights na:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map