Indiának miért van szüksége kriptográfiára

Kattintson erre a fenti képre a regisztrálj és legalább 5 USDT-t (vagy más egyenértékű kriptovalutát) befizetni vagy kereskedni, hogy 3 USDT-t keressen.

Áttekintés

Az indiai kriptokereskedelmi korlátozások feloldása továbbra is az egyik legizgalmasabb történet volt az űrben ebben az évben. Míg a világ ötödik legnagyobb gazdasága várhatóan további szabályozási egyértelműséget biztosít a helyi tevékenységet folytató iparági résztvevők számára, a COVID utáni gazdasági visszaesés olyan sarkalatos pont lehet, amely fellendítheti a kriptovaluta iránti keresletet Indiában.

1. Indiai deviza & a részvények küzdenek a kilábalásért

Az indiai deviza- és részvénypiac gyenge teljesítménye lehet az egyik oka annak, hogy az indiai befektetők a kriptovalutát portfóliójuk részévé tehetik. A 4Q19 viszonylag stabil teljesítménye ellenére, USDINR és a Sensex jelentősen alulteljesített összehasonlítva BTCUSDT és Nasdaq egyéves időkereten belül. INR – kb. 8% – kal leértékelődött a zöldhasú értékhez képest, és – Sensex feladta az érték több mint 20% -át.

1. ábra: USDINR / BTCUSDT / SENSEX / NASDAQ 1 éves teljesítmény (május 20-án)

Forrás: OKEx; Kereskedési nézet

A gyengeség különösen a COVID utáni időszakban figyelhető meg, ahol BTCUSDT és Nasdaq nagyjából visszaálltak a kitörés előtti szintre. Ugyanakkor a USDINR és Sensex visszafogott maradt.

Mint India megerősített a héten 100 000. koronavírus-esete, úgy gondoljuk, hogy az újonnan bevezetett gazdaság újraindítási intézkedéseket az ország fokozódó járványos helyzete megkérdőjelezheti. Ez kiselejtezheti a helyreállítási erőfeszítéseket.

2. Inflációs (vagy deflációs) aggályok

A járvány fokozódásával az indiai kormány bevezette a INR A 20 trln ösztönző csomag célja, hogy segítse a vállalkozásokat az újraindításban. Ez azonban egy másik problémát is okozhat – az inflációt (vagy bizonyos esetekben a deflációt), és ez lehet egy másik oka annak, hogy a befektetőknek át kell nézniük a kriptográfiai befektetéseket. Nirmala Sitharaman indiai pénzügyminiszter – tette hozzá hogy a kormány nem habozik újabb lépéseket tenni a megye gazdaságának fellendítése érdekében.

2. ábra: India inflációs ráta és CPI

Forrás: Tradingeconomics.com; MOSPI

Bár ésszerű elvárni, hogy a kormány lépjen be a gazdasági növekedés ösztönzésére a nehéz időkben, a túlzott / alul ösztönzés áringadozásokat is okozhat.

A COVID-korszak nyugati gazdaságának fő narratívája inkább a deflációra összpontosít. Joseph Lupton, a JP Morgan globális közgazdásza, úgy véli hogy "Hatalmas dezinflációs dagály van most," és a deflációs ár széles körű csökkenése káros lehet az egész gazdaságra.

Míg keleten az inflációs történet még mindig motyog, mivel a COVID megerősíti, hogy az esetek fokozatosan lassulnak, különösen Kínában. Az adatok azt mutatják, hogy a fogyasztói infláció moderált Kínában a múlt hónapban. Mivel azonban a lezárás sok ellátási láncot megzavart, a helyzet megtehet ok az élelmiszerárak emelkedni fognak, akárcsak február elején.

Lehet, hogy túl korai következtetni arra, hogy India mely forgatókönyvbe kerül, de Indiának nem idegen a túlzott ingerlés. 2009-ben az indiai kormány bejelentett egy hatalmas ösztönző terv a globális pénzügyi válság hatása miatt. Sokan azonban figyelembe vett a csomag túlzott mértékű volt, hosszan tartó magas inflációt eredményezett.

Összességében a rendkívüli áringadozások mindkét esetben kihívást jelenthetnek, különösen a hosszú távú befektetők számára; itt jön be a bitcoin. Véges kínálattal és az infláció ellensúlyozásával a hosszú távú befektetők könnyen vonzónak találhatják ezeket a bitcoin értéktartományait más eszközökhöz képest.

3. Alacsonyabb kamatlábak, magasabb pénzkínálat

A kamatlábak egy másik oka lehet annak, hogy a befektetőknek fontolóra kell venniük egy kriptográfia felvételt. Az RBI levágott az irányadó repó kamatláb 75 bázisponttal 4,4% -ra nőtt a MPC márciusi ülésén. A lelassult gazdasági tevékenységek elsősorban a COVID-19-hez kapcsolódó lezárások miatt hajtották végre a hatalmas mértékű kamatcsökkentést.

Bár a 4,4% még mindig tisztességesnek tűnhet az olyan központi bankokhoz képest, mint a BOJ és az SNB, referencia-kamatlábuk már negatív volt. A piacok hamarosan láthatják, hogy az RBI még agresszívebben csökkenti az irányadó kamatlábakat. Fitch Solutions elvárja az RBI további 100 bázisponttal csökkentheti a repó kamatlábat 2021 elejéig, a COVID-19 gazdaság kezelésére irányuló intézkedés részeként.

3. ábra: India kamatlába és pénzellátása M2

Forrás: Tradingeconomics.com

Abban az időben, amikor az RBI-kamatlábak trendje alacsonyabb irányba mutat, úgy tűnik, az indiai központi bank nem habozik, amikor bekapcsolja a pénznyomtató gépét. Az ország pénzkínálata M2 2017 óta növekszik, aránya az utóbbi hónapokban még magasabbra emelkedett.

A COVID háttérrel a kamatlábak valószínűleg alacsonyan maradnak, ha nem is csökkennek. Ez kihívást jelenthet a hosszú távú befektetők számára, különösen azok számára, akik a kötvényekre és a fix kamatozásra összpontosítanak. Bár még mindig voltak alternatívák a hagyományos eszközosztályok között, a bitcoin és a kriptovaluta is ideális megoldás lehet.

4. A lezárás nagyobb titkosítási érdeklődést vált ki

Az országos zárlat lelassíthatta a gazdaságot. Ugyanakkor több időt is biztosíthat az indiai befektetők számára a kriptovaluta tanulmányozására.

Egy an interjú, Nischal Shetty, a Wazirx kriptovaluta-vezérigazgató elmondta, "A meghosszabbított zárolás oda vezetett, hogy az emberek még nagyobb érdeklődést mutatnak a kriptográfia iránt Indiában. Mivel a millió embernek nincs lehetősége a munkavégzésre a lezárás miatt, a kriptográfia kiderül, hogy az indiánok lehetőséget kínálnak arra, hogy kereskedjenek és keresjenek belőle. ”

Az a tény, hogy Shetty megjegyzése összhangban áll a helyi C2C kripto kereskedési számokkal. A Coindance adatai azt mutatják, hogy a Localbitcoins heti kereskedelmi volumene 2020 februárja óta folyamatosan növekszik, kb INR 100 millió értékű BTC kezet cserélt a C2C platformon keresztül.

4. ábra: Heti localbitcoins mennyiség (INR)

Forrás: Coindance

Bár a szám ekkor még nem tűnhet túl jelentősnek, azonban mivel a világ ötödik gazdasága és a világ népességének 17% -át adta, úgy gondoljuk, hogy Indiában óriási növekedési potenciál rejlik a kriptográfia terén.

5. Növeli a szabályozás érthetőségét, de ennél többet kell

A szabályozással kapcsolatos aggályok lehetnek az egyik legbefolyásosabb tényező a befektetők számára, hogy bekerüljenek a kriptotérbe. Március elején India Legfelsõbb Bírósága odaadta határozatot, miszerint az országban a banki szolgáltatásokat igénybe vevő kriptovaluta-kereskedelem tilalma „alkotmányellenes."

Az első akadály tisztázásával az indiai kriptográfia felszólította a szabályozókat, hogy nyújtsanak további iránymutatásokat és egyértelműséget helyi működésükhöz.

A jelentés a Global Legal Insights-tól azt sugallja, hogy a szabályozó testületek feltárhatják bizonyos kriptovaluták elfogadásának lehetőségét betétként vagy biztosítékként. Az RBI tanulmányozta a blokklánc által támogatott digitális valuta bevezetését annak ellenére, hogy kétségei vannak a kriptovalutával kapcsolatban. Úgy gondoljuk, hogy a szabályozó testületek hamarosan több betekintést nyújthatnak a pénzügyi rendszer kriptovalutájának pozicionálásáról, valamint az iparági résztvevők számára kialakított keretrendszerről.

Következtetés

A makrogazdasági helyzet kedvezőnek tűnik az indiai befektetők számára, hogy fontolóra vegyék a kriptográfia beillesztését befektetési portfóliójába, miközben az adatok azt is mutatják, hogy a kriptográfia iránti érdeklődés nőtt. Az OKEx Indiában indítja útjára P2P kriptográfiai kereskedési platformját, hogy minden egyben megoldást kínáljon a befektetők számára a kriptográfia gyors és biztonságos hálózati infrastruktúráján keresztül. Ezenkívül az OKEx indít egy vadonatúj OTC asztalt is Indiában, amelynek célja a nagyméretű blokk-kereskedelem megkönnyítése egyedi megoldásokkal. Maradjon velünk a bejelentésen.

Szerző: Cyrus Ip

Kutatási elemző, OKEx

További információk az OKEx-ről:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner