7 najboljih strategija i usluga vraćanja kredita

Imati dobru kreditnu ocjenu vrlo je važno. To može utjecati na vašu sposobnost da dobijete posao, stan, uključite komunalije na svoje ime, dobijete kreditnu karticu, kupite automobil ili dom i mnoge druge stvari koje ljudi rade svaki dan. Ali loša kreditna sposobnost ne mora biti trajna. Dakle, ako ste u prošlosti radili stvari koje su rezultirale lošom kreditnom ocjenom, sada možete poduzeti brojne korake da biste poboljšali i vratili kreditnu sposobnost.

Dobar kredit važniji je nego ikad

Imati veliku kreditnu ocjenu važnije je nego ikad. Možda čak i ne znate na kojim ljudima i organizacijama temelje svoje odluke da li će poslovati s vama na temelju vaše kreditne ocjene i vaše kreditne ocjene. Zbog toga je ako je vaša kreditna ocjena loša, neophodno da učinite sve što možete kako biste je poboljšali. Popravak i obnova kredita traje malo vremena, pa što prije započnete postupak, to ćete brže i lakše početi uživati ​​u rezultatima. Evo nekoliko vrlo korisnih i važnih strategija i usluga vraćanja kredita koje su vam dostupne.

1. Uklonite pogreške iz svojih kreditnih izvješća

Najlakši i najbrži način da poboljšate svoju kreditnu ocjenu je dobivanje kopija vaših kreditnih izvještaja od tvrtki za kreditno izvještavanje, Eksperijanski, Equifax i TransUnion, pažljivo ih pređite i uklonite sve pronađene pogreške. Američki zakon o poštenom kreditnom izvještavanju navodi da kreditno izvješće osobe treba sadržavati samo podatke koji su pravovremeni i točni. Imate pravo natjerati tvrtke za kreditno izvještavanje da uklone sve netočne podatke iz vaše kreditne datoteke. Možete zatražiti uklanjanje pogrešaka od strane svake kreditne agencije na mreži pomoću obrazaca dostupnih na njihovim web mjestima.

Svake godine možete dobiti besplatne kopije svojih kreditnih izvještaja. Pregledajte ih. Ako postoje bilo kakvi dokazi o prijevarnoj aktivnosti ili stari podaci koje je trebalo ukloniti, možete kontaktirati agencije za kreditno izvještavanje i zatražiti uklanjanje podataka. Potrebno je oko 30 dana da istraže i uklone pogreške koje osporavate. Niste kažnjeni za negativnu povijest povezanu s pogreškama. Njihovo uklanjanje poboljšava vašu kreditnu ocjenu.

2. Plaćanja izvršite na vrijeme

Drugi način na koji možete vratiti i poboljšati svoju kreditnu ocjenu je plaćanje svih računa i dugova na vrijeme. Povijest plaćanja najvažniji je čimbenik koji utječe na vašu kreditnu ocjenu. Višestruko kasno plaćanje računa ili nedostatak plaćanja najbrži je i najčešći način na koji možete naštetiti svojoj kreditnoj ocjeni i biti smatrani lošim kreditnim rizikom. Kada svoje račune platite na datum ili prije isteka roka za plaćanje, kreditna ocjena se postupno povećava.

Vaša kreditna ocjena može se kretati između 300 i 850 na modelima kreditnog bodovanja VantageScores i FICO Scores. Što je veći rezultat to je bolji.

Ako se ozbiljno bavite poboljšanjem kreditne ocjene, ključno je uvijek izvršiti plaćanja na vrijeme. Učinite to, za nekoliko mjeseci vaša kreditna ocjena počet će se stalno poboljšavati.

3. Smanjite korištenje kredita

Kada pokušavate poboljšati kreditnu ocjenu, pomaže vam smanjiti omjer iskorištenosti kredita. Toliko možete posuditi u odnosu na ono što dugujete. Pri izračunu kreditne ocjene drugo je od povijesti plaćanja. Da biste poboljšali svoju kreditnu ocjenu, smanjite omjer iskorištenosti kredita što je moguće niže. Ne prihvaćajte niti koristite svaku kreditnu karticu ili kreditnu liniju koja vam se nudi ako želite poboljšati svoju kreditnu ocjenu.

Ako nemate duga na kreditnoj kartici, povećavate svoju kreditnu ocjenu. Ako to ne možete učiniti, držite saldo na manje od 30% ukupnog kreditnog limita koji imate.

4. Platite visoke salde

Da biste poboljšali svoju kreditnu ocjenu, podmirite svoj dug kako biste smanjili sve visoke salde koje imate. Cilj je zadržati otvoreno 70% ili više bilo koje kreditne linije. Postoji nekoliko kreativnih metoda za smanjivanje maksimalnih kreditnih linija, računa kreditnih kartica i koeficijenta iskorištavanja kredita ako nemate puno gotovine. Uključuju dobivanje novog kredita i uvijek otplatu cjelokupnog stanja i traženje od tvrtki koje izdaju kreditne kartice da povećaju vaše kreditne limite. To vam može trenutno poboljšati omjer iskorištenosti kredita.

5. Postanite ovlašteni korisnik

Uvjeriti velikodušnog, pouzdanog člana obitelji ili prijatelja s velikom zaslugom da vas postanu ovlaštenim korisnikom na jednom od njihovih dobro upravljanih kreditnih računa koje često koriste, koji nema preneseni dug i savršena povijest plaćanja može trenutno poboljšati vašu kreditnu ocjenu. Čak i ako nikada ne upotrebljavate novu kreditnu karticu izdanu s računa, ona je navedena na vašem kreditnom izvješću i na izvornom vlasniku računa. Jedan je nedostatak ako primarni imatelj kartice maksimizira kreditni limit ili počne propustiti plaćanje. To će naštetiti vašoj kreditnoj ocjeni.

Biti ovlaštenim korisnikom kreditnog računa s izvrsnom evidencijom plaćanja vam daje

veću potrošnu moć i poboljšava vašu kreditnu ocjenu. Međutim, moći ćete samo

imaju ograničenu upotrebu kreditnog računa na koji se primarni korisnik kartice slaže.

6. Prijavite se da biste dobili Experian Boost

Experian, vodeća agencija za kreditno izvještavanje, omogućuje vam prijavu u novi program gdje god možete

dodajte plaćanje računa za mobitel i komunalne usluge u svoje kreditno izvješće Ovaj novi program se zove Experian Boost. Prijavite se za to i sva plaćanja izvršena na redovnim troškovima uključuju se kada se izračunava vaš FICO rezultat. Otprilike 75% potrošača koji imaju kreditnu ocjenu ispod 680 vidjelo je da se poboljšalo kada su koristili Experian Boost. Prijavljivanje za program Experian Boost je besplatno. Međutim, korisnici moraju potvrditi da imaju pozitivnu povijest plaćanja računa s povezanim bankovnim računom.

Prosječna osoba koja koristi program Experian Boost vidjela je kako im se FICO bodovi povećavaju

14 bodova. Ovo je možda samo poticaj potreban za pomicanje vašeg kreditnog rezultata na bolje

kategorija.

7. Koristite samo tvrtke za vraćanje kredita s visokim ocjenama

Ako vaše kreditno izvješće sadrži pogreške i ako vam nije ugodno osporavati ih tvrtkama za kreditno izvještavanje, zatražite profesionalnu pomoć. Obratite se tvrtki za popravak kredita s reputacijom pouzdanog i efikasnog osoblja s visoko kvalificiranim, dobro obučenim i iskusnim osobljem. Oni će obaviti posao potreban za osporavanje netočnih podataka koji se nalaze na vašem kreditnom izvješću. Sve što ćete morati učiniti je utvrditi koji su podaci na vašem kreditnom izvješću pogrešni. Visoko ocijenjene tvrtke poput Kreditni svetac i Lexingtonski zakon specijalizirati se za rješavanje pitanja potrošačkih kredita.

Najbolje ocijenjene tvrtke za popravak kredita

Kreditni profesionalci je na prvom mjestu i više od 100 000 klijenata mu vjeruje. Oni nude popravak kredita na bazi umjetne inteligencije i imaju ocjenu A + kod BBB-a. Oni nude kreditna izvješća koja se lako čitaju i personalizirane ocjene rezultata, kao i alate & savjeti koji će vam pomoći da shvatite rezultat i napravite sljedeći korak. Najbolje od svega je kreditno praćenje uključeno u Bez dodatnih troškova što vam može pomoći uočiti potencijalnu krađu identiteta.

Kreditni svetac je na drugom mjestu zbog osporavanja netočnih podataka o kreditnoj sposobnosti. Oni će detaljno pregledati vaše kreditno izvješće, identificirati određene stavke s kojima se ne slažete i štete vašoj kreditnoj ocjeni, uklonit će ih i pokazati vam nekoliko učinkovitih tehnika za poboljšanje vašeg kreditnog izvješća i rezultata.

Lexingtonski zakon je pružio više rezultata nego bilo koje drugo odvjetničko društvo za popravak kredita Od 2004. pomogli su preko 500 000 klijenata da poprave svoj kredit. Samo u 2020. godini uklonili su više od 9 milijuna negativnih stavki iz kreditnih izvještaja ljudi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner