Je li popravak kredita legalan?

Mnogi su ljudi oprezni prema agencijama za popravak kredita i razumljivo je zašto jesu. Postoje mnoge organizacije koje se pretvaraju u agencije za popravak kredita, ali zapravo ne rade ništa. Dakle, pitanje “Je li popravak kredita opravdan?” je pošteno pitanje, a odgovor je da, samo pripazite da tražite odgovarajuću tvrtku.

Popravak kredita puno je veća industrija nego što mnogi Amerikanci shvaćaju. U bilo kojem velikom gradu postoje desetke, ako ne i stotine tvrtki koje tvrde da će vam pomoći povećati kreditnu sposobnost. Čak i ako ne živite u velikom gradu, postoji mnoštvo regionalnih i nacionalnih tvrtki koje će vam pomoći u praćenju i popravljanju vaše kreditne povijesti, pa postoji mnoštvo opcija. Samo provjerite jeste li odabrali pravu.

Što je popravak kredita?

Popravak kredita općeniti je pojam koji obuhvaća skup strategija koje se koriste za pomoć ljudima koji na svojim kreditnim izvješćima imaju negativne stavke, poput zadanih vrijednosti zajma. Općenito se koristi za uklanjanje ovih stavki iz izvješća, što će vašu kreditnu povijest učiniti čišćom i potaknuti kreditnu ocjenu. Ovisno o vrsti negativnih ocjena i o tome tko je vlasnik tog duga, neke su kreditne strategije izuzetno učinkovite, a neke jednostavno neće uspjeti bez obzira koliko se trudili. U ovoj industriji ne postoji pravni način da se uvijek dobiju rezultati, ali neke su tvrtke u tome puno bolje od drugih.

Je li popravak kredita legalan?

Popravak kredita je zakonit, ali ne može vam pomoći niti svaka agencija koja vam obeća da će vam pomoći. Ipak, nemojte mi vjerovati samo na riječ. Postoji mnogo dobrih tvrtki koje neprestano rade ovakav posao, pa kad promatrate potencijalne tvrtke, provjerite njihove prošle recenzije kupaca i provjerite imaju li ocjenu Better Business Bureau ili Trustpilot. Čak i ako nemaju, postoje i drugi načini da se najbolje tvrtke odvoje od mnoštva.

Kako znati je li Agencija za popravak kredita dobra

Osim provjere njihovih prošlih pregleda, nekoliko je načina da se utvrdi je li agencija za popravak kredita obično učinkovita. Prije nego što potpišete ugovor ili pošaljete uplatu, prije toga obavezno obavite svoju dubinsku skrb. Ako niste sigurni što potražiti, ne brinite, pokrili smo vas. Uvijek biste trebali provjeriti i pitati sljedeće o bilo kojoj agenciji za popravak kredita koju možda razmatrate.

Zakon o kreditnim organizacijama (CROA)

Prema CROA-i, imate određena prava kao pojedinac kada su u pitanju kreditne organizacije. Ako tvrtka pokuša prekršiti jedno od ovih prava, trebali biste se odmah udaljiti, jer većinu vremena oni neće biti učinkoviti ni u čemu osim u oduzimanju vašeg novca. Evo popisa nekih prava koja su vam dodijeljena ovim činom.

  • Unaprijed naknade nisu dopuštene: Mogu vam se naplaćivati ​​mjesečne naknade, provizije itd., Ali ne može vam se naplatiti bez obavljenog posla i treba vam priopćiti što je to posao.
  • Obmanjujuće oglašavanje nije dopušteno: Svaka tvrtka koja obeća promjenu rezultata učinit će nešto nezakonito. Ne zapošljavajte nijednu agenciju koja daje obećanja o vašem rezultatu. To se razlikuje od tvrtki koje oglašavaju ‘promjenu prosječne ocjene’.
  • Od vas se ne može tražiti da se odreknete svojih prava: Ako dobijete dokument ili zatražite da potpišete izjavu kojom se odričete bilo kojeg od vaših prava, nemojte ga poštivati. Neke tvrtke nisu svjesne da to ne smiju tražiti, ali u svakom slučaju ne možete se odreći svojih CROA prava.
  • Od vas se ne može tražiti da stvorite novi identitet: Postoje tvrtke čije je rješenje da se registrirate i koristite zasebni SSN ili EIN. NE RADITE OVO. Ovo je krajnje nezakonito i smatra se prijevarom identiteta.

Što je u ugovoru?

Uvijek biste trebali pročitati što je u ugovoru prije nego što ga potpišete. To se odnosi na sve u životu, ali posebno u situacijama kada tvrtki dajete pravo da djeluje u vaše ime, uz poprilično osobnih podataka. Uvjerite se da se ne slažete s ničim s čime se ne želite složiti, a ako je unutra nešto što vam se ne sviđa, zatražite da se to izvadi iz dokumenta. Također, osigurajte da ništa u dokumentu nije u sukobu s HRV-om.

Jesu li prozirne?

Najbolje organizacije za popravak kredita potpuno su transparentne. Prema Zakonu o poštenom kreditnom izvještavanju (FCRA), tvrtke vas moraju obavijestiti da ono što rade možete učiniti i vi. Međutim, profesionalci u tim tvrtkama učinit će bolji posao od prosječne osobe u stvarnom uklanjanju negativnih ocjena. Pazite da se tvrtka koju odaberete ne slaže samo sa smjernicama koje je postavila FCRA, već je otvorena i za naknade koje naplaćuju, rezultate koje očekuju, svoje dosadašnje evidencije itd. Više informacija koje vam je tvrtka spremna dati , obično su bolji, ali uvijek će vam pružiti i najbolje informacije za donošenje najbolje odluke, sveukupno.


Popravak kredita potpuno je legalan i legitiman je način da se pomogne ljudima s lošom kreditnom sposobnošću. Nažalost, neće se sve agencije pridržavati zakona, pa je na vama da temeljito provjerite organizaciju. Srećom, u industriji postoje mnoge zaštite za potrošače, tako da dokle god budete pažljivo postupali, bit ćete sigurni i nadamo se da ćete biti bolji s višom kreditnom ocjenom.

Ako ste zanimljivi za pronalaženje legitimnih usluga popravka kredita, preporučujemo i najbolje tvrtke za popravak kredita.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map