Rebloc – budućnost decentraliziranih podataka o nekretninama

Svaki projekt kriptovaluta čiji je cilj iskoristiti blagodati blockchain tehnologije ima jedno zajedničko – svi oni imaju za cilj riješiti stvarni problem. U slučaju ReBloca, kroz fenomen decentralizacije, naš temeljni cilj je revolucionirati razmjenu podataka u industriji nekretnina. U osnovi, postići ćemo to olakšavajući platformu za dionike u nekretninama da i doprinose i dijele podatke putem tokeniziranog modela poticanja. Uskoro ćemo doći do toga – međutim prvo, uzmimo trenutak da pogledamo problem s kojim se industrija suočava.

Pitanja koja se odnose na podatke o nekretninama

Kao globalni industrija od više bilijuna dolara, dionici u nekretninama uvelike se oslanjaju na podatke. To bi moglo biti u obliku procjene imovine u određenom okrugu, količine praznih domova u određenom kvartu, postotka vlasnika domova koji ne ispunjavaju uvjete hipoteke ili prosječnih troškova zemljišta po gradovima. Ovi podaci naknadno podržavaju relevantne dionike u procesu poslovnog odlučivanja. Međutim, ključni problem s kojim se susreću ove dionice jest taj što je do izuzetno vjerojatnih podataka vrlo teško doći.

Trenutno, ako je entitetu potreban određeni skup podataka, tada općenito mogu pokušati poduzeti tri načina. Prvo, postoji mala vjerojatnost da bi podaci mogli biti dostupni u javnoj domeni. Ključno je pitanje javnih podataka što su oni često vrlo nepouzdani. Ne postoje zaštitne mjere koje bi osigurale točnost podataka, au većini slučajeva ne postoje poticaji za motiviranje ovih javnih platformi da ih ažuriraju. Jedan od takvih primjera je internetska platforma za procjenu imovine Zillow.

Ukratko, Zillow pruža platformu za milijune nekretnina sa sjedištem u SAD-u, omogućujući korisnicima da vide njihovu procijenjenu procjenu. Međutim, ovi se podaci temelje na algoritamskom izračunu za koji mnogi tvrde da je vrlo netočan. Zapravo, prema nedavnom Washington Post publikaciji, procjene Zillow-a ponekad su toliko svojevrsne da su često 20-30% preniske ili visoke – što naknadno dovodi korisnike u zabludu.

Kao rezultat toga, iako su podaci besplatni, neki vjeruju da ne nude stvarnu vrijednost jer su procjene često netočne.

Druga opcija dostupna tražiteljima podataka o nekretninama je putem pružatelja usluga uz plaćanje / pretplatu. Iako ti skupovi podataka mogu ponekad pružiti vrijednost, veliki je problem što ne postoji transparentnost u pogledu metode koja je korištena za dobivanje podataka. Drugim riječima, kako kupac zna da su podaci vjerodostojni?

Konačno, i vjerojatno najvažniji su podaci koje posjeduju čelnici industrije. To su organizacije koje zapravo djeluju u industriji i mogu uključivati ​​agente za nekretnine, banke, geodete, hipotekarne zajmodavce, građevinske tvrtke i arhitekte. Razlog tome je što su ti dionici podatke dobili iz primarnog izvora, posebno zato što se usredotočuje na njihovo svakodnevno poslovanje.

Ovdje je glavno pitanje u tome što čelnici u industriji često čuvaju podatke koje posjeduju jer ne postoji motivacija za njihovo dijeljenje, bilo u javnoj domeni, bilo s kolegama iz nekretnina.

Sve u svemu, gore navedeni čimbenici koji dovode do nepristupačnosti ažuriranih, točnih i vjerodostojnih podataka temelje se isključivo na nemogućnosti provjere vjerodostojnosti razdjelnika podataka, kao i na nedostatku poticaja za njihovo dijeljenje. Evo kako ReBloc planira pružiti rješenje.

https://cdn-images-1.medium.com/max/800/1*xVjOFWTSShdAXU6TCbJMjQ.png

Kako će ReBlock stvoriti eko-sustav za dijeljenje datuma nekretnina?

Rebloc vjeruje da je rješenje za prethodno raspravljene probleme stvaranje decentralizirane platforme koja može imati koristi i za tražitelja podataka i za pružatelja podataka. U tu svrhu tim je instalirao model poticanja da nagradi one koji dijele podatke koje posjeduju. Budući da će to biti olakšano putem blockchain protokola, njegove nepromjenjive karakteristike osiguravaju visoku sigurnost podataka.

Nakon što se podaci pohrane, oni će biti dostupni onima koji traže podatke. Kako ReBloc upravlja tokeniziranim ekosustavom, kupci će podatke plaćati pomoću izvornog ReBloc tokena. Međutim, prije nego što tražitelj primi podatke koje je zatražio, temeljni mehanizam blockchaina prvo će pokušati postići konsenzus o točnosti podataka. Ako se postigne konsenzus, tada davatelj usluge prima token, a potom tražitelj podataka prima podatke za koje je platio. Suprotno tome, ako blockchain protokol ne postigne konsenzus o točnosti danih podataka, kupcu se neće naplatiti. Štoviše, subjekt koji je odgovoran za dijeljenje netočnih podataka primio bi malu kaznu s ciljem poticanja da zadrže integritet platforme.

Da bi ilustrirao koliki apetit vjerujemo da će dionici u nekretninama imati takav model, ReBloc je već zainteresiran od brojnih značajnih lidera u industriji, uključujući, ali ne ograničavajući se na Montrealsku banku, Odbor za nekretnine u New Yorku , Odbor za nekretnine u Torontu, MLS Long Island i Canaccord Genuity. Tim se nada da će uključiti što više dionika u prometu nekretninama, s krajnjim ciljem stvaranja svjetske platforme za besprijekorne, točne i vrlo vjerodostojne podatke o nekretninama.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner