Hong Kong donosi licencu kripto burzama

Okvir temeljen na prijavi; očekuje se ograničeni utjecaj. Još uvijek samo PI.

Pregled

Hong Kong pojačava svoje napore da formalno regulira razmjenu kriptovaluta u gradu. 6. studenoga 2019. Komisija za vrijednosne papire i fjučerse upravo je objavila novoizrađeni regulatorni okvir koji dopušta nadzornom tijelu za vrijednosne papire da izdaje licence za platforme za kripto trgovanje. Je li ovo mogao promijeniti igru ​​kripto industrije? Kao novi globalni financijski centar, što novi režim znači za grad?

Sveobuhvatni okvir

Prije godinu dana, SFC je najavio regulatorni okvir za zaštitu usred pružanja ograničenog okruženja za fintech tvrtke kako bi se zalagale za regulatorne inovacije. Nakon godinu dana najnovijeg HK FinTech tjedna, Ashley Alder, šefica SFC-a, najavila je da je gradska služba za nadzor vrijednosnih papira sada uspostavila novi sveobuhvatan set propisa o razmjeni kripto valuta u Hong Kongu.

Alder je rekao da su pravila prilagođena kripto industriji, pokrivajući sve ključne probleme zaštite investitora, uključujući sigurno čuvanje imovine, zahtjeve KYC-a, sprečavanje pranja novca i tržišne manipulacije. Uključeni su i koncepti koji ne postoje na tradicionalnim financijskim tržištima poput vrućih i hladnih novčanika, vilica, zračnih kapi.

Kriptovalute i virtualna imovina kojima se trguje na platformi s licencom SFC neće podlijegati istoj vrsti propisa koja se primjenjuje na tradicionalne ponude vrijednosnih papira ili investicijskih fondova.

Osim toga, sve licencirane platforme moraju imati osiguranje koje pokriva rizik od gubitka ili krađe virtualne imovine.

Naglasio je da se “virtualna imovina dalje kreće prema konvencionalnim financijskim tržištima”, a posebno je istaknuo stabilne kovanice, rekavši da su neki projekti “sposobni za izuzetno brzo usvajanje na globalnoj razini”, što je dovelo do “ozbiljne zabrinutosti među političarima i središnjim bankarima i financijski regulatori. “

Licenciranje za razmjenu: rješenje za prijavu

Novi regulatorni okvir omogućuje SFC-u da dodijeli licencu operaterima razmjene koji se žele uključiti u regulaciju. Drugim riječima, kripto burze u gradu nisu obvezne steći licencu za rad. Alder je objasnio da je razlog odabira rješenja za prijavu jer postojeće zakonodavstvo nije dizajnirano s obzirom na kripto svijet. Smatra da tržišta mogu pričekati dok novi zakoni ne pokriju cijeli sektor virtualne imovine, iako nije predviđena vremenska crta.

S obzirom na to da su mnogi glavni operateri kripto razmjene prisutni u Hong Kongu, vjerujemo da će ih biti nekoliko, a pozivnice za prijavu prihvatit će u regulacijski plan SFC-a, međutim, ne očekujemo velik broj razmjena koje žure u regulacijsku mrežu.

Samo profesionalni investitori, nema maloprodaje

Novi program licenciranja izjavio je da mjenjači mogu pružati usluge samo profesionalnim investitorima, što znači da još uvijek ne mogu biti pružene maloprodajne usluge. Prema Pravilima o vrijednosnim papirima i terminskim ugovorima (profesionalni investitor) (Cap. 571D), “profesionalni investitor” znači

– Pojedinac koji ima portfelj ne manji od 8 milijuna HKD ili njegov protuvrijednost u bilo kojoj stranoj valuti na relevantni datum ili kako se utvrđuje pozivanjem na jedan ili više sljedećih dokumenata izdanih ili predanih u roku od 12 mjeseci prije odgovarajućeg datuma.

– Trust korporacija kojoj je povjereno jedno ili više trustova, čiji je povjerenik s ukupnom imovinom ne manjom od 40 milijuna HKD ili njenom protuvrijednošću u bilo kojoj stranoj valuti na relevantni datum.

To je samo dio definicije, unatoč tome, ne znači da će biti uključeni bilo koji maloprodajni investitori. Nova pravila i dalje omogućavaju trgovanje kriptovalutama u Hong Kongu samo maloj grupi investitora. Alder je naglasio da su razlog tome virtualni fjučersi ugovori s javnošću za javnost, posebno ugovori s leveridžom, oni su nestabilni i mogu biti “izuzetno rizični”.

Bitcoin i drugi: nisu vrijednosni papiri

Način na koji SFC vidi prirodu bitcoina i druge kripto-imovine još je jedan naglasak u najavi. Alder je jasno rekao, “bitcoin i druga, poznatija kripto imovina nisu vrijednosni papiri.” I da SFC „ima moć regulirati samo platformu koja trguje virtualnom imovinom ili tokenima koji su legalni„ vrijednosni papiri “ili„ terminski ugovori “. Stav SFC-a uglavnom je u skladu s drugim regulatornim tijelima u svijetu, poput SEC-a u SAD-u.

Zaključak

Najava regulacije SFC kripto razmjene uslijedila je nakon kineskih blockchain inicijativa, a možemo očekivati ​​da će Kina i, široko govoreći, Azija, biti ispred i središte kada je u pitanju razvoj kripto sustava temeljenih na blockchainu. Kako se kripto ulaganja sve više uvećavaju, a svakodnevna primjena i uporaba virtualnih sredstava brzo povećavaju, nema sumnje da je cjelovit set regulacije kripto imovine prijeko potreban. Vjerujemo da će dobro regulirano okruženje koristiti i investitorima i dionicima kripto industrije. Razvoj propisa u Hong Kongu smatra se pozitivnim potezom za cjelokupnu kripto industriju.

KRAJ

O OKExu

Najveće i najraznolikije svjetsko tržište kriptovaluta, OKEx, je mjesto gdje globalni kripto trgovci, rudari i institucionalni investitori dolaze kako bi upravljali kripto imovinom, poboljšali mogućnosti ulaganja i rizike zaštite. Pružamo spot i derivate trgovanje, uključujući terminske pogodnosti, vječnu zamjenu i opcije, glavnih kriptovaluta, nudeći investitorima veliku fleksibilnost u formuliranju njihovih strategija za maksimiziranje dobitaka i ublažavanje rizika.

Kontakt za medije:

Vivien Choi

E-mail: [e-pošta zaštićena]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner