OKEx na popis DMG i CELO, jačanje ambicioznog stava o razvoju DeFi-a

Valletta, Malta, 15. srpnja 2020 – OKEx (www.okex.com), vodeća svjetska burza spotova i derivata kriptovaluta, danas je najavio da će navesti još dva nova DeFi projekta: DMM Governance Token (DMG) i Celo Gold (CELO), s trgovinskim parovima protiv Tether (USDT) i Bitcoin (BTC).

DMG spot trgovanje započet će u 03:00 UTC 17. srpnja, dok će depoziti DMG biti dostupni od 03:00 UTC 16. srpnja. Povlačenje novca započet će u 03:00 UTC 20. srpnja. Za CELO, spot trgovanje počet će u 7:00 ujutro UTC, 17. srpnja. Depoziti i isplate bit će dostupni s početkom u 04:00 UTC 16. srpnja, odnosno u 9:00 AM 20. lipnja.

Nakon popisa jednog od najperspektivnijih i najpopularnijih projekata u DeFi prostoru, Compound (COMP), ova najnovija odluka OKExa da doda još dva DeFi projekta za svoje korisnike konsolidira bikovski stav burze o daljnjem razvoju industrije DeFi.

„OKEx je DeFi dugo smatrao jednim od najvažnijih razvojnih pravaca blockchaina i kriptovaluta. Od pasivnog prihoda do posudbe u digitalnoj valuti, kao inovator u industriji, OKEx proširuje naš trag u ovoj rastućoj areni, “rekao je izvršni direktor OKExa Jay Hao.

“Jako nam je drago vidjeti projekte poput DMG-a i CELO-a s inovativnim probojima na polju pozajmljivanja i stablecoin-a jer vjerujemo da oni predstavljaju budući inovativni smjer DeFi-a i blockchaina.”

Stablecoins, posuđivanje i DEX promiču razvoj tradicionalnih DeFi-a

Ako bi se razvoj DeFi-a podijelio u nekoliko faza, kolovoz 2018. – kada je koncept DeFi-a prvi put predložen – do 2019. bilo bi razdoblje pupanja.

U kolovozu 2018. godine, Brendan Forster, suosnivač platforme za kriptozajmljivanje Dharma, objavio je članak pod nazivom "Najavljujemo De.Fi, zajednicu decentraliziranih financijskih platformi," koja je službeno najavila rođenje DeFi-a.

2019. se naziva i prvom godinom DeFi-a. Kako su ljudi postupno shvaćali blockchain, prednosti jake sigurnosti, visoke transparentnosti i zaštite privatnosti tvrtke DeFi također su postupno postajale poznate javnosti.

Predlagatelj DeFi-ja Brendan Forster vjeruje da bi DeFi trebao imati četiri glavne karakteristike: 1) biti izgrađen na blockchainu, 2) pripada financijskom polju, 3) imati kod otvorenog koda i 4) imati stabilne programere. Međutim, od prve polovice 2020. godine, svi financijski proizvodi koji se temelje na blockchain mreži, uključujući kriptovalute, pametne ugovore, protokole i DApps, mogu se nazvati DeFi.

U ovom su se trenutku počeli pojavljivati ​​razni DeFi proizvodi, a iznenadni uspon Compounda nesumnjivo je gurnuo ovu fazu do vrhunca.

Raščlamba DeFi aplikacija prema vrsti. Izvor: istraživanje OKEx-a

Iako je udio infrastrukturnih / razvojnih alata (22%) i analize podataka (17%) relativno visok, ono što je zaista dobro poznato i potiče daljnji razvoj DeFi-a jesu financijske aplikacije, uključujući stabilne kovanice, pozajmljivanje i decentralizirane razmjene – koje su ujedno i najperspektivnije pjesme DeFi-a.

Iz perspektive ukupne imovine zaključane na DeFi protokolima, pozajmljivanje ima apsolutnu prednost. Pet projekata zajma DeFi uključeno je u top 10 cijelog tržišta. Među njima je Compound trenutno projekt s najvećom tržišnom vrijednošću zaključane imovine, a slijedi ga Maker – čiji su upravljački tokeni također navedeni na OKExu. Uz to, decentralizirani tečaj Balancer također zauzima poziciju među prvih 10.

Izvor: istraživanje OKEx-a

Post-tradicionalno razdoblje DeFi-ja: Inovacije će dominirati razvojem DeFi-a

Kako smo ušli u 2020. godinu, utrka prema DeFi-u ušla je u novo poglavlje.

“Iako se DeFi brzo razvija, ne bismo trebali zanemariti skrivene opasnosti, u smislu sigurnosnih i ekonomskih modela, itd.”, Rekao je Jay Hao.

„Osim toga, smjer razvoja DeFi-a je riješiti se ovisnosti o dividendi koju donosi koncept„ blockchain-a “i usredotočiti se na scenarije primjene za rješavanje problema nebankarstva u postojećem svjetskom financijskom sustavu. S obzirom na to, inovacije su jedini izlaz. “

Za razliku od ostalih projekata posudbe DeFi-a, DMM, temelj koji stoji iza DMG-a, nudi uslugu posudbe on-to-off-lanca. Primjerice, iznos novca u zajmovima koji trenutno generiraju hipotekarni automobili u Sjedinjenim Državama premašuje 8,7 milijuna američkih dolara. Transplantacijom ovog modela hipoteke-zajma, od DMM-a se očekuje da korisnicima pruži usluge zajma u kriptovalutama u obliku fizičkih hipoteka.

DMM stope. Izvor: DeFi tržište novca

CELO želi izgraditi globalni financijski sustav, pružajući financijske usluge ljudima širom svijeta – koji možda nemaju bankovne račune – putem svojih pametnih telefona.

Osnovan na otvorenom javnom lancu dokaza o udjelu, najvažnija značajka CELO-a je lagani protokol identiteta koji može mapirati hash javnog ključa i broja mobilnog telefona, što korisnicima omogućuje slanje CELO dolara na adresu koja odgovara adresi telefonski broj bez složene adrese javnog ključa. Dakle, svatko tko ima pametni telefon može lako poslati digitalnu valutu na bilo koji drugi pametni telefon bilo gdje u svijetu.

„OKEx cijeni inovacije DMG-a i CELO-a u DeFi-u, a također vjerujemo da će se u budućnosti pojavljivati ​​sve više takvih inovativnih i praktičnih projekata. Kao pionir u industriji, vrlo smo voljni surađivati ​​s njom kako bismo promovirali daljnji razvoj DeFi-a “, napomenuo je Jay Hao.

KRAJ

O OKExu

Vodeća svjetska razmjena kriptovaluta i razmjena derivata, OKEx nudi najrazličitije tržište gdje globalni kripto trgovci, rudari i institucionalni ulagači dolaze upravljati kripto imovinom, poboljšati mogućnosti ulaganja i rizike zaštite. Pružamo spot i derivate trgovanje – uključujući fjučerse, vječnu zamjenu i opcije – glavnih kriptovaluta, nudeći investitorima fleksibilnost u formuliranju njihovih strategija za maksimiziranje dobitaka i ublažavanje rizika.

Kontakt s medijima

Vivien Choi

E-mail: [e-pošta zaštićena]

@vivienchoi

Slijedite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner