Prepolovljivanje nagrada može smanjiti dobit od rudarstva, ali ograničeni utjecaj na bazene

Pregled

Cijene bitcoina čvrsto stoje iznad 9500 razina jer su tržišta udaljena manje od 100 dana od dugo očekivanog događaja prepolovljivanja bitcoin nagrada. Iako su trgovci mogli očekivati ​​pozitivnu putanju cijena kako se približava prepolovljivanje, rudari bi se mogli naći u sasvim drugoj priči, jer bi prepolovljenje moglo smanjiti njihovu dobit i potaknuti povećanje oblika brzine raspršivanja. Međutim, novo istraživanje tvrtke OKEx pokazuje da utjecaj prepolovljivanja nagrada na rudarske bazene možda neće biti tako jak kao prije.

Pozitivan zamah

Prepolovljenje bitcoin nagrade nesumnjivo će biti najgledaniji događaj u kripto prostoru ove godine. Pozitivan osjećaj oko prepolovljenja odražava se na nedavna kretanja cijena vodeće kripto. Bitcoin je u siječnju zaradio oko 30%, što ga čini jednom od najuspješnijih klasa imovine širom svijeta. Bikovski se osjećaj prenio i na trgovanje početkom veljače. Samo u prvih šest dana veljače, bitcoin je dodao još 5% vrijednosti, i očito je na pravom putu do 10000 razina.

Slika 1: Bitcoin na putu do razina od USD 10000 (Izvor: OKEx; Tradingview)

Lekcije iz povijesti: Prepolovljenje ojačalo bikovski slučaj BTC-a

Ne postoji kristalna kugla koja bi tržištima mogla reći što će se dogoditi nakon nadolazećeg prepolovljenja bitcoina; međutim, dva prethodna prepolovljenja bitcoina mogla bi nam dati naslutiti što bi se moglo dogoditi nakon događaja.

Prvo prepolovljenje bitcoin nagrade prepolovilo se 28. studenog 2012., u pozadini dubokog medvjeđeg tržišta. Kako je prepolovljenje počelo rasti, BTC je u šest mjeseci prije prvog prepolovljenja porastao s manje od 5 na više od 10 USD. Cijena je u šest mjeseci nakon prepolovljenja čak porasla na oko 200 USD.

Tržišta su također zabilježila slične bikove tijekom drugog prepolovljenja bitcoina 2016. Cijene BTC-a drastično su porasle s 400 na više od 640 USD u šest mjeseci prije drugog prepolovljenja, a cijene su dosegnule 1075 USD u sljedećih šest mjeseci, što predstavlja rast od 66%.

Iako su tržišta ostala nepoznata o tome kako će se bitcoin ponašati nakon nadolazećeg prepolovljenja u svibnju, ali pozitivni sentiment u bitcoinu i širem tržištu kriptovaluta postaju sve očitiji. Ovaj bikovski zamah mogao bi se dodatno učvrstiti jer će tržište vjerojatno dati veća očekivanja na prepolovljavanju kako se bliži.

Zašto je prepolovljeno razbarušeno perje?

Predstojeće prepolovljenje moglo bi biti bikovsko po cijenama bitcoina; međutim, rudari bi mogli imati sasvim drugačiju perspektivu.

U nedavnoj AMA sesiji s Alinom Yao, poslovna potpredsjednica i voditeljica OKEx Pool-a priznala je da bi “prepolovljenje moglo istovremeno povećati rizik od niže profitabilnosti rudarstva i povećanja brzine raspršivanja.” Međutim, Yao je također dodao da bi utjecaj prepolovljenja na rudarske bazene mogao biti ograničen zbog brzog poboljšanja unutar sektora.

Rudarski bazen je visoko konkurentna industrija. Da bi ostali u igri, operateri bazena poboljšavaju njegovu infrastrukturu i tehnologije, jačaju svoju učinkovitost protiv tržišnih šokova. Štoviše, podaci pokazuju da prepolovljenje možda neće rezultirati povećanjem brzine raspršivanja oblika.

Stopa raspršivanja bitcoina zadržala se na 27,6T oko 80 dana tijekom prvog događaja prepolovljavanja u studenom 2012. Broj se nije probio iznad 30T do sredine veljače 2013. Rudari su također svjedočili sličnom stabilnom uzorku tijekom drugog prepolovljivanja bitcoina. Stoga prepolovljenje možda nije glavni pokretač povećanja brzine raspršivanja čak i tijekom razdoblja prepolovljavanja.

Zaključak

Pregledali smo kako se pozitivni osjećaji razvijaju kako se tržišta približavaju događaju prepolovljavanja, a rudarski bazeni mogu pokazati otpornost u vrijeme kada se rudarske nagrade prepolove. Zamah rasti cijena koji se stvorio oko prepolovljenja mogao bi ostati netaknut, barem za srednjoročnu perspektivu. Povrh toga, globalne neizvjesnosti, poput kontinuiranog izbijanja koronavirusa i drugih geopolitičkih napetosti, mogle bi globalno potaknuti apetit za rizikom, a to bi moglo biti još jedan pokretač vodeće kriptovalute.

KRAJ

O OKExu

Najveće i najrazličitije svjetsko tržište kriptovaluta, OKEx, je mjesto gdje globalni kripto trgovci, rudari i institucionalni investitori dolaze kako bi upravljali kripto imovinom, poboljšali mogućnosti ulaganja i rizike zaštite. Pružamo spot i derivate trgovanje, uključujući terminske pogodnosti, vječnu zamjenu i opcije, glavnih kripto valuta, nudeći investitorima veliku fleksibilnost u formuliranju njihovih strategija za maksimiziranje dobitaka i ublažavanje rizika.

Kontakt za medije:

Vivien Choi

E-mail: [e-pošta zaštićena]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner