Megbízhatósági ellenőrzőlista az STO elindításához

Ha biztonsági token-ajánlat bevezetését tervezi, akkor átfogó átvilágítási ellenőrzőlistát kell végrehajtania. Ez az ellenőrzőlista fel lesz osztva az üzleti és a jogi megfelelés között. Az üzleti szempont némileg globálisan következetes, miközben a jogi szabályozás joghatóságonként eltérő lehet, és ennek csak útmutatónak kell lennie, a jogi előírások teljes betartását pedig egy digitális értékpapír-ügyvéd végzi..

Üzleti átvilágítás:

Ez a kellő gondosság olyan alapokat tartalmaz, amelyek nem csak a tokenizált értékpapírokra vonatkoznak, de vannak további átvilágítási áttekintések is, amelyek kifejezetten a kriptovalutákra és az STO-kra vonatkoznak.

 • A dokumentumot elfogulatlan harmadik feleknek kell felülvizsgálniuk, amelyek korábban megvizsgálták az ilyen típusú dokumentumokat. A gyakori hibák közé tartozik az ígéretes magas hozam, a technológia hatékony kommunikációjának elmulasztása vagy annak elmagyarázása, hogy a társaság mit tervez teljesíteni.
 • A tokenizált értékpapíroknak elegendő részletet kell tartalmazniuk ahhoz, hogy a befektetők számára valóban legyen értelme. Ha tokenizált ingatlanalapról van szó, lakóingatlanokba vagy kereskedelmi ingatlanokba fektetünk? Mely városokban? A cél a szorongatott ingatlanok megfordítása vagy a luxus sokemeletes szálláshelyekbe történő befektetés? Ezek a típusú kérdések fontosak a befektetők számára, de gyakran figyelmen kívül hagyják őket.
 • Üzleti terv. Ha olyan induló vállalkozásról van szó, amely STO-n keresztül kíván pénzeszközöket gyűjteni, akkor részletekre van szükségünk arról, hogy a vállalkozás mit kíván elérni. Egyszerűen „AI” vagy „Blockchain” vállalatnak lenni nem elég.
 • Nyereség megosztása – Ezt le kell bontani. A befektetőknek meg kell érteniük, hogy osztalékot fizetnek-e negyedévente, évente, a kifizetést stb.
 • Van értelme a terméknek vagy az üzletnek? Nem elegendő egyszerűen egy vállalkozást tokenizálni és „AirBNB on the blockchain” -nek nevezni. Meg kell értenünk, hogy mi az üzleti modell, miért éppen most, és hogyan tervezi a vállalat céljainak megvalósítását.
 • Differenciáló tényező – Több száz vállalkozás felülvizsgálata után gyakran kudarcot vallanak az üzleti tervek, a fehér papírok és az alapítók. Versenyképes táj, és ez a versenyszint idővel egyszerűen növekszik. Magyarázza el, mi különbözteti meg termékét / cégét a versenytársaktól, és magyarázza el ezt részletesen. Ez lehet a csapat, a technológia, a szabadalmak stb.

Jogi átvilágítás:

A gyökérszintjén a jogi átvilágítást annak biztosítása érdekében hajtják végre, hogy a vállalati egység megfelelő formában és megbízható vállalatirányítás mellett legyen kialakítva.

Mindig lényegesen költséghatékonyabb, ha már a kezdetektől megfelel a törvényi előírásoknak, akkor visszamenőlegesen változtatni kell a vállalati struktúrán.

Az átvilágítás biztosítja, hogy minden részvényes és más jogalany jogilag felhatalmazást kapjon a befektetés végrehajtására. A további átvilágítás további kockázatokat és kötelezettségeket tárhat fel, amelyek nem nyilvánvalóak azok számára, akik nem gyakorolnak jogot.

Az ügyvéd alkalmazása a kellő gondosság elvégzése érdekében vörös zászlókat emelhet, miközben még elég korai a korrekciós intézkedések megtétele. Ez magában foglalhatja a nem nyilvánosságra hozott kockázatok, a lehetséges kötelezettségek, a megfelelőségi / adóügyi kérdések, a peres kérdések vagy az egyszerű szerződéses kérdések feltárását.

Ezek felkutatásához jogi csapatot kellene felvenni.

 • A vezetőség és a részvényesek háttérellenőrzése. Ez magában foglalja több nemzetközi megfigyelési listán történő futtatásukat, amelyek tartalmazzák az OFAC szankciólistáját és az exponált személyek listáját, amely más néven PEP.
 • Alapvető vállalati dokumentumok elkészítése, amelyek tartalmazzák az alapító okiratot, az alapszabályt, a részvényesi értekezletek jegyzőkönyveit, a partnerségi megállapodásokat, a részvényesi megállapodásokat, az alapok felajánlási megállapodásait és a tőkésítési táblázatokat stb..
 • A jogi csapatnak felül kell vizsgálnia a partnerekkel, a menedzsmenttel, az alkalmazottakkal, a szolgáltatókkal és másokkal kötött szerződéseket, amelyek jogi kérdéseket okozhatnak.
 • Védjegy & Szellemi tulajdonjogok.
 • Megfelelőségi felülvizsgálat, ideértve, de nem kizárólag, a regisztrációkat, a SEC-űrlap-bejelentéseket, az állami bejelentéseket, az engedélyezési és a megfelelőségi irányelveket.
 • A megfelelő KYC és AML végrehajtása annak a joghatóságnak a területén, amelyen működik, és a befektetők székhelye alapján.
 • Pénzügyi áttekintés az értékpapírokra vonatkozó előírások betartásának biztosítása érdekében. Például soha nem szabad konkrét hozamokat ígérni.

Összegzés:

Noha ez a bontás némi egyértelműséget nyújthat az elvégzendő átvilágítás némelyikében, a SEC-előírások bonyolultak, és fontos jogi szakembert felvenni. Az ezen az oldalon található információk kizárólag szórakoztatási célokat szolgálnak, és nem jogi tanácsként értelmezhetők.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a vállalatokat, amelyek jelenleg segítik az STO-kat a jogi eljárásban:

Cég: Weboldal: Hely:
BX3 Capital www.bx3.io 261 Madison Avenue New York, NY 10016
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map