STO – Provedene pod izuzećem SEC

Podaci u nastavku predstavljaju mišljenje i ne bi se trebali tumačiti kao pravni savjet. Za cjelovito pravno mišljenje kontaktirajte odvjetnika za sigurnosne tokene. Informacije se temelje isključivo na američkim propisima.

STO-i provedeni pod izuzećima:

Pažljivim pregledom STO se mogu strukturirati prema jednom od sljedećih izuzeća od registracije koje nudi Američki zakon o vrijednosnim papirima.

 • Propis A+
 • Propis D
 • Propisi
 • Propis CF

Treba imati na umu da čak i ako je izdavanje tokena izuzeto od potrebe za registracijom kod DIP-a, da bi se kvalificiralo za ovo izuzeće, STO treba provesti uz potpunu usklađenost američkih zakona o vrijednosnim papirima.

Koja su tačno izuzeća?

Propis A +:

Putem Reg A +, američkoj ili kanadskoj tvrtki pruža se mogućnost da:

 • Prikupite do 50 milijuna američkih dolara u 12-mjesečnom razdoblju koristeći “javni poziv” za svoje dionice i neka ponuda bude izuzeta od SEC-a i državne registracije zakona o vrijednosnim papirima.
 • Povjerljivo predajte svoj memorandum o ponudi DIP-u i uživajte u prilici da “testirate vode” prije nastavka mini-IPO / STO.
 • Uživajte u pojednostavljenom, ubrzanom postupku pregleda u kojem je tvrtka dužna objaviti memorandum o ponudi samo 21 dan prije kvalifikacije za SEC i početka svojeg show showa.
 • Kombinirajte javno financiranje (kroz Reg A +) s privatnim sredstvima rizičnih kapitalista kako biste stvorili veći krug prikupljanja sredstava.

Pravilo D:

Pravilo 504 Uredbe D izuzima iz registracije ponudu i prodaju do 5 milijuna dolara vrijednosnih papira u razdoblju od 12 mjeseci. Tvrtka je dužna Komisiji podnijeti obavijest na obrascu D u roku od 15 dana nakon prve prodaje vrijednosnih papira u ponudi. Uz to, tvrtka se mora pridržavati državnih zakona i propisa o vrijednosnim papirima u državama u kojima se vrijednosni papiri nude ili prodaju.

Sljedeće tvrtke ne ispunjavaju uvjete za upotrebu pravila 504: Izvještajne tvrtke prema Zakonu o razmjeni; investicijske tvrtke; tvrtke koje nemaju poseban poslovni plan ili su naznačile da je njihov poslovni plan udruživanje ili pripajanje s neidentificiranom tvrtkom ili tvrtkama; i tvrtke koje su diskvalificirane prema pravilu 504 Odredbe o diskvalifikaciji “lošeg glumca”.

Propisi:

Ova uredba podrazumijeva da STO moraju godinu dana zaključati tokene prije nego što započne trgovanje.

DIP je napisao “” Vlasnički vrijednosni papiri koje su domaći izdavatelji plasirali u inozemstvo prema Propisu S klasificirat će se kao “ograničeni vrijednosni papiri” u smislu pravila 144, tako da će preprodaja bez registracije ili izuzeće od registracije biti ograničena na jednogodišnje razdoblje . “

Odvjetnici različito tumače ovu izjavu i trebali biste se obratiti pravnom stručnjaku.


Propis CF:

Ovo je izuzeće pod koje spadaju mnogi STO-i ako se odluče prikupljati sredstva putem platforme za crowdfunding, kao što je Pokrenite motor.

To je prikladno za manje povišice, ali možda nije prikladno za veće povišice.

Da bi se mogli osloniti na izuzeće od reguliranja masovnog financiranja, moraju biti zadovoljeni određeni uvjeti. To uključuje a maksimalni iznos ponude od 1.070.000 USD.

Tvrtka koja izdaje vrijednosne papire oslanjajući se na regulativu Crowdfunding (“izdavatelj”) smije prikupiti maksimalni ukupni iznos od 1.070.000 USD u razdoblju od 12 mjeseci. Pri određivanju iznosa koji se može prodati u određenoj ponudi, izdavatelj treba računati:

 • iznos koji je već prodao (uključujući iznose prodane od strane subjekata pod nadzorom ili pod zajedničkom kontrolom izdavatelja, kao i iznose koje je prodao bilo koji prethodnik izdavača), oslanjajući se na regulativu Crowdfunding tijekom 12-mjesečnog razdoblja koje je prethodilo očekivani datum prodaje, plus
 • iznos koji izdavatelj namjerava prikupiti oslanjajući se na regulativu Crowdfunding u ovoj ponudi.

Izdavatelj ne agregira iznose prodane u drugim oslobođenim (ne-crowdfunding) ponudama tijekom prethodnog 12-mjesečnog razdoblja radi utvrđivanja iznosa koji se može prodati u određenoj regulativnoj ponudi za grupno financiranje.

Investitori jesu podliježe sljedećim ograničenjima:

Pojedinačni investitori ograničeni su u iznosima koje smiju ulagati u sve ponude za grupno financiranje propisa tijekom razdoblja od 12 mjeseci:

 • Ako je bilo koji od godišnjih prihoda ili neto vrijednosti investitora manje od 107 000 USD, tada je investicijska granica ulaganja veća od:
 • 2200 dolara ili
 • 5 posto manjeg godišnjeg prihoda ili neto vrijednosti investitora.
 • Ako su i godišnji prihod i neto vrijednost jednaki ili veći od 107 000 američkih dolara, tada je ograničenje investitora 10 posto manjeg od njihovog godišnjeg prihoda ili neto vrijednosti.
 • Tijekom razdoblja od 12 mjeseci, ukupni iznos vrijednosnih papira prodanih investitoru kroz sve ponude Crowdfundinga ne smije prelaziti 107 000 USD, bez obzira na godišnji prihod ili neto vrijednost investitora.

Supružnici mogu zajednički izračunati svoju neto vrijednost i godišnji prihod. Ovaj grafikon ilustrira nekoliko primjera ograničenja ulaganja:

Investitor

Godišnji prihod

Investitor

Neto vrijednost

Proračun Ograničenje ulaganja[4]
30.000 USD 105 000 američkih dolara Većih od 2200 USD ili 5% od 30 000 USD (1500 USD) 2200 dolara
150 000 američkih dolara 80 000 USD Većih od 2200 USD ili 5% od 80 000 USD (4000 USD) 4000 dolara
150 000 američkih dolara 107 000 američkih dolara 10% od 107.000 USD (10.700 USD) 10.700 američkih dolara
200 000 USD 900 000 američkih dolara 10% od 200.000 USD (20.000 USD) 20 000 USD
1.200.000 američkih dolara 2.000.000 USD 10% od 1.200.000 USD (120.000 USD), uz ograničenje od 107.000 USD 107 000 američkih dolara

Sažetak:

Iako ova raščlamba može pružiti određenu jasnoću na tu temu, kao što se može vidjeti, propisi DIP-a složeni su i važno je angažirati pravnog stručnjaka. Informacije na ovoj stranici su samo u zabavne svrhe i ne smiju se tumačiti kao pravni savjet.

Ako odlučite pokrenuti STO, možete odabrati da potpadate pod jedno od gornjih izuzeća ili strukturirati svoj STO na drugačiji zakonski usklađen način.

Ispod je popis tvrtki koje trenutno pomažu u ovom procesu:

Tvrtka: Web stranica: Mjesto:
BX3 Kapital www.bx3.io 261 Madison Avenue New York, NY 10016
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map