4 čimbenika koja treba gledati usred BTC relija

Pregled

Kriptovaluta se vratila u središte svjetske pozornosti jer su cijene bitcoina ovog tjedna ponovno dosegle ključnih 10000 razina, a u altcoin prostoru viđeni su i neki snažni skupovi. Vodeća kripto kriza možda je stekla oko 44% od početka godine, što je čini imovinom s najboljom izvedbom, među ostalima. Iako su kripto bikovi navijali za nedavne akcije cijena, mnogi su se mogli zapitati koji bi čimbenici mogli utjecati na trenutni rally, osim nadolazećeg događaja prepolovljenja nagrada? Razvrstali smo neka nedavna zbivanja u kripto prostoru, a sudionici na tržištu vjerojatno ga žele budno pratiti.

Blizu rekordno niske volatilnosti

Želimo istaknuti pad BTCVolatilnost unatoč nedavnim pozitivnim akcijama cijena. Cijene kriptovaluta općenito su nestabilnije od ostale imovine, poput indeksa dionica i tradicionalnih roba poput energije i metala. Volatilnost bi mogla pružiti mjeru nesigurnosti cijena na tržištima. Kada se volatilnost poveća, trgovci mogu smanjiti svoje pozicije u kriptovalutama ili odgoditi odluke o ulaganju.

Slika 1 prikazuje tromjesečnu realiziranu nestabilnost BTCUSD, koji je nedavno pao blizu rekordno niskog nivoa sredinom studenog 2018. Općenito, niska volatilnost mogla bi potaknuti više HODL-ovaca da zadrže svoje BTC posjedovanje; stoga se smatra pozitivnim čimbenikom cijene.

Slika 1: BTCUSD 3M ostvarena volatilnost (Izvor: iskrivljenost) Slika 2: BTCUSD 3M implicirana volatilnost (Izvor: iskrivljenost)

Međutim, i to smo primijetili BTCUSDPodrazumijevana volatilnost lebdi posljednjih najnižih razina, iako se čini da ju je pokupio mali dio. Na tržištu opcija, implicirana volatilnost je očekivana volatilnost temeljne imovine tijekom života opcije, u ovom slučaju, bitcoina.

Ponuda i potražnja za opcijama mogli bi izravno utjecati na impliciranu volatilnost. Kada se povećaju očekivanja tržišta, povećava se potreba za opcijama, a podrazumijeva se i volatilnost. Suprotno tome, kad se osjećaji ohlade, očekivanja smanje, potražnja za opcijama smanji, implicirana volatilnost također će se smanjiti.

U ovom slučaju, niska implicirana volatilnost u BTCUSD tržište opcija moglo bi donekle ukazati na to da srednjoročna očekivanja od BTCUSD možda neće biti visoka kao što sugerira trenutni skup. Promjene u volatilnosti mogle bi biti nešto što bi promatrači bitcoina željeli pomno pratiti.

Potraga za bitcoinima u Kini i širom svijeta porasla je

Socijalni je jedan od kritičnih čimbenika kada je u pitanju analiza kriptovaluta, a socijalni osjećaji kripto zajednica u Kini već dugo smatraju barometrom šireg kriptoprostora. Stavovi kineskih promatrača kriptografije mogli bi dati značajan uvid što se tiče analize cijena.

Indeks pretraživanja Baidu pojma “bitcoin” na kineskom je naglo narastao na najnoviju razinu od 40000 prije nego što se nastanio u blizini 25000. Istodobno, podaci iz Google Trendova također pokazuju sličan obrazac, pretraživanjem izraza “Bitcoin” ”Premašio 100, što je došlo u vrijeme kad je bitcoin povratio 10000 razina. Međutim, val bi mogao donijeti prednosti i nedostatke, a ponekad šalje mješoviti signal tržištu.

Slika 3: Bitcoin cijena & Indeks pretraživanja Baidu (Izvor: Longhash) Slika 4: Pojam “Bitcoin” na Google Trends (Izvor: Google Trends)

Studija Sergeya Krutolevicha, znanstvenika iz RoninAi, pokazuje da skokovi u opsegu razgovora često prethode skokovima u opsegu pretraživanja za jedan cijeli dan, a nove cijene za jedan do tri dana. Ukazujući izvan jasne korelacije između socijalnih osjećaja i cijena kripto tržišta, prvo zapravo izravno utječe na drugo. ” Međutim, ako se netko dovoljno dugo zadržao na tržištu, vjerojatno će biti poznato da se, kad su kupci FOMO-a žurili na tržišta, često smatra signalom prodaje onima koji su ranije ušli.

Pad dominacije na tržištu

Još jedan zanimljiv fenomen uz BTC rally je pad BTC dominacija na tržištu. Donja slika uspoređuje tržišnu dominaciju između BTC i ETH u jednogodišnjem vremenskom okviru. Tržišna dominacija BTC-a u padu je od 2020. godine, a pad je u posljednje vrijeme još strmiji unatoč porastu cijene. Usporedno, ETHTržišna dominacija raste u vrijeme pada BTC-a.

Vjerujemo da bi alokacija kapitala mogla biti jedan od razloga ove razlike. Dio kapitala mogao je ostaviti bitcoin i otići u altcoin prostor početkom godine, budući da su se glavni altcoini srušili na gotovo / na višegodišnjim najnižim razinama u 4Q19. To bi moglo skrenuti pažnju investitora usmjerenih na vrijednost da uđu u altcoin trgovine.

Slika 5: BTC naspram ETH u dominaciji na tržištu (Izvor: Tradingview) Slika 6: Ukupna kripto tržišna kapitalizacija Ex-BTC (Izvor: Tradingview)

Jesmo li usred “Alt sezone” ili tržišta očekuju nadolazeću? To su ostala neka sporna pitanja. Međutim, činjenica da se ukupna ex-BTC tržišna kapa kontinuirano povećava od siječnja. Promatrači Altcoina neće htjeti propustiti razvoj toga, jer čini se da testiraju vrhove od svibnja do srpnja (slika 6).

Virus i očekivanja QE-a

Izbijanje COVID-19 i dalje je najveća pojedinačna nesigurnost za globalno gospodarstvo, njegov se učinak provlači kroz globalna tržišta i imovinu, a kriptovaluta nije iznimka. Središnje banke u Aziji počele su poduzimati mjere za poticanje rasta koji kova virus. Upravo ovog tjedna, PBoC najavio prva serija posebnih sredstava za ponovno pozajmljivanje za nacionalne i regionalne banke, čiji je cilj pomoć malim i srednjim poduzećima u Kini.

Iako utjecaj virusa na američko gospodarstvo za sada ostaje ograničen, Fed se već pripremio u slučaju ekonomskog pada, na stolu je agresivni QE program.

U nedavnom svjedočenju pred Odborom za bankarstvo u Senatu, predsjednik Feda Jerome Powell rekao je, „Fed je imao dva alata za borbu protiv recesije; kupnja državnih obveznica, poznata kao QE, i jasna komunikacija s tržištima o politici kamatnih stopa, koja se rutinski smatra „naprijed uputama“. Powell je dodao da ćemo “koristiti te alate – vjerujem da ćemo ih koristiti agresivno ako se za to ukaže potreba”,

Iako ne očekujemo da će Fed biti prvi koji će uskoro ponovno pokrenuti QE zbog ekonomskog pada uslijed virusa, lako je uočiti olakšanje narativa od strane kreatora politika širom svijeta. Ako se ta priča o ublažavanju intenzivira, to bi moglo dovesti do toga da se tržišta ponovno usredotoče na zalihu vrijednosti bitcoina i kao alat za suzbijanje stagnirajućeg rasta, a to bi se moglo pretvoriti u sve veću potražnju za kripto.

Zaključak

Nedavno BTC i altcoin skupovi privukli su veliku pažnju tržišta. Kako smo se približavali događaju prepolovljivanja bitcoin nagrada, bikovski je osjećaj bio sve primjetniji. Osim prepolovljenja, gledatelji kriptografije neće htjeti zanemariti čimbenike koje smo gore spomenuli kada je riječ o srednjoročnoj analizi trenda kako bi dobili cjelovitu sliku.

Slijedite OKEx na:

Web stranica: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner