Altcoins u središtu pozornosti dok se volatilnost bitcoina doseže na godišnjem nivou – Tjedno pratite tržište

Prošli tjedan Bitcoin (BTC) porastao je s oko 9.000 dolara u ponedjeljak, zabilježivši rast od 4% u tri dana, a zatim dosegnuo tjedni maksimum od 9.470 dolara prema OKEx Spot cijeni. Međutim, kretao se iznad 9.400 američkih dolara za manje od pola dana prije pada i od tada se trgovalo u uskom rasponu od 9.100 do 9.350 dolara, završavajući tjedan na 9.275 dolara s dobitkom od 2,31%.

Prema BTC.com, Stopa raspršivanja bitcoina nastavila je rasti ovaj tjedan, dosegnuvši najvišu razinu od 123,46 EH / s. Kako nove rudarske platforme počinju raditi, Bitcoin ponovno doživljava ciklus povećanja rudarske snage. Očekuje se da će za nekoliko sati poteškoće Bitcoina porasti za 9,52% kao rezultat ovog skoka brzine raspršivanja.

U međuvremenu, Bitcoinova jednomesečna volatilnost u nedjelju je dosegla najniži nivo od 30% godišnje – što nam, međutim, ne govori ništa o smjeru u kojem će se Bitcoin kretati. Posljednji put tako nisku volatilnost vidjeli smo krajem ožujka 2019., nakon čega je uslijedio porast od 30% tjedno. Prije toga, u studenom 2018., Bitcoin je pao za gotovo -50% u dva tjedna nakon razdoblja slabe volatilnosti. 

BTC / USD ostvarena volatilnost. Izvor: Koso

Budući da Bitcoin radi u uskom rasponu, ovo je prilika da altcoini ponovno polete. Sve su glavne kriptovalute prošlog tjedna nadmašile bitcoin. Cardanova Ada (ADA) porasla je za dodatnih 32,84%, dobivajući peti tjedan zaredom. XRP i Bitcoin SV (BSV) porasli su za 13,59%, odnosno 19,65%, dok je Ether (ETH) porastao na relativno skromnih 6,5%. 

Cijena oracle protokola ChainLink (LINK) premašila je 8 dolara – još jedan rekordno visokih 67% u posljednjih tjedan dana. Porastao je za više od 400% ako izračunamo na osnovu pada sredine ožujka kada je LINK pao ispod 2 dolara. Poredak tržišne kapitalizacije ChainLinka također je danas sukcesivno nadmašio EOS i Litecoin.

U sektoru DeFi, Akropolis (AKRO) skočio je preko 70% prošlog tjedna dok je Aave (POSUDITI) i sintetički (SNX) vidio dvoznamenkasti rast. Ukupna tržišna vrijednost DeFi tokena približava se 8 milijardi dolara, u odnosu na 7,35 milijardi prošli ponedjeljak, prema DeFi tržišna kapitalizacija. Prije dva mjeseca ukupna tržišna kapitalizacija DeFi tokena iznosila je samo oko milijardu dolara.

Tjedni povratak glavnih kriptovaluta, 7 / 6–7 / 12. Izvor: TradingView

Sve se češće govori o “sezoni altcoina” Cvrkut, jer je dominacija Bitcoina pala s najviših u svibnju od 69% na 63,5%, prema podacima iz TradingView. Mogu biti dva razloga zašto se pažnja sudionika na tržištu vratila na alts. Prvo je da su vrhunske kriptovalute na putu da dostignu svoje prekretnice, poput Cardanove Ade, koja završava svoju mnogobrojnu nadogradnju Shelley. Kao drugo, učinak DeFi-a i kripto valuta povezanih s ulaganjem stvorio je priljev trgovaca na malo. Na primjer, Kyber Network (KNC) zauzeo je četvrto mjesto u lipnju, po količini spot trgovanja na OKExu, samo zaostajući za BTC-om, ETH-om i BCH-om. 

Tehnička analiza

BTC i dalje radi ispod svog pokretnog prosjeka od 60 dana, koji se kreće oko 9.380 američkih dolara. Vodeća digitalna valuta prošlu je srijedu nakratko porasla iznad ovog pokretnog prosjeka, ali na četverosatnom grafikonu uslijedila je medvjedasta RSI divergencija, nakon čega je cijena pala na 9 150 američkih dolara. 

Slučajna kretanja u ovom uskom opsegu mogu se nastaviti u kratkom roku. Bitcoin za sada ne predstavlja jasnu priliku za trgovanje, što daje više šansi altcoinima.

OKEx BTC trajni zamjenski grafikon od 4 sata. Izvor: OKEx, TradingView

LINK je u vrlo jakom zamahu od prošlog tjedna, skočivši s 4,8 na najvišu razinu od 8,6 dolara. Iako možemo vidjeti medvjedastu divergenciju na 4-satnom RSI indikatoru, dok opseg trgovine raste, LINK-ov pomak na 10 dolara čini se realnim, nakon malo korekcije u kratkom roku. 

OKEx LINK Grafikon za trajnu zamjenu od 4 sata. Izvor: OKEx, TradingView


Ada formira potencijalni obrazac dvostrukog vrha s neutralnim RSI očitanjem na 4-satnoj karti. Budući da se cijena kreće u najvišem rasponu s opadajućim opsegom trgovine, Ada se može suočiti s velikim pritiskom prodaje iznad 0,14 dolara. S negativne strane, 0,126 dolara je kritična razina podrške, koja bi, ako se izgubi, mogla rezultirati padom cijene i testiranjem 0,11 dolara..

OKEx ADA trajni zamjenski grafikon od 4 sata. Izvor: OKEx, TradingView

Gledajući naprijed ovaj tjedan 

Kako je povezanost Bitcoina s burzom i dalje visoka, još uvijek se moramo usredotočiti na tradicionalnu imovinu, za koju se čini da je vode tehnološke dionice.

Nasdaq je prošlog tjedna narastao za 4% i zatvorio se na rekordno visokoj razini. No, uočili smo sve veću potražnju za zaštitom od hedginga uoči novog fiskalnog tromjesečja, jer je omjer Put-to-Call na CBOE porastao na 1,64 s 1,59 u odnosu na prošli tjedan. Bitcoin će se vjerojatno suočiti s većim pritiskom ako tržište dionica uđe u fazu korekcije.

U kripto, Bancor (BNT) 2.0 bit će objavljen u srpnju. BFi protokol vezan uz DeFi (BZRX) očekuje se 13. srpnja, a Cosmos (ATOM) očekuje lansiranje testne mreže 27. srpnja. 

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca. Slijedite OKEx Insights na i .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map