Američko-kineski sukob vrši pritisak na rizičnu imovinu – Crypto Market Daily

Rizična imovina općenito je opala u posljednja 24 sata zbog eskalacija sukoba između Sjedinjenih Država i Kine. Nakon što je prva zatražila od druge da u utorak zatvori svoj generalni konzulat u Houstonu, Kina je u petak najavila protumjeru naredivši SAD-u da zatvori svoj konzulat u Chengduu.

Američke dionice zatvorile su se u četvrtak, ponajprije zbog pada tehnoloških zaliha. Nasdaq kompozitni indeks pao je za 244,71 bodova, ili 2,2%, dok je indeks S&P 500 je pao za 40,36 bodova, ili 1,23%. Tri glavna indeksa kineske burze zajednički su pala jutros, a indeks Shanghai Composite pao je za gotovo 4% – izgubivši oznaku od 3200 bodova.

U međuvremenu, cijena ročnica na zlato približava se najvišoj ikad blizu. Cijena terminskih termina na kolovozu na New York Mercantile Exchange porasla je za 24,90 dolara, ili 1,3%, da bi se zatvorila na 1.890 dolara za uncu. Iz mjesečnog grafikona, cijena zlata proizašla je iz bikovskog potencijala šalice i drške. Sljedeća razina otpora mogla bi biti povijesni vrhunac od 1923 dolara.

U međuvremenu Bitcoin nije uspio nastaviti s rastom i započeo je povlačenje nakon što je dosegnuo najviših 9.678 dolara, prema cijeni indeksa OKEx BTC. Eter (ETH) je, s druge strane, porastao za dodatnih 3,14% zbog optimizma koji okružuje završnu testnu mrežu ETH 2.0.

Ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta ostala je na 289 milijardi dolara. Isto tako, dominacija Bitcoina ostaje nepromijenjena, prema podacima iz CoinGecko.

I druge kriptovalute s velikom kapitalizacijom također su ušle u fazu povlačenja, pri čemu su Bitcoin Cash (BCH) i EOS pali za 1,57%, odnosno 2,27%. ChainLink (LINK) nije uspio slomiti otpor od 8,00 dolara i vratio se na razinu od 7,70 dolara. Algorand (ALGO) smanjio se za ogromnih 6,8% u posljednja 24 sata.

OKEx Token Index Board od 8:00 ujutro UTC. Izvor: OKEx

Ukupni otvoreni interes za BTC fjučerse povećao se za dodatnih 0,57% na 4,5 milijarde dolara na glavnim burzama, dok je OKEx držao 910 milijuna dolara na pozicijama. Kontinuirani porast otvorenog interesa uzrokuje nervozu na tržištu kriptovaluta, jer povijesni podaci pokazuju da obično završava padom kada je otvoreni interes pretjerano velik.

Razmjena BTC terminskih ugovora s otvorenim kamatama (milijarde dolara). Izvor: iskriviti

Novi oglasi na OKExu

Dva vruća DeFi tokena sada su navedena na OKExu.

Depoziti bilansa (BAL) aktivni su danas od 7:00 UTC UTC. Spot trgovanje za BAL / USDT i BAL / BTC bit će dostupno u 02:00 UTC. Altcoin je porastao za više od 30% u posljednjih sedam dana.

Uz to, protokol za likvidnost derivata Synthetix (SNX) otvorio je danas spot trgovanje protiv BTC-a i USDT-a danas u 7:00 sati UTC. SNX je porastao za oko 75% u posljednjih mjesec dana, ali nije došlo do daljnjih dobitaka u proteklih tjedan dana.

Najbolji dobitnici i gubitnici


  • DGB / USDT + 9,88%
  • ZEN / USDT + 9,32%
  • NULS / USDT + 6,34%
  • AERGO / USDT -9,28%
  • MITH / USDT -9,96%
  • BNT / USDT -10,58%

Altcoin-ovi s malim kapicama nisu posebno podivljali u posljednja 24 sata. Najveći dobitak dobio je DigiByte (DGB) – rast od dodatnih 9,88% nakon što je jučer porastao za 11,55%.

Horizen (ZEN) i NULS povećali su se za 9,32%, odnosno 6,34%.

Najveći gubitnik danas je DeFi token Bancor (BNT). Pad je 10,58% i izbrisao je dobit iz ovog tjedna.

BTC tehnička analiza

Primijetili smo kontinuirano medvjeđe divergenciju indeksa relativne snage po satu, što stvara velik pritisak na još jedan pokret prema gore. Cijena BTC-a bila je u fazi korekcije tijekom posljednjih nekoliko sati, ali i dalje je iznad svog 60-satnog pomičnog prosjeka.

Pomični prosjek od 60 sati prag je u današnjem trgovanju. Probijanje ispod ove razine moglo bi izazvati rasprodaju. Srednjoročni prag je oko 9.420 USD.

Ako se cijena BTC-a danas može stabilizirati, postoji šansa za novi test razina tlaka od 9.700 i 9.800 dolara tijekom vikenda.

Za daljnje podatke o trgovanju BTC-om trgovci mogu pogledati članak o OKEx Insight’s Futures Friday objavljen ranije danas.

OKEx BTC Perpetual Swap 1h grafikon. Izvor: OKEx, TradingView

ETH tehnička analiza

ETH je u bikovskom obrascu, izbijajući iz dvomjesečne konsolidacije ovog tjedna. Unutarnji prag može se pomicati na 266 USD, ali ETH ima potencijal stvoriti još jednu medvjeđu divergenciju na RSI indikatoru po satu.

OKEx ETH trajni zamjenski grafikon od 1 sata. Izvor: OKEx, TradingView

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map