BCH i BSV ovaj će se tjedan umanjiti, ali trgovci ne bi trebali biti previše optimistični u pogledu učinka širenja: Crypto Market Daily

Srijeda, 8. travnja: Većina vodećih tržišta kriptovaluta danas bilježi blagu korekciju, osim Bitcoin Casha (BCH) i Bitcoina SV (BSV). Obje bitcoin (BTC) hard forke bilježe solidan 24-satni rast očekujući njihovo prepolovljenje, koje bi se trebalo dogoditi ovog tjedna.

Bitcoin (BTC) – čije će se prepolovljenje održati u svibnju – smanjio se za nešto više od jedan posto, trgujući oko 7.300 američkih dolara.

BTC ulazi u trend povlačenja

1H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Podložan jakom otporu iznad 7.500 USD, BTC je ušao u trend povlačenja. Vodeća kriptovaluta zabilježila je laganu konsolidaciju na 7450 američkih dolara prije nego što se jučer stabilizirala iznad 7000 američkih dolara. Trenutno se kovanicom trguje nešto ispod 7.300 američkih dolara.

Tim OKEx-ove analize tržišta vjeruje da se, nakon što je trend premašio 7000 USD, BTC bikovi postupno smanjuju. Stoga je stagnacija oko 7.500 američkih dolara u skladu s očekivanjima.

Iako će ovaj tjedan i Bitcoin forks Bitcoin Cash i Bitcoin SV doživjeti prepolovljenje, ta činjenica zapravo nije vidljivo profitirala na Bitcoinu, barem ne još. Oporavak ujutro nije uspio dosegnuti novi maksimum i nije bilo jasnih znakova značajnog povećanja volumena.

Ulagači moraju obratiti pažnju na kontinuiranu potporu iznad 7000 USD u kratkom roku i kinetičku energiju pri stvaranju nove visoke.

I dalje je moguća stagnacija oko 7 tisuća dolara

6H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Gornji grafikon Bitcoin-a 6H pokazuje da je trend stekao podršku i odskočio na 7.050 dolara. To znači da je većina pozicija s gubicima ispod 7000 USD već donekle uklonjena s tržišta.

Pad sredinom ožujka gotovo je probavljen, ali ne može se isključiti mogućnost stalnih oscilacija iznova i iznova oko 7000 USD.

Investitori bi trebali primijetiti da su se poteškoće s rudarstvom povećale. To bi moglo dovesti do toga da neki rudari prodaju svoj BTC radi uštede dobiti. Stoga je važno biti svjestan rizika od odlagališta u sljedećih nekoliko dana.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 7.400 USD
 • Srednjoročni otpor: 7.500 USD
 • Kratkoročna podrška: 7.250 USD
 • Srednjoročna podrška: 7050 USD

BCH raste kako se danas približava prepolovljenje

1H BCH / USD podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

BCH – čija je blok nagrada postavljen prepoloviti za manje od sat vremena – porasla je za više od 6 posto u posljednja 24 sata. S obzirom na skori događaj prepolovljenja, ne čudi da su većinski fondovi kratkoročno pogurali cijenu.

Međutim, gledajući trend na gornjem grafikonu, BCH je blokiran gornjim rubom prethodnog područja otpora od 280 dolara. Ako se taj položaj ne može prekinuti u kratkom roku, učinak prepolovljenja tu može završiti.

Inače, ako se uspije probiti kroz 280 dolara i stabilizirati, povratak na 300 dolara postat će vrlo moguć. Ulagači bi se trebali usredotočiti na prvu blagu razinu potpore oko 270 dolara. Ako se povlačenje ili konsolidacija još uvijek mogu stabilizirati na njemu, moguće je da će se cijena pomaknuti na novi nivo iznad 280 dolara s relativno dobrom količinom.


Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 280 USD
 • Srednjoročni otpor: 300 USD
 • Kratkoročna podrška: 272 USD
 • Srednjoročna podrška: 262 USD

BSV bilježi značajan rast, ali približava se snažnom otporu

1H BSV / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

BSV će također ovaj tjedan doživjeti svoje prepolovljenje – procijenjeno da se dogodi za manje od dva dana. Iako je BSV zabilježio najviše 24-satni rast od svih 50 najboljih kovanica – danas gotovo 14 posto – kratkoročni teški volujski volumen privodi se kraju, jer je već dostigao vrhunac. Gornji prostor između 220 i 226 dolara jako je područje otpora.

Ako se cijena i dalje može podržavati s 204 dolara, još uvijek postoji mogućnost stvaranja novog maksimuma na budućem tržištu. Suprotno tome, možda će i dalje pasti ispod 200 dolara i pronaći drugu potporu oko 186 dolara.

Tijekom posljednjih nekoliko sati, oko 17:00 HKT, cijena zatvorena obrnutim uzorkom čekića. To znači da pritisak prodaje trenutno raste prema gore. Stoga je bolje da kratkoročno ne ulazite u dugu poziciju, pričekajte dok se cijena ne stabilizira, a zatim donesite odluku.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 225 dolara
 • Srednjoročni otpor: 235 USD
 • Kratkoročna podrška: 204 USD
 • Srednjoročna podrška: 188 USD

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir vašu razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map