Bitcoin bi mogao testirati prethodnu nisku snagu, otpor $ 6K je presudan: kripto tržište svakodnevno

Nakon brutalnog pada kripto-tržišta i tradicionalnih tržišta krajem prošlog tjedna, Bitcoin (BTC) i druge vrhunske kriptovalute uspjeli su se konsolidirati tijekom vikenda.

Međutim, rano jutros, 16. ožujka, kripto tržišta su pogodila još jedan pogodak, vidjevši dvoznamenkaste gubitke u protekla 24 sata.

Bitcoin se trenutno trguje oko 4.600 američkih dolara i dan je za više od 14 posto, a tjedan za više od 40 posto.

Eter (ETH) je također pao za oko 15 posto tijekom posljednja 24 sata, držeći nešto više od 100 dolara po novčiću. Druga najveća kriptovaluta izgubila je gotovo 50 posto vrijednosti proteklog tjedna.

BTC / USD trajna zamjena

1H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Umak: okex.com

BTC je tijekom vikenda ušao u konsolidaciju oko 5.500 američkih dolara nakon što je prošlog tjedna doživio nagli pad, a trgovanje je pokazalo krajnju neaktivnost. Međutim, u roku od dva sata večeras, 15. i 16. ožujka, cijena je iznenada porasla na 6000 dolara, a zatim je pala na oko 5300 američkih dolara.

Tijekom sinoć i jutros, Bitcoin je trgovao bočno oko $ 5,300, prije nego što se prema vremenu tiska spustio na blizu 4600 $.

Gledajući grafikon od 1 sata, dokazano je da je 6000 dolara kratkoročna učinkovita razina otpora, a vjerojatnost kratkoročnog izbijanja je mala. Ako cijena testira prethodnu najnižu cijenu – blizu 3.800 USD – i bude li podržana, može stvoriti dvostruko dno. Inače, cijena može tražiti novu podršku od 3.500 USD.

S obzirom na nedavne česte aktivnosti pranja oscilacija, koje su sklone ekstremnim tržišnim uvjetima malog opsega, trenutni rizik ulaska za male investitore relativno je visok. Ostaje da se potvrdi može li trenutna regija postati etapno dno ili ne.

1D grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Umak: okex.com

Analitičari OKEx-a vjeruju da je, iako je trenutni trend u razdoblju odmora nakon što je na pretprodanom području, cijelo kripto tržište i dalje ispunjeno pesimizmom. Kao reprezentativna kovanica, BTC je pokazao umor i probnim probijanjem bilo je teško upravljati s obzirom na sredstva niskog volumena trgovine.

Tijekom velikog smetlišta prošlog petka, 13. ožujka, jednodnevni svijećnjak zatvorio se dugom donjom sjenom, pokazujući snagu bikova koji se poduzimaju. Ova niža sjena može ukazivati ​​na malu mogućnost stvaranja novog minusa. Međutim, još jedna duga gornja sjena za danas ukazuje na jak otpor ispod 6000 dolara.

Energetski stupovi MACD-a lagano se kreću, ali zlatni križ neće se stvoriti u kratkom roku prije nego što dvije crte dobiju signal za sastanak. Stoga će trend ući u konsolidaciju moguća je u budućnosti, tijekom tog razdoblja treba primijetiti 3.800 i 6.000 američkih dolara.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 6000 USD
 • Srednjoročni otpor: 6 680 USD
 • Kratkoročna podrška: 4.590 USD
 • Srednjoročna podrška: 3.800 USD

ETH / USD trajna zamjena

1H ETH / USD trajni podaci o zamjeni. Izvor: okex.com

ETH je ranjiviji od BTC-a. Cijena se jutros nije uspjela probiti kroz prethodni maksimum od 145 dolara. Ubrzo je testirao 134 dolara, a zatim nastavio padati, spustivši se najniže od 114 dolara po prvi put nakon što je ušao u svoj nedavni trend konsolidacije tijekom posljednjih nekoliko dana.


Jednosatni grafikon pokazuje nam da je medvjeđa snaga povratnog poziva u posljednjih nekoliko sati apsolutno jača od prve. Količine prodaje također imaju sve veći signal, pokazujući slabost.

Ulagači bi se prvo trebali usredotočiti na učinkovitost podrške od 106 USD. Ako se cijena Etera probije ispod nje, tada je moguće pronaći podršku blizu 94 dolara.

Bikovima je teško predvidjeti duži skok osim ako se ne može slomiti razina otpora oko 145 dolara.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 134 dolara
 • Srednjoročni otpor: 145 USD
 • Kratkoročna podrška: 94 USD
 • Srednjoročna podrška: 86 USD

XRP / USD Trajna zamjena

1H XRP / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: okex.com

Gornji jednosatni grafikon pokazuje da Rippleov XRP prelazi u drugo razdoblje konsolidacije nakon prošlotjedne deponije. Kako je već stvorio novi minimum u petak, 13. ožujka, nije lako očekivati ​​razinu i snagu podrške. Najznačajnija pozicija je oko 0,1355 dolara, a prethodna najniža vrijednost iznosila je 0,1028 dolara.

Analitičari OKExa predviđaju da bi cijena XRP-a mogla doživjeti još jedan pad. Ako je raspon sljedećeg odlagališta manji od prethodnih odlagališta, a najveći volumen prodaje ostane niži od prethodnih vršnih razina, pojavit će se bikovski signal preokreta.

Ulagači bi također trebali imati na umu da je 0,1700 dolara prva razina otpora ako povrat može potrajati dulje. No obrazac će biti lažni ako se cijena probije bez povećanja količine kupnje, tada će se trend vratiti na područje konsolidacije.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 0,1700 USD
 • Srednjoročni otpor: 0,1985 USD
 • Kratkoročna podrška: 0,1355 USD
 • Srednjoročna podrška: 0,1028 USD

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map