Bitcoin će vjerojatno ostati brz, budući da tržišni pokazatelji odražavaju prostor za daljnju procjenu – Futures Friday

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu

Tijekom posljednjih sedam dana, u skladu s globalnom imovinom, cijena Bitcoina (BTC) porasla je gotovo 20%, a cijena OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) probila je barijere od 9.800 i 11.000 dolara.

S druge strane, Bitcoin opcije vrijedne više od 700 milijuna dolara istječe danas. Međutim, s obzirom na to da se ugovori s bitcoin opcijama uglavnom isporučuju u gotovini i da se BTC zadnjih nekoliko mjeseci kreće oko 9000 američkih dolara, vjerojatno će biti dobar dio ovih opcija koje ističu "stavlja" to se neće vježbati.

Gledajući podatke o trgovanju OKEx-om, nekoliko omjera – uključujući dugoročne omjere i omjere pozajmljivanja – naglo je poraslo prije srijede, dajući naslutiti trgovcima na malo koji su jurili skup u ponedjeljak. Trenutno je omjer maržnog kredita i dalje visok, ali nije nerazuman u usporedbi s brojevima iz ožujka.

Kvartalne buduće premije također su brzo porasle ovaj tjedan, a trenutna premija od 3% u skladu je s očekivanjima na tržištu bikova. Međutim, ovo također privlači više arbitraža.

Sve u svemu, trenutni osjećaj na tržištu zdrav je, a maloprodajni ulagači nisu u FOMO raspoloženju. Bitcoin, koji se nedavno pomaknuo više sinkronizirano sa zlatom, još uvijek ima puno potencijala za napredak.

OKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0925) 4-satni grafikon. Izvor: OKExOKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0925) 4-satni grafikon. Izvor: OKEx

Očitavanje podataka OKEx trgovanja

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja

BTC omjer dugo / kratko

Prije 27. srpnja, kada je tromjesečna buduća cijena BTC-a porasla s 9.700 na 10.700 američkih dolara, odnos dugih i kratkih bio je na prosječnoj razini, krećući se u rasponu od 0,82 do 1,12. Čak je postojao trend smanjenja omjera dugo / kratko kada je cijena rasla, što ukazuje na to da mali ulagači nisu imali puno povjerenja u početni skup. Porast dugog / kratkog omjera počeo se ubrzavati nakon što je cijena prešla iznad 10.800 američkih dolara – a u sljedećih pola dana omjer je brzo porastao s 0,96 na tjedni vrhunac od 1,41.

Omjer dugih / kratkih trenutno se kreće blizu 1,2, što je hladno. Međutim, to također pokazuje da, iako su cijene znatno porasle, sveukupni bikovski osjećaj kod maloprodajnih ulagača još uvijek nije pregrijan.

Vrijeme prikupljanja podataka: 24.7. 04:00 UTC do 31.07. 04:00 UTC


Omjer dugo / kratko uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram onih koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Premija OKEx BTC Quarterly Future brzo je porasla sa 150 američkih dolara (otprilike 1,6%) prošlog petka na trenutnih 360 američkih dolara (ili 3,23%). To ukazuje na vrlo pozitivna tržišna očekivanja za kraj rujna. Međutim, veće premije privući će arbitražere koji otvaraju kratke hlače u kvartalnim terminskim ugovorima, što bi moglo izvršiti pritisak na daljnje povećanje premije.

Vrijeme prikupljanja podataka: 24.7. 04:00 UTC do 31.07. 04:00 UTC

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečne cijene terminskih ugovora, cijenu spot indeksa i također osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kada je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni tržišni trend. Kada je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvoreni kamate i obujam trgovanja

Otvoreni kamati postupno su porasli tijekom posljednjih sedam dana na preko 1,2 milijarde dolara, u odnosu na 988 milijuna dolara u petak. Međutim, stopa porasta usporila se nakon srijede.

S obzirom na to da ukupna tržišna poluga nije tako visoka kao što je bila u ožujku, očekuje se da će OI nastaviti rasti s cijenama i tržišnim entuzijazmom.

Vrijeme prikupljanja podataka: 24.7. 04:00 UTC do 31.07. 04:00 UTCVrijeme prikupljanja podataka: 24.7. 04:00 UTC do 31.07. 04:00 UTC

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se opseg trgovine poveća i otvoreni interes smanji u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Nakon što se prošli tjedan popeo na 7,4 s 3,5, omjer marži pozajmljivanja nastavio je brzi uspon na visokih 15,82 ovog tjedna. No, slično povećanju OI, omjer se nakon srijede kretao sporijim tempom. Trenutno se konsolidira između 13,0 i 16,0.

Omjer posudbe marže udvostručio se u posljednjih sedam dana, što upućuje na zaključak da su mali ulagači bikovitiji na tržištu s polugom. U usporedbi s najvišom sredinom veljače od 33,0, trenutni omjer je znatno visok, ali ne i izuzetno visok.

Vrijeme prikupljanja podataka: 24.7. 04:00 UTC do 31.07. 04:00 UTCVrijeme prikupljanja podataka: 24.7. 04:00 UTC do 31.07. 04:00 UTC

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji su posudili USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti u određenom vremenskom razdoblju.

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer maržnog pozajmljivanja visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid trgovca

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

S obzirom na velike dobitke Bitcoina u proteklih sedam dana, u bliskoj bi budućnosti mogao ući u fazu konsolidacije između 11 000 i 11 700 USD. Makro trend je i dalje očito bikovski, a kratkoročne prilagodbe vjerojatno neće preokrenuti obrazac rasta. Međutim, male su šanse za održivi kratkoročni skup poput početka ovog tjedna.

Kretanje tržišta potaknuto je osjećajima investitora. Što se tiče podataka o trgovanju, jasno je da su sudionici na tržištu bili pozitivniji tijekom proteklog tjedna i da nisu nagomilali nikakav prodajni pritisak.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map