Bitcoin fjučersi odražavaju blagi optimizam, ali konsolidacija je na kartama

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu

Proteklog petka Bitcoin se brzo penjao, vođen vijestima o američkoj tvrtki za financijske usluge Square koja je kupila BTC u vrijednosti od 50 milijuna dolara. U sljedećoj fazi konsolidacije cijena nije pala ispod ključnog kratkoročnog praga od 11.450 USD, prema cijeni OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225), s premijom od $ 200 na spot tržištu..

Ovotjedni podaci o trgovanju OKEx-om pokazuju širenje ovog tržišnog optimizma, počevši s omjerom dugih / kratkih zabilježivši još jedan nedavni maksimum od 0,95, dok je premija ostala iznad 200 dolara. Stalni porast omjera pozajmljivanja marže na spot tržištu također ukazuje na to da su sudionici na tržištu zadržali svoje novčiće i da ih nisu potresle male oscilacije cijena.

Sveukupni trend u bitcoinima je pozitivan, jer je interes velikih institucija i dalje velik. Ovaj smo tjedan primijetili i neke rizične osjećaje među sudionicima na tržištu, ali odgovor Bitcoina na povlačenje dionica bio je ograničen.

Kvartalni fjučersi na OKEx BTC (BTCUSD1225), od 16:00 UTC 16. listopada. Izvor: OKEx, TradingView

Očitavanje podataka o trgovanju OKExom

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja.

BTC omjer dugo / kratko

Omjer dugih i kratkih posljednjih sedam dana kretao se u rasponu između 0,85 i 0,95, značajno povećavajući se od 0,7 do 0,85 tijekom prvog tjedna listopada. To se također uvelike odnosi na cijenu koja prelazi 11 000 USD i poboljšanje raspoloženja na tržištu.

Vrijeme prikupljanja podataka: 10/9 02:00 UTC do 10/16 02:00 UTC

Omjer dugo / kratko uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram onih koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Osnova između kvartalnih terminskih ugovora i spota poboljšala se s prošlog petka s 1,9% na trenutnih 2,1%. Osnova je u ponedjeljak porasla na 300 dolara, ili otprilike 2,5%, što potvrđuje tržišni optimizam, jer je svaka vrijednost iznad 2% zdrava za bikovsko tržište.


Vrijeme prikupljanja podataka: 10.9. 02:00 UTC do 16.10. 02:00 UTC

Ovaj pokazatelj prikazuje kvartalnu fjučers cijenu, cijenu spot indeksa i također osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Otvoreni interes ostao je iznad 900 milijuna dolara ovog tjedna i dosegao je 950 milijuna dolara na skupu u ponedjeljak, ali je u međuvremenu opao zbog preuzimanja dobiti i likvidacija kratkih pozicija. Ako pogledamo OI tijekom posljednja tri tjedna, on je kontinuirano rastao s 800 na 900 milijuna dolara.

Vrijeme prikupljanja podataka: 10.9. 02:00 UTC do 16.10. 02:00 UTC

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer posudbe BTC marže neprestano se kretao prema gore tijekom tjedna, s oko 6,0 krajem prošlog tjedna na trenutnih 9,0, a omjer se nije naglo povlačio kao odgovor na oscilacije cijena tijekom tjedna. To također znači da su trgovci koji drže kovanice na tržištu spot marže ugodni i samopouzdani na tržištu.

Vrijeme prikupljanja podataka: 10.9. 02:00 UTC do 16.10. 02:00 UTC

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji su posudili USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer maržnog pozajmljivanja visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid trgovca

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Nekoliko retracementacija tijekom posljednjih nekoliko dana zaustavljeno je blizu 11.450 američkih dolara prema tromjesečnoj cijeni OKEx u budućnosti, a kratkoročni i srednjoročni bikovski obrazac još uvijek vrijedi. Međutim, cijena BTC-a još uvijek nije veća od 11.200 do 12.000 američkih dolara teškog trgovačkog područja, budući da je prodajni pritisak još uvijek jak. Otpor se kreće oko 12.000 do 12.300 dolara, a BTC će vjerojatno nastaviti konsolidaciju ulaskom u američke izbore.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map