Bitcoin fjučersi odražavaju obnovljeni tržišni optimizam nakon Tesline kupnje od 1,5 milijardi dolara

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

U onom što je bio bitan tjedan za Bitcoin, vidjeli smo kako je Tesla najavio kupnju od 1,5 milijardi dolara, nakon čega je uslijedio niz bikovskih vijesti, potiskujući vodeću digitalnu valutu iznad granice od 40 000 USDT da bi ranije danas dosegla najviših 49 000 USD, prema OKExu BTC spot cijena. Iako se cijena od tada korigirala, testirajući 46.800 USDT razina, BTC sada trguje oko 47.300 USDT.

Prošli smo petak razgovarali o tržišnom optimizmu i o tome kako se tromjesečni terminski ugovor BTCUSD0326, koji istječe krajem ožujka, trguje oko 39.000 američkih dolara. U vrijeme pisanja ovog istog ugovora trguje se po cijeni od 49.339 dolara, točno 2.000 dolara iznad BTC spot indeksa od 47.339 dolara.

Slično tome, prema podacima OKEx ročnica, otvoreni interes nastavio je rasti ovaj tjedan, popevši se s oko 2,17 milijardi na više od 2,48 dolara, dok je trenutna osnova oko 4%, a omjer dugih i kratkih 1,53. Ako se tome doda činjenica da stope financiranja vječnih zamjena, iako visoke (0,08% za BTCUSD i 0,105% za BTCUSDT), nisu u potpunosti prekomjerne, daje Bitcoin prostora za rast.

Kvartalni terminski poslovi OKEx BTC (BTCUSD0326), od 12. veljače u 7:00 ujutro UTC. Izvor: OKEx, TradingView

Očitavanje podataka o trgovanju OKExom

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja.

BTC omjer dugo / kratko

Omjer dugih i kratkih ovaj tjedan kretao se s cijenom, ali uglavnom je ostao usporen, osim kad je jučer, 11. veljače, dotaknuo 1,80, dok je BTC prešao 48.500 USDT. Budući da su to bile pregrijane razine, uslijedila je korekcija, a omjer trenutno iznosi oko 1,53, što je i dalje među najvišim vrijednostima ovog tjedna.

Omjer koji se kreće s cijenom ukazuje na to da su trgovci na malo jurili skup, a iako je trenutni omjer relativno visok, ostavlja mjesta za novi pokušaj od 50.000 USDT.

Omjer OKEx BTC dugi / kratki između 5. veljače i 12. veljače

Omjer dugo / kratko uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram onih koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Slično prošlom tjednu, BTC kvartalna terminska premija i ovog je tjedna ostala na zdravoj razini, uglavnom se krećući između 4% i 5%. Njegova najniža točka bila je 7. veljače, prije objavljivanja vijesti o kupnji Tesle, nakon čega je dosegla čak 5,54% prije povlačenja na trenutnu razinu od oko 4,50%.

Jasno je da je tržište povratilo optimizam nakon kupnje Tesle i da će vjerojatno ostati pozitivno u srednjoročnom razdoblju.

Osnova OKEx BTC terminskih ugovora između 5. veljače i 12. veljače

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa i također osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Otvoreni interes izrazito je porastao ovog tjedna, krenuvši se s čak 2,11 milijardi na čak 2,48 milijardi dolara. Još je jednom, očito do skoka došlo nakon što je pukla vijest o Telsinoj kupnji, prije koje su i OI i količine općenito padale.

Važno je naglo skočiti OI kada je BTC prešao s 39.000 USDT na 44.000 USDT, što je čini važnom zonom koju treba pratiti ako se cijena počne rušiti.

OKEx BTC fjučersi otvaraju kamatu i količinu između 5. veljače i 12. veljače

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer posudbe BTC marže značajno je pao s oko 18 na 13,30, dok je Bitcoin prvi put porastao nakon vijesti o Tesli. Omjer je zatim ponovno skočio 9. i 10. veljače, podudarajući se s kasnijim BTC skokovima.

Ovaj trend ukazuje na to da su trgovci spot polugom uzimali dobit tijekom prvog skoka, a zatim se ponovno aktivirali kako bi progonili cijenu kad je ona porasla s razine od 45.000 USDT. Omjer je ponovno opadao posljednjih nekoliko sati i trenutno iznosi oko 15, što još uvijek ukazuje na pozitivan osjećaj na tržištu.

Omjer posudbe OKEx BTC između 5. veljače i 12. veljače

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji su posudili USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja. 

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer maržnog pozajmljivanja visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvidi trgovaca

Michaël van de Poppe

Vijesti su opet bitkovite za Bitcoin, tako da je trend i dalje jako uzlazan – i unatoč stopama financiranja, može se nastaviti prikazivati.

Pogotovo s obzirom na činjenicu da je toliko usvajanja i kupaca na tržištima, kontinuirano možemo vidjeti da pritisak kupnje gura cijene Bitcoina dalje prema gore.

Međutim, s negativne strane, više bih volio da Bitcoin djeluje iznad 43.000 USD. Ako se izgubi 43 tisuće dolara, mogli bismo vidjeti da se značajan pad vratio u niže razine, što bi također razbilo stope financiranja prema jednakim razinama.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner