Bitcoin fjučersi odražavaju optimizam uoči izbornih rezultata unatoč blagoj dobiti

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

Burni američki izbori bili su nesumnjivo najveći događaj koji je utjecao na tržišta ovog tjedna. Većina država koje su se bacale krenule su prema Trumpu na početku izborne noći, ali nakon što su prebrojani glasački listići počeli prebrojavati, Biden je ponovno preuzeo vodstvo u brojnim državama na bojnom polju. Tržišta su brzo reagirala na ovaj preokret, jer je Bitcoin spustio dno zajedno s dionicama nakon što su se u srijedu ujutro preokrenule izborne ankete u Wisconsinu..

Kako rezultati izbora sve više favoriziraju pobjedu Bidena, i dionice i kriptovalute nastavljaju svoj bikovski niz. Bitcoin je u četvrtak postigao val od 10% i jutros dosegao trogodišnju razinu od 15.968 dolara, prema cijeni indeksa OKEx BTC. Trenutno se OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) trguje po premiji od 300 USD, ili 2%, iznad cijene indeksa.

U prošlotjednom članku Futures Friday primijetili smo kako podaci o trgovanju OKExom odražavaju povjerenje tržišta u srednjoročne i dugoročne cijene. Ovotjedni brzi rast omjera dugih i kratkih ukazuje na to da su mali ulagači jurili rast cijena. U međuvremenu, obujam trgovanja pojačao se od srijede i pratio ga je porast BTC osnovice.

Te tehničke značajke ukazuju na to da raspoloženje na tržištu pogoduje kratkotrajnoj aprecijaciji cijena. Međutim, ostvarivanje dobiti na tržištu s financijskim polugama vjerojatno će vršiti pritisak na cijenu.

Na četverosatnom grafikonu, pomični prosjeci 30 i 60 pokazuju jasno bikovsko poravnanje – i, sveukupno, ovaj se osjećaj pojačava i vjerojatno će se nastaviti u bliskoj budućnosti.

Kvartalni fjučersi na OKEx BTC (BTCUSD1225), od 6. studenoga u 7:00 ujutro UTC. Izvor: OKEx, TradingView

Očitavanje podataka OKEx trgovanja

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja.

BTC omjer dugo / kratko

Omjer dugih / kratkih bio je uglavnom ravan prije četvrtka, krećući se u rasponu od 0,7 do 0,8. Nagli je rast uslijedio nakon što se cijena kvartalnih terminskih ugovora u četvrtak ujutro probila iznad 15.000 dolara, a omjer je skočio s 0,8 na 0,95. To je ujedno i najviša točka koju je ovaj pokazatelj postigao od sredine listopada. Ovaj skok omjera dugo / kratko ukazuje na to da su mali ulagači jurili rast cijena.

Uz to, budući da stope financiranja na BTC vječnoj zamjeni još uvijek nisu prekomjerne, možemo očekivati ​​da će trenutni bikovski sentiment ostati u kratkom roku.

Vrijeme prikupljanja podataka: 10/30 04:00 UTC do 11/6 04:00 UTC

Omjer dugo / kratko uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram onih koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Osnova između kvartalnih terminskih ugovora i spota sada iznosi do 300 dolara, ili oko 2% – u odnosu na 180 dolara u srijedu ujutro. Međutim, ova premija nije toliko visoka u usporedbi s 350 dolara ili 2,7%, posljednje nedjelje u listopadu, kada je cijena probila 13.000 američkih dolara.

Relativno je trenutna premija na zdravoj razini i pokazuje povjerenje na tržište. No, sljedeći tjedan sudionici tržišta moraju pripaziti na potencijalno pregrijanu osnovu, signalizirajući nadolazeću korekciju.

Vrijeme prikupljanja podataka: 10/30 04:00 UTC do 11/6 04:00 UTC

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa i također osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni tržišni trend. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvoreni kamate i opseg trgovanja

Otvoreni kamati nastavili su oscilirati oko milijardu dolara do srijede. No, u četvrtak smo vidjeli da je dosegla najviših 1,15 milijardi dolara za tjedan, što ukazuje na to da je raspoloženje na tržištu u skladu s kretanjem cijena. Količina trgovanja također se povećala nakon srijede, što pokazuje da su sudionici na tržištu progonili akciju cijena.

Vrijeme prikupljanja podataka: 10/30 04:00 UTC do 11/6 04:00 UTC

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se opseg trgovine poveća i otvoreni interes smanji u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Zanimljivo je da se omjer posudbe BTC marže ponovno kretao u suprotnom smjeru od omjera dugi / kratki – jučer je opao s 11,5 na 7,8, dok je cijena rasla. To ukazuje na to da su trgovci na tržištu spot poluge počeli zatvarati pozicije i uzimati dobit.

Moramo pratiti naknadno kretanje ovog omjera kako bismo vidjeli pokreću li trgovci još jedan krug povećanja, što bi bio pozitivan znak za tržište.

Vrijeme prikupljanja podataka: 10/30 04:00 UTC do 11/6 04:00 UTC

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji su posudili USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer maržnog pozajmljivanja visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid trgovca

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Nagli porast u četvrtak uvelike je poboljšao bikovski osjećaj na tržištu i potencijalno je utro put Bitcoin-u da barem testira svoj najviši nivo.

Tehnički, bivša potencijalna medvjeđa divergencija na četverosatnoj razini ukinuta je nakon pumpe u četvrtak. Razina unutardnevne podrške nalazi se na 15.650 USD, prema kvartalnoj terminskoj cijeni, ili 15.350 USD na spot tržištu.

Međutim, razvoj događaja na američkim izborima vjerojatno će i dalje utjecati na kratkoročnu akciju cijena i kolebljivost.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner