Bitcoin fjučersi odražavaju zaradu nakon 50.000 američkih dolara jer tržište postaje oprezni optimist

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

Bitcoin nije pao ispod 40.000 USDT otkako su izašle vijesti o Teslinoj kupnji Bitcoina vrijednog 1,5 milijardi dolara. Tijekom proteklog tjedna tržišni je lider u ponedjeljak ujutro po UTC vremenu napravio korekciju od 4.000 USD, ili 8%, prije marširanja prema gore, postavljajući najviši maksimum od 52.618 USDT u srijedu navečer. Zatim je ušao u fazu konsolidacije, krećući se oko 52.000 USDT, prema cijeni indeksa OKEx BTC. 

Dominacija Bitcoina počela je opadati nakon srijede, u međuvremenu je razmjena izvornih tokena uglavnom narasla tri dana uzastopno. Tržište je zabilježilo rotacijske igre među Bitcoinima i razmjenu izvornih tokena, koje su predstavljali OKB i OKT.

Ovotjedni podaci o OKEx terminskim ugovorima pokazuju da je nagli pad u ponedjeljak uzrokovao kapitulaciju dugova, a zatim su cijene opet porasle. Međutim, nakon što su u srijedu postigli nove maksimume, na tržište se vratio oprez, što se odražava u padajućem omjeru dugo / kratko i kvartalnoj terminskoj premiji. 

U vrijeme pisanja ovog članka, tromjesečni ugovor BTCUSD0326 – koji istječe krajem ožujka – trguje na razini od 52.000 USD s premijom od 2.700 USD, ili 5,2%, iznad cijene indeksa. 

Kvartalni terminski poslovi OKEx BTC (BTCUSD0326), 22. siječnja od 6:00 ujutro UTC. Izvor: OKEx, TradingView

Očitavanje podataka o trgovanju OKExom

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja. 

BTC omjer dugo / kratko

Pad u ponedjeljak ujutro uzrokovao je brz odnos duga / kratkog pada sa 1,6 na blizu 1,2, a mnogi su trgovci zatvarali duge pozicije na putu prema dolje. Cijena je tada na licu mjesta povišena na više od 50.000 USDT.

Zanimljivo je da je nakon što je cijena čvrsto stala iznad granice od 50.000 USDT, omjer dugih i kratkih brzo pao, što ukazuje da tržište nije očekivalo veći val. Tijekom posljednja dva dana omjer se kretao između 1,3 i 1,5, bez jasnog trenda.

Vrijeme prikupljanja podataka: 2/12 6:00 UTC do 02/19 6:00 UTC


Omjer dugo / kratko uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram onih koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Premije za kvartalne terminske pogodbe ovog su tjedna bile promjenjive. Pad u ponedjeljak snizio je premiju na 3,8% s najviših 5,8%. A premija se ponovno vratila na 5,8% kad su cijene postavile nove rekorde u srijedu. To odražava ponašanje tržišta u smislu progona uspona i padova.

Važno je istaknuti da su novi maksimumi u srijedu bili popraćeni izuzetno visokim stopama financiranja na vječnim zamjenama (0,26% za BTCUSD i 0,13% za BTCUSDT). Tada je tržište ušlo u fazu konsolidacije s padom stopa financiranja.

Trenutna tromjesečna terminska premija od 4,8% i stope financiranja manje od 0,1% zdrave su, a Bitcoin će vjerojatno u bliskoj budućnosti ponovno testirati prethodni maksimum.

Vrijeme prikupljanja podataka: 2/12 6:00 UTC do 02/19 6:00 UTC

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa i također osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Otvoreni interes u srijedu je dosegnuo najvišu razinu od 2,8 milijardi dolara, ali se potom postupno spuštao na trenutnu razinu od oko 2,6 milijardi dolara. Visoke stope financiranja prisilile su neke žudnje da zatvore svoje pozicije s profitom, ali OI se u bliskoj budućnosti može vratiti prema neviđenim razinama, zajedno s cijenom.

Vrijeme prikupljanja podataka: 2/12 6:00 UTC do 02/19 6:00 UTC

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer posudbe BTC marže zabilježio je brzi pad nakon što je Bitcoin premašio granicu od 50.000 USDT, pavši s 15,3 na 11,5. To ukazuje na ostvarivanje dobiti na tržištu s financijskim polugama.

Vrijeme prikupljanja podataka: 2/12 6:00 UTC do 02/19 6:00 UTC

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji su posudili USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja. 

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer maržnog pozajmljivanja visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvidi trgovaca

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Trenutna cijena od oko 52.000 USDT treba još novaca da bi se cijena povećala. Sudionici na tržištu također su svjesni mogućih rizika i posljednjih su dana izvukli određenu zaradu s tržišta. To će biti rečeno, vijesti kao što je MicroStrategy koja je izdala još 900 milijuna dolara konvertibilnog duga s dodatnom opcijom za 150 milijuna dolara za kupnju više Bitcoina, vjerojatno će nastaviti voziti tržište. Skraćivanje Bitcoina i dalje je rizičan prijedlog.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map