Bitcoin futures odražavaju kratkoročnu negativnost dok trgovci traže dno

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

Prošli tjedan su se Bitcoin (BTC) OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) konsolidirali tijekom vikenda prije okupljanja u ponedjeljak. Ugovor je prvog radnog dana zabilježio maksimum od 11.185 američkih dolara, što odgovara porastu spot tržišta s oko 10.750 na 10.950 američkih dolara.

Međutim, rast je odmah praćen korekcijom koja je cijenu spustila na čak 10.780 dolara. Tek su jučer, 1. listopada, terminske cijene još jednom dotakle 11.185 dolara, ali uslijedio je nagli pad na razinu od oko 10.500 dolara prije nego što ga je umjereni oporavak doveo do trenutne cijene od 10.630 dolara.

Gledajući terminske podatke, posebno omjer dugo / kratko, možemo primijetiti nedostatak povjerenja u kratkoročne performanse BTC-a. Značajno je da je omjer dugih i kratkih objavio najnižu vrijednost 28. rujna i ostao prigušen unatoč okupljanju u ponedjeljak. Otvoreni interes i količine zabilježile su pristojnu nakupinu koja je dovela do kretanja cijena i u ponedjeljak i u četvrtak.

Krećući se naprijed, čini se da je tržište osjetljivo i na tehnički i na temeljni razvoj, posebno na regulatorne akcije u kripto prostoru i na politička zbivanja u Sjedinjenim Državama.

Kvartalni fjučersi na OKEx BTC (BTCUSD1225). od 8:00 sati UTC, 2. listopada. Izvor: OKEx

Očitavanje podataka o trgovanju OKExom

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja.

BTC omjer dugo / kratko

Omjer dugih i kratkih objavio je prošlog petka najvišu vrijednost u tjednu, 0,91, nakon čega je neprestano opadao, unatoč konsolidaciji cijena i konačnom porastu u ponedjeljak. U trenutku kada je BTC tromjesečna cijena ugovora dosegla vrhunac, odnos duga / kratka iznosio je 0,76. Činjenica da je omjer opao kako je cijena rasla ukazuje na opći nedostatak povjerenja u maloprodajnom segmentu, što se pogodilo u slijedećem padu cijena u utorak.

Sljedeći vrhunac u omjeru dogodio se u srijedu, kada je dosegnuo 0,88 i odgovarao preokretu cijene terminskog ugovora. Međutim, još jednom, kako je cijena porasla na 11 000 USD, vidjeli smo kako je omjer pao sve do 0,76.

Konačno, posljednji vrhunac, opet na 0,88, dogodio se u četvrtak, nakon što se dogodio veliki pad cijena, ukazujući na pokušaje trgovaca da otvore dugovanja uz moguće dno cijene. Međutim, omjer je još jednom pao na 0,77, nakon čega je uslijedio još jedan pad cijene, čime se ugovor sveo na najniži tjedan od 10 508 dolara.

Tržišni sentiment koji se odražavao omjerom dugih i kratkih tijekom tjedna bio je očito negativan, s pokušajima da se dugo ide na razine podrške samo da bi se uvijek profitiralo i cijena smanjivala. Ova akcija trgovanja očito je izvršila velik pritisak na cijenu bitcoina, gurajući je na niže i niže razine.

Vrijeme prikupljanja podataka: 9/25 do 10/2. Izvor: OKEx


Omjer dugo / kratko uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram onih koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Tromjesečna terminska premija ostala je pozitivna tijekom prošlog tjedna, postigavši ​​najvišu vrijednost od 211 dolara tijekom ponedjeljka, a najnižu vrijednost od 140 dolara, što odgovara današnjoj najnižoj cijeni od 10.508 dolara.

Činjenica da tržište i dalje tromjesečno trguje s premijom ukazuje na srednjoročni optimizam unatoč kratkoročnom negativnom prikazivanju na tržištima prošlog tjedna.

Vrijeme prikupljanja podataka: 9/25 do 10/2. Izvor: OKEx

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa i također osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Otvoreni interes zabilježio je veliki pad prošlog petka s istjecanjem prethodne tromjesečne budućnosti i nastavio je svoju aktivaciju koja je dovela do skoka cijena u ponedjeljak. U ponedjeljak je otvoreni interes iznosio preko 829 milijuna dolara, ali nije značajno opao usprkos kolebanju cijena. Zapravo, otvoreni interes trenutno stoji još i veći, na preko 840 milijuna USD, što ukazuje na određenu razinu sigurnosti u ponašanju i očekivanjima sudionika na tržištu.

Vrijeme prikupljanja podataka: 9/25 do 10/2. Izvor: OKEx

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer posudbe BTC marže ostao je u rasponu od prošlog petka do ove srijede, dovodeći svaki put oko 7,0. Međutim, trend se promijenio nakon dna cijene u srijedu, a omjer je nastavio rasti od vrhunca do 9,06, što odgovara padu cijene na najnižu točku od 10 508 dolara danas.

Iako je omjer u međuvremenu pao na oko 8,2, i dalje je prilično veći od prošlog petka, 7,3 i ukazuje na optimizam tržišta u pogledu cijene koja iznosi oko 10 500 američkih dolara.

Vrijeme prikupljanja podataka: 9/25 do 10/2. Izvor: OKEx

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji su posudili USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer maržnog pozajmljivanja visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid trgovca

Hunain Naseer, viši urednik OKEx-a

Tromjesečne cijene terminskih ugovora bile su prilično nestabilne tijekom posljednjeg tjedna, s dva neuspjela pokušaja da ostanu iznad 11.000 američkih dolara. Iako omjer pozajmljivanja marže i osnova BTC ukazuju na određeni optimizam, oni vjeruju u negativni tržišni osjećaj koji se odražava u omjeru dugo / kratko i otvorenom nakupljanju kamata.

Grafikon cijena također je objavio obrazac dvostrukog dna nakon današnjeg pada cijena, a možemo očekivati ​​trajni pritisak na pad cijene u narednom tjednu s formiranjem novih razina otpora.

Sa dobre strane, današnji najniži nivo, od 10.508 dolara, za sada se može pokazati dnom jer BTC cijena ulazi u konsolidaciju.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map