Bitcoin futures odražavaju negativnost dok tradicionalna tržišta postaju crvena

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu

Bitcoin (BTC) doživio je kompliciran tjedan u cjenovnom smislu, na što su utjecali ne samo DeFi hype već i tradicionalna tržišta, poput zlata i dionica.

Od prošlog petka do ovog utorka, izuzetno visok povratak projekata uzgoja prinosa u decentraliziranim financijama poslao je visoku cijenu Etera (ETH), što je također pomoglo Bitcoinu. Međutim, u srijedu je nagli pad cijene zlata rezultirao medvjeđim obuzimajućim obrascem koji se formirao na dnevnom grafikonu Bitcoina. Od tada je cijena BTC-a i dalje klizila i napokon se probila ispod 10.500 američkih dolara jer su američke dionice u četvrtak također zabilježile značajnu korekciju.

Kvartalni fjučersi OKEx (BTCUSD0925) zabilježili su pad cijene na samo 9.902 dolara i u jednom su trenutku trgovali ispod spot cijene, što je u potpunosti odražavalo kratkoročni pesimizam tržišta. Krećući se naprijed, marka od 10.000 USD bit će važna psihološka razina za tržište.

Gledajući podatke o trgovanju OKEx-om, omjer dugih / kratkih i dalje je iznad 1,2, što ukazuje na to da neki dugovi još uvijek drže svoje pozicije očekujući da će smanjiti gubitke na rastu cijena. Međutim, tromjesečna terminska cijena, koja je nekoć imala negativnu premiju, ilustrira negativnost tržišta.

Otvoreni interes vratio se tamo gdje je bio krajem srpnja kada je cijena prešla 10.000 američkih dolara, što također ukazuje da su medvjedi koji donose profit uglavnom zatvorili svoje pozicije. S oznakom od 10.000 USD vrlo blizu trenutnoj cijeni, vjerojatno ćemo vidjeti razdoblje konsolidacije.

Kvartalni fjučersi na OKEx BTC (BTCUSD0925). od 6. rujna UTC 4. rujna. Izvor: OKEx, TradingView

Očitavanje podataka o trgovanju OKExom

Posjetite stranicu podataka o trgovanju tvrtke OKEx kako biste istražili više pokazatelja

BTC omjer dugo / kratko

Što se tiče dugog / kratkog omjera, on je i dalje ostao nizak tijekom cijenog rasta cijena od petka do ponedjeljka, krećući se između 1,05 i 1,20. To ukazuje na to da broj trgovaca koji su jurili skok cijena nije bio velik.

Međutim, u srijedu, kad je tromjesečna cijena terminskih ugovora pala s 12.000 na 11.300 dolara, mogli smo jasno uočiti skok u omjeru dugi / kratki, skok s 1.20 na 1.45. To također pokazuje da su mnogi trgovci zauzimali duge pozicije na putu prema dolje. No ta su duga bila potpuno srušena u četvrtak kada je cijena dodatno pala na oko 10.200 američkih dolara.

Omjer se sada povukao s visokih 1,45 na oko 1,25, što ukazuje na to da je pad cijena bio vrlo nagli, a broj prodavača u kratkom roku još uvijek nizak, dok mnogi bikovi nose svoje torbe očekujući povratak.


Vrijeme prikupljanja podataka: 8/28 04:00 UTC do 9/4 04:00 UTC

Omjer dugo / kratko uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram onih koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

U prošlotjednom članku Futures Friday izjavili smo da je "BTC osnova pokazuje da tržište nije toliko optimistično kao ranije ovog mjeseca."

U posljednjih sedam dana premija na OKEx Quarterly Futures porasla je na 160 USD sa 110 USD prije povlačenja u srijedu. Premija je sada izbrisana u dva uzastopna dana naglog pada i u jednom je trenutku ušla na negativni teritorij. Ovo je prvi put od sredine svibnja da su kvartalni terminski poslovi zabilježili negativnu premiju, što ukazuje na izrazito pesimističan osjećaj na tržištu. Trenutna tromjesečna terminska cijena postala je gotovo identična spot cijeni.

Vrijeme prikupljanja podataka: 8/28 04:00 UTC do 9/4 04:00 UTC

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa i također osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Otvorene kamate kretale su se gotovo na isti način kao i cijene, dosegavši ​​1,12 milijardi dolara za tjedan dana prije pada u srijedu. A OI se sada smanjio na 886 milijuna američkih dolara nakon dva dana kontinuiranih prodora i likvidacija.

Brzi pad OI također ukazuje da su medvjedi tijekom pada zatvorili svoje položaje. Međutim, u kombinaciji s omjerom dugo / kratko, čini se da još uvijek ima mnogo bikova koji su u gubitku, ali nisu zatvorili svoje duge pozicije.

Vrijeme prikupljanja podataka: 8/28 04:00 UTC do 9/4 04:00 UTC

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer posudbe marže malo se promijenio tijekom većeg dijela tjedna, krećući se između 13 i 15. Međutim, konačno je skliznuo na oko 11 tijekom prodaje u četvrtak, što ukazuje da su mnogi dugi trgovci koji su posudili USDT zatvorili svoje pozicije u gubitku.

Međutim, s omjerom koji je i dalje očito iznad 1,0, tržište spot marže za trgovanje relativno sporo reagira i još uvijek nije izvan prethodne inercije na bikovskom tržištu.

Vrijeme prikupljanja podataka: 8/28 04:00 UTC do 9/4 04:00 UTC

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji su posudili USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer maržnog pozajmljivanja visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid trgovca

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Na ovaj nedavni odlazak uglavnom su utjecala tradicionalna tržišta, posebno uzimanje dobiti nakon preokreta različitih oblika imovine u obliku slova V. Moramo obratiti posebnu pozornost na zadnji trgovinski dan u tjednu za američku burzu i indeks američkih dolara.

Gledajući tržište kriptovaluta, u prvoj polovici tjedna bilo je puno entuzijazma za aprecijaciju cijena, posebno s DeFi hypeom. Međutim, za sada bi oznaka od 10.000 USD bila srednjoročna važna psihološka razina, a stanka ispod te razine vjerojatno će testirati potporu od 9.300 USD.

Niste trgovac OKExom? Naučite kako započeti trgovanje!

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map