Bitcoin koji podupiru zone za podršku u odsutnosti bikovih znakova: Futures petak

Futures Friday image

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

Ovaj tjedan vidio Bitcoin (BTC) pati od niza padova počevši od ranih sati u ponedjeljak ujutro, s OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) cijena je pala s oko 9.300 USD na 8.933,51, prije brzog oporavka. Od tada, BTC je uglavnom trgovao u rasponu od 9.300 do 9.700 američkih dolara uz smanjenu volatilnost i količinu.

Na tehničkom planu, Indeks relativne snage (RSI) i dalje ostaje neutralan, dok se 60-dnevni pomični prosjek (MA 60) pomaknuo na 9 120 američkih dolara i imao je sporednu ulogu u povlačenju u ponedjeljak. Iz kratkoročne perspektive, nema očitih bičjih znakova.

Iako je došlo do lagane razlike između dionica Bitcoina i SAD-a u posljednjih nekoliko dana, sudionici tržišta još uvijek trebaju promatrati tržišta dionica zbog mogućih učinaka prelijevanja.

Prema OKEx podaci o trgovanju, sentiment na tržištu očito je bio medvjeđi. Omjer Long / Short trči ispod 1,0 tijekom većeg dijela tjedna i u nedostatku rastućeg otvorenog interesa (OI) cijena može kratkoročno slijediti tržišne osjećaje.

BTC USD Grafikon OKExOKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0925) 1D grafikon. Izvor: OKEx

Očitavanje podataka OKEx trgovanja

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja.

BTC dugi / kratki omjer

Dugi / kratki omjer BTC borio se da se preko tjedna povisi iznad 1,0, što je odraz široko rasprostranjenog medvjeđeg osjećaja među trgovcima na malo. Iako je omjer nakratko porastao čak 1,1 u četvrtak ujutro, od tada je brzo pao na trenutnu razinu od 0,87.

Ako omjer padne ispod 0,8, to bi ukazivalo na pretjeranu medvjedičnost i možda rezultiralo preokretom na tržištu.

Vrijeme prikupljanja podataka: 6/12 4:00 do 6/19 4:00 am (UTC)

Omjer Long / Short uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije u odnosu na one koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. To znači da ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer ispod 1, to znači da više ljudi drži kratke hlače i obrnuto.


BTC osnova

Tromjesečna budućnost (BTCUSD0925) premija je proteklog vikenda iznosila oko 80 USD. Tada je pala na 50 dolara tijekom pada u ponedjeljak, prije nego što se u četvrtak oporavila na 110 dolara. Međutim, danas je premija opet na 60 USD, što ukazuje na smanjenje povjerenja među sudionicima tržišta.

Vrijeme prikupljanja podataka: 6/12 4:00 do 6/19 4:00 am (UTC)

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečne cijene terminskih ugovora, cijenu spot indeksa, kao i osnovnu razliku između njih. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Posljednja tromjesečna budućnost objavljena je prošlog petka, krećući se od BTCUSD0626 do BTCUSD0925, od tada, međutim, nismo primijetili značajnije nakupljanje položaja kitova.

Otvoreni interes (OI) ovog tjedna u osnovi je u skladu s oscilacijama cijena. Trenutno OI radi sa 6,1 milijuna ugovora (1 ugovor = 100 USD), što je najviše u posljednjih sedam dana, ali još uvijek je 0,5 milijuna manje od najvišeg prošlog četvrtka.

Vrijeme prikupljanja podataka: 6/12 4:00 do 6/19 4:00 am (UTC)

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da je otvoreno puno novih pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer posudbe marže pao je u utorak na najniži mjesečni nivo od 0,91, što sugerira da su trgovci bili vrlo medvjedasti po kratkoročnoj cijeni. Iako se omjer oporavio na 1,8 sada, i dalje odražava određenu opreznost na tržištu spot marže.

Vrijeme prikupljanja podataka: 6/12 4:00 do 6/19 4:00 am (UTC)

Omjer posudbe marže su podaci o trgovanju na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji posuđuju USDT u odnosu na one koji posuđuju BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Ovaj omjer također pomaže trgovcima u procjeni raspoloženja na tržištu. Općenito, oni koji posuđuju USDT imaju za cilj kupnju BTC-a, a oni koji posuđuju BTC imaju za cilj da ga smanje.

Kada je omjer pozajmljivanja marže visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid u trgovce

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Kratkoročni trend ide u prilog medvjedima, ali je 60-dnevni pomični prosjek relativno blizu trenutne cijene, što ograničava maržu za korekciju. S obzirom na to kako Bitcoin trguje u uskom rasponu otprilike pola mjeseca, možda će uskoro doći do velikih zamaha.

Iako pokazatelji podataka o trgovanju OKEx odražavaju općenito medvjeđe raspoloženje, 60-dnevni pomični prosjek od 9 120 dolara nudi kritičnu podršku, dok je glavni otpor u rasponu od 9 600 do 9 700 američkih dolara.

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj materijal ne smije se uzimati kao osnova za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir vašu razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map