Bitcoin kuca na 12 tisuća dolara, ali trgovci pokazuju rastući nedostatak povjerenja – futures u petak

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu

Tijekom proteklog tjedna Bitcoin (BTC) doživio je pad od preko 1500 dolara i likvidacije preko 1,3 milijarde dolara na tržištu derivata. Međutim, vodeća digitalna valuta oporavila se od tako velikog pada, a cijena je ponovno dosegla svoju kratkoročnu kritičnu razinu od 11.500 USD.

U višem vremenskom okviru, Bitcoin se prošli tjedan zatvorio iznad važne razine od 10 500 američkih dolara, gdje se okrenuo od otpora do srednjeročne potpore. Međutim, rast cijena posljednjih dana popraćen je smanjenjem volumena trgovine. Moramo pripaziti može li trenutni bikovski osjećaj napokon pomoći da se cijena Bitcoina probije iznad povijesnog područja pritiska od 12.500 USD, prema OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925). Trenutno kvartalna buduća cijena ima oko 300 USD (približno 2,5%) premiju iznad spot cijene.

Gledajući podatke o trgovanju OKExom, nekoliko omjera, nakon oštrog poteza u nedjelju, sada se oporavlja. Otvorene kamate i kvartalne buduće premije kreću se u srednjem rasponu. Brzi pad omjera dugo / kratko dok rastu cijene ukazuje na nedostatak povjerenja u daljnje brzo kretanje cijena prema gore.

Iz makro perspektive, kontinuirano rekordno visoka cijena zlata pomogla je da Bitcoin, imovina koja je nedavno u visokoj korelaciji sa zlatom, ostane snažan.

OKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0925) grafikon od 1 W - 8/7. Izvor: OKEx, TradingViewOKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0925) grafikon od 1 W – 8/7. Izvor: OKEx, TradingView

Očitavanje podataka OKEx trgovanja

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja.

BTC omjer dugo / kratko

Prije rasprodaje prošle nedjelje, omjer BTC dugi / kratki popeo se na 1,4, ali nije bio izuzetno visok. Međutim, prilikom prodaje primijetili smo da se omjer dugih i kratkih brzo popeo na 1,51, što također ukazuje na to da su mnogi trgovci počeli kupovati na padu. To također omogućuje da se cijena dobro poduzme.

Zanimljivo je da je omjer idućih dana padao skroz dolje kako je cijena Bitcoina rasla. Trenutno se cijena vratila blizu 12 000 USD, ali omjer dugo / kratko skliznuo je na 1,01, što ukazuje na to da trgovci na malo nisu optimistični u vezi s kratkoročnim prodorom na 12 500 USD povijesnog područja otpora. 

Vrijeme prikupljanja podataka: 31.7. 04:00 UTC do 08.07. 04:00 UTCVrijeme prikupljanja podataka: 31.7. 04:00 UTC do 08.07. 04:00 UTC

Omjer dugo / kratko uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram onih koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.


Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Bikovski osjećaj na tržištu usporio se nakon prošle nedjelje. BTC osnova OKEx Quarterly Future’s, koja je prošle nedjelje bila iznad 400 USD (otprilike 3,5%), sada iznosi 315 USD (2,66%). Sa dobre strane, trenutna premija je u normalnom rasponu i još uvijek ima dovoljno mjesta za arbitraže.

Vrijeme prikupljanja podataka: 31.7. 04:00 UTC do 08.07. 04:00 UTCVrijeme prikupljanja podataka: 31.7. 04:00 UTC do 08.07. 04:00 UTC

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečne cijene terminskih ugovora, cijenu spot indeksa i također osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni tržišni trend. Kada je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvoreni kamate i opseg trgovanja

Prošlotjedni bikovski osjećaji naveli su trgovce da koriste visoku polugu. To je također učinilo da nedjeljni skok pokrene veliku likvidaciju. Na OKEx-u se OI u nedjelju nagomilao na 1,31 milijardu dolara – najviša razina koju smo ikad vidjeli.

Otvoreni interes tada je u utorak pao s vrha na najnižih 1,11 milijardi dolara i oporavio se na trenutnih 1,22 milijarde dolara. U bliskoj perspektivi možemo vidjeti daljnji oporavak OI-a, koji bi stvorio podlogu za još jedan značajan pomak cijene.

Vrijeme prikupljanja podataka: 31.7. 04:00 UTC do 08.07. 04:00 UTCVrijeme prikupljanja podataka: 31.7. 04:00 UTC do 08.07. 04:00 UTC

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Nedjeljna tržišna situacija nije previše utjecala na omjer marži posudbe i zadržao se oko 15 do srijede. Zatim je pao ispod 10 prije relija u srijedu, što također ukazuje da su neki marginasti trgovci na promptnom tržištu propustili taj rally cijena. Omjer se sada ponovno popeo na preko 14, također i dalje u razumnom rasponu.

Vrijeme prikupljanja podataka: 31.7. 04:00 UTC do 08.07. 04:00 UTC

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji su posudili USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti u određenom vremenskom razdoblju.

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer maržnog pozajmljivanja visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid trgovca

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Trenutni srednjoročni trend rasta Bitcoina netaknut je, ali volumen trgovine može ukazivati ​​na određeni rizik. Ako se obim trgovine ne može pojačati kretanjem do razine od 12 000 USD, bit će teško nadmašiti povijesno područje pritiska, što će rezultirati potencijalnim uzorkom dvostrukog vrha.

Za analizu raspoloženja, sudionici na tržištu trebali bi pomno pratiti promjene u otvorenim kamatama, stopama financiranja i omjeru dugo / kratko. Ovi su pokazatelji sada u fazi konsolidacije nakon pada u nedjelju, ali najvjerojatnije će pružiti upozorenje prije nego što se tržište suoči s još jednom velikom promjenom, poput novog maksimuma OI, stalne stope financiranja iznad 0,1% svakih osam sati ili dugo / kratko omjer iznad 1,6.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map