Bitcoin nadmašuje glavnu imovinu od tada, ali ima mjesta za pristup s prepolovljavanjem: analiza

– Bitcoin (BTC) nadmašio je većinu glavnih klasa imovine s prinosom od 22,61 posto iz godine u godinu.

– Otvoreno zanimanje za tržište derivata nije poraslo u skladu s veličinom ovog skupa.

– Nagli porast potaknut je stvarnom spot kupnjom, posebno na američkom tržištu.

– Ukupna ponuda stabilnog novca približava se 10 milijardi dolara, a USDT iznosi 6,4 milijarde dolara.

Nakon sedam uzastopnih tjedana u zelenom, Bitcoin je 29. travnja napokon uspio probiti 9.000 dolara, porasvši više od 13 posto na dan, prema podacima indeksa cijena OKEx BTC.

Nagli rast cijene Bitcoina također se podudarao s tradicionalnim financijskim tržištima, kao WTI sirovi porasla više od 20 posto na dan, i Američke dionice također objavio dobitke.

Bitcoin je nadmašio većinu glavnih klasa imovine

S jučerašnjim maksimumom, na 9.464 dolara, Bitcoin je porastao za gotovo 150 posto u odnosu na najniži nivo od 13. 830 od 13. ožujka. Štoviše, vodeća digitalna imovina ostvarila je impresivan rast od 22,61 posto, znatno veći od S&P 500, zlato i ostala imovina.

Za usporedbu, unatoč 30-postotnom oporavku od nedavnog dna, S&P 500 je i dalje -8,98 posto od početka godine. Samo američke riznice posluju neznatno bolje od bitcoina, zbog pada kamatnih stopa i potrage za sigurnom imovinom uslijed globalne financijske krize.

BTC vs S & P500Bitcoin nasuprot glavnim klasama imovine od god. (Podaci na dan 29. travnja 2020.). Izvor: Tradingview, OKEx

Otvoreni interes još se nije pokupio

Preostalo je manje od dva tjedna do toliko očekivanog prepolovljenja Bitcoina, ponovno svjedočimo sve većoj volatilnosti tržišta. 29. travnja bio je najaktivniji trgovački dan od pada sredine ožujka, a opseg terminskih poslova kojima se trguje na burzama premašio je 30 milijardi dolara, prema podacima tvrtke Skew, ucrtanim u nastavku.

BTC futuresBTC futures – Zbirni dnevni volumen. Izvor: Koso

Međutim, otvoreni interes derivata (OI) nije se puno povećao s obzirom na veličinu skupa. To ukazuje na to da su sudionici na tržištu oprezni u pogledu izvedenica, budući da je trenutni ukupni OI od 2,5 milijarde dolara još uvijek daleko od vrhunca od 5,4 milijarde dolara 14. veljače.

Otvoreni interes za BTCBTC fjučersi – zbirni otvoreni kamate. Izvor: Koso


Spot kupnja povećava cijenu

Vrhunac od 29. travnja potaknut je spot kupnjom, posebno na američkom tržištu. Cijena Bitcoina na azijskim burzama, kao što su OKEx, Huobi i Binance, pokazala je značajnu negativnu premiju u odnosu na Coinbase spot cijenu.

Istodobno, premija za OKEx BTC Quarterly Futures ostala je relativno niska – samo oko 20 USD iznad spot cijene, prema podacima OKEx trgovanja. Suprotno tome, zadnji put kada je Bitcoin trgovao blizu 9.000 dolara, u ožujku 2020., premija je bila veća od 400 dolara.

BTC usporedba cijenaPremium između OKEx / Huobi / Binance BTC spot cijene i Coinbase BTC cijene.

Sjedeći na gotovini

Nedavni rast cijene Bitcoina popraćen je povećanim izdavanjem stabilkoina. Ukupna stabilna ponuda sada je oko 9,68 milijardi dolara, prema podacima iz bloka. Najveći stabilcoin, Tether (USDT), čini 82,8 posto njega. Za usporedbu, 11. ožujka opskrba USDT-om iznosila je oko 6 milijardi dolara.

Porast izdavanja stabilkokoina ukazuje na novi priljev kapitala, jer su stabilkovanci u mnogim slučajevima najbrža i najprikladnija metoda za kupnju digitalne imovine. Neposredno prije cijena cijena 29. travnja, broj adresa koje šalju ili primaju Tether sa sjedištem u ERC-20 dosegnuo je 8-mjesečni maksimum.

Tether Active novčaniciBroj adresa koje šalju ili primaju ERC-20 Tether. Izvor: Santiment

Cijena bitcoina kratkoročno izgleda bikovito

Krećući se naprijed, kako se približavamo prepolovljavanju blokovske nagrade – koja će se dogoditi 12. svibnja – može se očekivati ​​da će bikovski zamah BTC-a potrajati, unatoč povlačenju viđenom 30. travnja.

Pripovijest o prepolovljavanju privlači mnoštvo trgovaca. Kao izvršni direktor OKEx-a Jay Hao rekao je za The Block početkom ovog mjeseca, burza je do početka ožujka zabilježila rast korisničke baze od 1,7 posto.

Na tehničkom planu sada smo u zanimljivoj zoni. Proboj iznad otpora od 9.500 dolara mogao bi brzo naglo porasti na 10.000 i više dolara, dok bi u slučaju neprestanog probijanja ove razine ponovno testiranje cijena moglo biti između 8.000 i 8.500 dolara.

BTC tehnička tablicaIndeks cijena OKEx BTC. Izvor: TradingView

Slijedite OKEx na:

Cvrkut:

Telegram:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map