Bitcoin nadmašuje tradicionalnu imovinu, dok DeFi nastavlja rasti

Market Watch Weekly pregled je kripto tržišta i razvoja svakog tjedna.

Preostala su tri dana trgovanja do kraja ovog mjeseca, financijska tržišta sada su sve više vođena globalnom politikom središnje banke, a ne temeljima. Naopaki rizik jačeg dolara vrši pritisak na cijene mnogih sredstava, što rezultira S&Indeks P 500 bilježi četvrti uzastopni tjedan pada. U međuvremenu, cijena zlata također je naglo pala sa prošlotjedne početne cijene od 1.950 na 1.860 dolara. U usporedbi s tim, međutim, Bitcoin (BTC) je pao samo 0,61% u prošlom tjednu i vratio se iznad 10.800 USD nakon skupa tijekom vikenda, prema OKEx BTC spot cijeni.

Sveukupno, tržišna kapitalizacija kriptovaluta porasla je četiri uzastopna dana nakon rasprodaje 23. rujna, vraćajući se na razinu od oko 350 milijardi dolara, po Podaci CoinGecka.

OKEx-ov BTC Spot 1w grafikon – 9/28. Izvor: OKEx, TradingView

Iako je Bitcoin bio jak, glavni su altcoini prošli tjedan bili mješovita vreća. Cardano (ADA) prednjačio je sa tjednim dobitkom od 15,09%, a Chainlink (LINK) i Bitcoin SV (BSV) zabilježili su dobit od oko 10%.

Polkdot (DOT) je prošli tjedan izgubio još 7%, pavši sa 4,70 na samo 3,90 dolara prije nego što se vratio na 4,30 dolara. Cijena Etera (ETH) pala je zbog rasprodaje sredinom tjedna u decentraliziranom financijskom sektoru i nije se odskočila tako snažno kao Bitcoin, pavši za tjedan dana za 4,46%. Primjetno je da je jednomjesečna volatilnost Etera naglo porasla na 112%, dok je jednomjesečna implicirana volatilnost pala na 61%, što govori o oscilacijama cijena na tržištima.

Tjedni povrati glavnih kriptovaluta, 9 / 21–9 / 27. Izvor: TradingView

CME je također objavio najnovije (od 22. rujna) Bitcoin fjučerse podaci o položaju 26. rujna Cijene bitcoina pretrpjele su veliki pogodak tijekom ovog izvještajnog razdoblja, a otvoreni interes pao je s najviših razdoblja od 9.383 na 8.426, u kojima su duge pozicije na računima menadžera imovine naglo pale sa 717 na 285. To pokazuje da je kratkoročna korekcija cijena značajno utjecala na tržišni optimizam.

Prema izvješću, na računima fondova s ​​polugom zabilježeno je da su im duge pozicije pale s 2.819 na 2.280, dok su kratke pozicije pale s 5.224 na 4.480. U međuvremenu, što se tiče ostalih računa o kojima se izvještava, duge pozicije pale su sa 1.653 na 1.580, a kratke pozicije s 2.766 na 2.062. Veliko smanjenje kratkih hlača vjerojatno je potaknuto profitnim aktivnostima.

Sve u svemu, možemo vidjeti da je oštra korekcija cijena u posljednjem izvještajnom razdoblju pokrenula akcije kontrole rizika od strane institucionalnih ulagača, a velik je broj dugih pozicija zatvoren. Nastavit ćemo pratiti kako će institucije odgovoriti na skok cijena tijekom vikenda u sljedećem izvještajnom razdoblju.

Podaci o terminskim ugovorima o CME Bitcoinima – Broj ostalih žurbi o kojima se izvještava u odnosu na kratke hlače. Izvor: Quandl

Štoviše, podaci iz Bybta pokazuje Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) kupio je 17.100 BTC u posljednjih sedam dana, povećavajući svoju ukupnu bitcoin poziciju na 449.900 BTC. Ova nakupina donekle objašnjava zašto cijena Bitcoina nije dodatno pala, unatoč snažnim medvjeđim očekivanjima prošlog tjedna.

Bitcoin pozicije Grayscale Investment-a. Izvor: Bybt

Sektor DeFi također se ohladio prošli tjedan nakon procvata Uniswap-a (UNI), i premda se oporavio nakon rasprodaje sredinom tjedna, mnogi su tokeni izgubili više od 10% vrijednosti. UNI je pao za 9,92%, dok je njegov račvasti projekt SushiSwap (SUSHI) pao za 18,34%. Međutim, najlošije su se pokazali TRON (TRX) tokeni ekosustava, s padom Jackpool.finance (JFI) i SUN za 32,22%, odnosno 31,60%. To pokazuje da temeljna vrijednost TRON-a nije tako pouzdana kao Ethereum.


Synthetix (SNX) je prošlog tjedna porastao za 27,44% usred usvajanja rješenja skaliranja Layer-2. Protokol je zakazan za još jednu provedbu prijedloga nazvanog Deneb 29. rujna. U međuvremenu, financiranje godine (YFII) poraslo je za 10,85%.

Tjedni povratak glavnih DeFi žetona, 9 / 21–9 / 27. Izvor: TradingView

Prema DeBank, decentralizirana burza Uniswap od jutros je održala rekordnu ukupnu vrijednost zaključanu od 2,2 milijarde dolara, ispred proizvođača (MKR) i krivulje (CRV).

TVL svih DeFi protokola danas je dosegnuo još jedan vrhunac od 14,74 milijarde dolara danas, što ukazuje na to da se procvat DeFi-ja nastavlja unatoč rasprodaji sredinom tjedna.

Ukupna vrijednost zaključana u DeFi protokolima – 9/28. Izvor: DeBank

Gledajući naprijed ovaj tjedan

Glavni događaji ovog tjedna uključuju prvu raspravu o američkim predsjedničkim izborima u utorak i glasovanje u Zastupničkom domu o prijedlogu Demokratske stranke za drugi krug pandemijskog podražaja prije nego što Dom uđe u pauzu u petak. Za globalnu imovinu još uvijek postoji značajna neizvjesnost kako u pogledu tehničkih obrazaca tako i osnova.

U kripto prostoru, "Mint Rush" događaj je u toku za Flamingo, novi DeFi protokol koji je razvio tim Neo Global Development (NGD) za Neo blockchain. Korisnici OKEx-a mogu sudjelovati u događaju postavljanjem svojih OKB-a putem Jumpstart Mininga kako bi zaradili FLM.

Niste trgovac OKExom? Naučite kako započeti trgovanje!

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map