Bitcoin ostaje neodlučan, dok DeFi žetoni dvostruko ulaze u tržište: Tjedno gledanje tržišta

Proteklog tjedna nestabilnost je opadala i Bitcoin (BTC) cijena ostaje relativno stabilna. Vodeća digitalna valuta testirala je razinu podrške od 9.000 američkih dolara u prošlim satima ponedjeljak, prije brzog odskoka na 9.600 USD. Od tada se BTC konsolidirao u uskom rasponu, izgubivši tek 0,2% na tjednoj bazi i trenutno trguje oko 9 350 USD po OKExu Spot cijena.

Posljednji utorak bio je prvi put da su se poteškoće s rudarstvom Bitcoina povećale nakon nedavnog prepolovljenja. Povećanje od 14,95% povećalo je poteškoću na 15,78 T – najveće povećanje od siječnja 2018.

Što se tiče izvedbe, Cardano (ADA) predvodio je grupu s velikim kapitalom drugi tjedan zaredom, dobivajući 3,43% tjedno. Ostali novčići s velikom kapicom prvenstveno su imali lošiji bitcoin, sa Ethereum (ETH) druga najveća digitalna valuta, završivši tjedan s 1,27% gubitka BitcoinSV (BSV) pala za 4,26% u istom razdoblju.

Tjedni povrati glavnih kriptovaluta 15.6 – 21.06. Izvor: Tradingview

Tokeni s malim kapitalom zabilježili su veći dobitak tijekom tjedna. Projekti pohrane u oblaku, kao što su Siacoin (SC) i Štorj (STORJ) pumpa u srijedu, iskoristivši vijesti o pokretanje glavne mreže Filecoina do kraja srpnja.

Međutim, najveći dobitnici bili su DeFi žetoni. Ukupna tržišna vrijednost DeFi tokena porasla je danas na 6,6 milijardi dolara, udvostručujući se s 3,2 milijarde u četvrtak, prema defimarketcap. Povećanje ukupne tržišne vrijednosti DeFi tokena uglavnom dolazi iz Spoj, koja je jutros sa 67,96 dolara skočila na 330 dolara.

Volatilnost Bitcoina približava se zoni oporavka

Osvrćući se na sedmodnevnu volatilnost Bitcoina od 2018. godine, možemo vidjeti da se omjer kreće oko 5,2, dostižući svoje povijesno područje oporavka (iako smo vidjeli nižu volatilnost krajem listopada 2018. i ožujka 2019.). Budući da i mjesečni i kvartalni ugovori istječu ovog petka, čežnja za nestabilnošću definitivno je strategija koju treba razmotriti upravo sada.

7-dnevna volatilnost Bitcoina. Izvor: Tradingview

Većina BTC opcija vjerojatno istječe bezvrijedno

Više od 60% od otprilike 1,6 milijardi dolara otvorenog interesa na tržištu Bitcoin opcija istječe u petak. Omjer poziva i poziva popeo se s povijesnih najnižih 0,4 9. lipnja na trenutnih 0,45 po Skew podacima. Znači da je otprilike dvostruko više novca za call opcije nego za put opcije.

BTC opcije otvaraju kamate do isteka (tisuće u BTC). Izvor: Koso

Ovaj veliki broj opcija koje ističu može pogurati cijenu prema "Max Pain" point, što je udarna cijena s najvećim brojem otvorenih put i call opcija, i posljedično će uzrokovati najveći financijski gubitak imateljima opcija po isteku. Trenutno cijena Max Pain-a iznosi oko 9.000 USD po coinoptionstrack podaci. Možemo vidjeti kako većina udarna koncentracija cijena je između 11.000 i 14.000 američkih dolara, ali ravno kretanje cijena moglo je dovesti do toga da su ove pozicije izgubile veliku vrijednost.

Maksimalna cijena bola za ugovor o ugovorima koji ističe 26. lipnja. Izvor: coinoptionstrack

Bitcoin tehnička analiza

Bitcoin nastavlja trgovati u stranu dok se kreće oko 9350 američkih dolara. Tehnički, obrazac pokazuje određenu slabost, budući da smo vidjeli višestruke niže razine nakon oporavka od prošlog utorka na 9.600 dolara po OKEx kvartalnim fjučersima (BTCUSD0925).

Omjer Long / Short na OKExu radi na području 0,9 već nekoliko dana, što ukazuje na to da sudionici na tržištu nisu optimistični u pogledu kratkoročnih izgleda povećanja cijena.

Posljednjih dana nismo vidjeli agresivnu kupnju ili prodaju, dok je Bitcoin u subotu ponovno našao potporu u 60-dnevnom pomičnom prosjeku, što se može promatrati kao kratkoročni prag. Gubitak ovog pokretnog prosjeka može rezultirati daljnjim smanjenjem pritiska.

OKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0925) 1D grafikon. Izvor: OKEx

Gledajući naprijed ovaj tjedan

Sudionici na tržištu i dalje trebaju pripaziti na drugi val COVID-19, uglavnom na jugu i zapadu SAD-a, kao i u glavnom gradu Kine. MMF će objaviti svoje prognoze rasta za 2020. godinu u srijedu, a najnovija američka zahtjeva za nezaposlenost objavit će se u četvrtak.

Cardano će završiti svoje Shelley ažuriranje 30. lipnja. Iako je ADA dobro poslovala u posljednjih mjesec dana, ova nadogradnja mogla bi biti kraj kratkoročne bikove faze. Zilliqa (ZIL) prošli je tjedan ostvario prekretnicu, započevši svoj način ulaganja i od tada je izgubio 10%.

CME lipnja 2020. (BTC M20) Bitcoin fjučersi zatvaraju se u 16 sati. Londonsko vrijeme 26. lipnja, istog će se dana termini za OKEx Bitcoin u lipnju zatvoriti u 16 sati. Pekinško vrijeme.

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj materijal ne smije se uzimati kao osnova za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir vašu razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner