Bitcoin pada ispod 8 tisuća dolara ponovno kako volumen postaje ključni faktor: kripto tržište svakodnevno

Bitcoin (BTC) se u srijedu, 11. ožujka, vratio ispod cijene od 8.000 dolara. Vodeća kriptovaluta vratila je vrijednost u utorak nakon što je početkom tjedna vidjela velike gubitke – zajedno s tradicionalnim burzama -.

U vrijeme tiska, Bitcoin se trguje na oko 7.850 dolara, što je gotovo 4 posto manje u posljednja 24 sata.

Cijena Ethereuma (ETH) slijedila je sličan obrazac tijekom posljednja 24 sata, popela se iznad granice od 200 dolara, prije nego što je ponovno pala jutros. U vrijeme tiska, ETH se trguje po cijeni od oko 196 dolara, što je nešto manje od 5 posto na dan.

BTC / USD trajna zamjena

4H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Souce: okex.com

Gledajući BTC-ov četverosatni grafikon, vidimo kako su se količine sinoć povećale na visoku razinu, iako je i dalje ukazivalo na obrazac smanjenja. Snaga medvjeda privremeno slabi.

Ako četverosatna razina može zadržati razinu od 8.250 dolara i formira bikovski obrazac dvostrukog dna, to dokazuje da u tom području ima više dna sredstava i da su tržišne perspektive jake.

Ako se formira uzorak s trostrukim dnom, vidjet ćemo duže tržište konsolidacije, što znači da glavni fondovi trebaju upiti dovoljno brojača prije nego što naprave proboj.

Ulagači moraju obratiti pažnju na snagu otpora između 8.200 i 8.250 USD i potporu blizu 7.700 USD.

Medvjedi potiskuju pokušaje probijanja iznad 8 tisuća dolara

1D grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Souce: okex.com

Prelazeći na jednodnevni grafikon Bitcoina, jučer, 10. ožujka, BTC se kratko popeo iznad 8.100 dolara prije nego što su medvjedi brzo uložili snagu da ponovno potisnu cijenu.

Nekoliko probnih skokova u ranim jutarnjim satima nije uspjelo vratiti 8.000 dolara.

Analitičari OKExa vjeruju da je povećana količina prodaje vidljiva u 12 sati. UTC jučer je mnogo veći od skoka prethodnog sata.

To ukazuje na to da još uvijek postoji određena količina kratkotrajnih fondova aktivnih oko oznake od 8000 američkih dolara, što u određenoj mjeri može odražavati da će medvjeđa tendencija biti teška da preokrene.

Jednodnevni svijećnjak zatvoren s gotovo dva obrnuta uzorka čekića. To znači da ako cijena prestane padati sada, ne znači da će se oporavak dogoditi u kratkom roku, jer je snaga bikova još uvijek slaba.


Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 8.000 USD
 • Srednjoročni otpor: 8 250 USD
 • Kratkoročna podrška: 7.700 USD
 • Srednjoročna podrška: 7400 USD

ETH / USD trajna zamjena

1H ETH / USD trajni podaci o zamjeni. Izvor: okex.com

Jednosatna tablica za ETH pokazuje da se dno glave i ramena po satu nije stvorilo tijekom odlagališta sinoć.

Cijena ETH-a dosegla je otpor u jednom trenutku oko 206 dolara, a zatim pala. Moguće je oblikovati dvostruko dno ako se trend može stabilizirati oko 190-197 američkih dolara u toku dana.

Ulagači bi trebali primijetiti da bi za formiranje drugog dna moglo trebati više vremena, jer se tržište mora konsolidirati kako bi probavilo prethodno odlagalište. Oporavak na 206 dolara ne može jamčiti ništa, jer je moguće da cijena opet padne na toj razini. Ako se novčić može stabilizirati oko 212 dolara, to će biti jači bikov signal.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 206 USD
 • Srednjoročni otpor: 212 dolara
 • Kratkoročna podrška: 195 USD
 • Srednjoročna podrška: 185 USD

Izbor trgovca: TRX / USD vječna zamjena

4H TRX / USD podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: okex.com

Kao što pokazuje četverosatni grafikon Trona (TRX), trend se tijekom tog razdoblja podudara s principom Elliott Wave i, prema vremenu tiska, predviđamo da će posljednji val odbacivanja vjerojatno završiti.

Jasno možemo vidjeti da su valovi a, b i c podvalovi trećeg vala jer su to vjerojatno valovi koji se protežu. Ova vrsta stanja nastoji se pojaviti na ekstremnom tržištu.

Međutim, kako se tržište neprestano mijenja i ne postoji teorija koja može 100% točno predvidjeti budućnost, ako cijena prestane padati na 0,01400 USD, to bi mogao biti signal stabilizacije i oporavka. Peti val može biti i produžavajući ako se cijena probije ispod ove pozicije.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 0,01600 USD
 • Srednjoročni otpor: 0,01705 USD
 • Kratkoročna podrška: 0,01414 USD
 • Srednjoročna podrška: 0,01305 USD

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Fšuplje OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map